Bolj papeški od papeža: je spet na vrsti industrijska konoplja? CBD
Konoplja je stratežkega pomena. Kot včasih pšenica.
Slovenija bi se le z gojenjem industrijske konoplje izvila iz klešč revščine in zaostalosti, ki jo diktira EU v kmetijstvu.
Je predvsem gospodarsko pomembna, za vrvi, v zidarstvu, tekstilu, šele zatem v prehrani in medicini.
Zategadelj je bila tudi toliko časa prepovedana.
Goji se jo pa braz vsakih pesticidov in umetnih gnojil, kar je dodatni udarec za fitofarmacevte.
Po drugi strani pa ravno zaradi tega toliko bolj ekološko napredna.
Plus, uporabna je popolnoma cela rastlina.
Pri nas je Ministrstvo za zdravje ena velika greznica, kjer jim je edini interes, lastna rit in korupcija. Temu se reče birokratska mafija, državi, politiki pa birokratski režim. Že to, da so legalno za podkupovanje zdravniki prejeli 10mio. evrov, dotično ministrstvo pa je za slamnate raziskave, beri polnjenje žepov politikov in raznih pijavk porabilo 75mio. evrov. pove vse. Pravna država je samo na papirju, kajti nimamo neodvisnih sodnikov. So politično nastavljeni.
V sobotnem Delu je bil članek o konferenci o CBD in v članku je napisano, da je CBD za uživanje za ljudi in živali varno.
[/quote]
Vem, smo brali. Vendar bi ljudje potrebovali natančno razlago tebe in srečka, ter ostalih, ki so eksperti, da bi vedeli bolje in več.
Že sami zdravniki se ne znajo orientirati, ker o zdravstveni plati konoplje ne vedo praktično nič. Se osebno pogovarjamo.
Na trgu je taka zmeda, toliko različnih informacij in interpretacij, da je resnično potrebno biti poučen in to iz prve roke.
“Aja, ti praviš, da pozdravi?” “Ne, jaz pravim, da je identična napemu lastnemu kanabinoidnemu sistemu, ki omogoča našemu imunskemu sistemu, da samozdravi.”
“Aja, pa jo ti jemlješ?” Etc.
Saj je enostavno. Človek ima endokanabinoidni sistem v telesu. Ko lastno telo ne proizvaja dovolj kanabinoidov iz maščob v želodcu, pridejo dolgoročno zdravstvene težave. To enostavno nadomesti konoplja, če jo pojemo. Zato je to prehransko dopolnilo, kot limona, pomaranča, špinača itd. Ker pa so ljudje spoznali, da jim to koristi, razne tinkture, smole in podobno iz konoplje, so to začeli veliko uporabljati. Tudi za živali. Nadomestili so umetna farmacevtska zdravila, ki niso za naše telo. To se je poznalo pri zaslužku farmacije v EU in iz tukaj izhaja prepoved. Lobiranje in podkupovanje skorumpiranega uradnikov v EU in po državah. To ni ne svoboda ljudi niti demokracija. Za registracijo “kao nove hrane v EU” potrebuješ okoli 500 000€. To je popoln nesmisel, kajti stroka je proti temu. To so znanstveniki in zdravniki, ki učinkovine konoplje dobro poznajo.
Govori eden najboljši raziskovalec in znanstvenik konoplje, v medicinske namene iz Izraela.
https://youtu.be/btHI0M7t76c
https://youtu.be/b74u46EEJZ8
Pejd na Pediatrijo h dohtarjem s tako kozlarijo. Saj nisi normalen, bedaček.
In TI si oče malim otrokom? Tako nerazgledan? Živiš v vzporednem svetu ali ti antipsihotiki nažirajo živčni sistem? Saj si od strahu stalno podelan… Bolestno se bojiš za svojo rit. Le kdo ti je tako možgane spral…
[/quote]
Vem, samo še objavili niso, da na pediatriji sploh več ne pregledujejo otrok, ker je brez veze, saj karkoli je kateremu, pomaga če mu dajo konopljino smolo in za pit peroksid. 😁
A ti sploh ločiš med CBD in konopljo iz katere delajo džointe? Očitno ne. Bi si pa lahko prebral komentar/intervju dr. Neubauerja, ki zdravi otroke z epilepsijo, o izraelcih pa je že Srečko nekaj napisal. Pa ne bi škodil tudi filmček The Scientist, ki je zelo poučen.
Ja, jaz jem smolo vsak dan, že nekaj časa in nimam nobenih migren in alergije več, bolna pa tudi nisem bila vsa leta jemanja smole, niti prehlada ne. Si lahko predstavljaš koliko je farmacije z mano izgubila v 4 letih, ko sem jamala Ketonal forte za migrene, občasno Lekadol, pa CLARETINE S proti alergiji, samo od mene v 4 letih. Itak je bilo na recept, ampak ta recept vseeno nekdo plača.
Ker je tema o konoplji bom svoje vprašanje zastavila tukaj. Z izdelki iz ind. konoplje se je moje psihično zdravje res lepo stabiliziralo, do prekratkim.
Sicer imam KRONIČNE težave z želodcem in pred cca tremi tedni sem doživela kolaps (kasneje se je izkazalo da je bil to tako močan panični napad), ki naj bi bil posledica težav z želodcem. V bolnišnici nisem omenjala da uživam CBD v obliki smole. Vrtoglavica, slabost, drhtenje po celem telesu…se je pojavila cca 2 uri po zaužitju konop. smole.
Ker sem svojo aniksioznost res lepo obvladovala z konopljino smolo, sem jo po nekaj dneh po odpustu iz bolnišnice spet vzela (v zelo zelo zelo mali količini, bi se lahko reklo da v sledovih) in…po cca 2 urah se je zgodba ponovila. Sicer panični napad ni bil tako močno izražen kot prvič.
Srečko vi ste kar strokovnjak glede tega…prosim če mi svetujete…ali je panični napad povzročila konop. smola. Ali je smola samo še dodatno razdražila želodec, da se je moje telo sesulo?
Res mi je ŠKODA, prenehati s tem, ker je bilo počutje, spanje…super….sedaj si pa ne upam vzeti nič več. Živim v strahu pred naslednjim paničnim napadom 🙁 🙁
Pri tebi je problem želodec. V želodcu se iz maščobe proizvajajo lastni človekovi kanabinoidi. Ko zaužijemo smolo, lahko to smolo telo uporabi(ko ni vnetja želodca), v primeru vnetega želodca, želodec spremeni kemično sestavo kanabinoidov, recimo CBD kanabinoid in ga spremeni lahko v nek drugi kanabinoid. Ta pa ni prijeten in ti naredi težave o katerih pišeš.
Problem je želodec. To je bilo razloženo tudi na predavanju Izraelskih znanstvenikov. Tam so imeli preko 30 000 pacientov, ki se zdravijo na konopljo.
Obstaja možnost, samo zelo majhna, da si pri proizvajalcu dobila drugo sorto smole, z drugačnim spektrom kanabinoidov.
Tudi jaz ti svetujem zamenjaj proizvod/proizvajalca in potem se bo videlo, če je morda kaj na tem. Glede na vse, bi še enkrat poudarila, jemljite proizvode slovenskega porekla, ker tisti proizvodi, kjer uvažajo CBD iz tujine, konoplja ni obrana ročno in ne ve se s čim bi lahko bila tretirana za boljšo/hitrejšo rast.
Pri tebi je problem želodec. V želodcu se iz maščobe proizvajajo lastni človekovi kanabinoidi. Ko zaužijemo smolo, lahko to smolo telo uporabi(ko ni vnetja želodca), v primeru vnetega želodca, želodec spremeni kemično sestavo kanabinoidov, recimo CBD kanabinoid in ga spremeni lahko v nek drugi kanabinoid. Ta pa ni prijeten in ti naredi težave o katerih pišeš.
Problem je želodec. To je bilo razloženo tudi na predavanju Izraelskih znanstvenikov. Tam so imeli preko 30 000 pacientov, ki se zdravijo na konopljo.
Obstaja možnost, samo zelo majhna, da si pri proizvajalcu dobila drugo sorto smole, z drugačnim spektrom kanabinoidov.
[/quote]
Z možem sva posejala konopljo (carman…) ne vem točnega imena…in je mož naredil domačo smolo. Sem pa pred časom imela prav tako čuden občutek po eni drugi sorti konoplje – smola prav tako pripravljena doma, ampak takrat tistega občutka nisem povezala s smolo, ampak z želodcem (vrtoglavica)
Sem pa prej uživala smolo cca 2 leti in učinki FENOMENALNI…sedaj pa…se vrtim v ˝svetu˝ panike. Smole si ne upam sedaj več vzeti…in na žalost občasno vzamem kakšen Apaurin, da me umiri.
Z možem sva posejala konopljo (carman…) ne vem točnega imena…in je mož naredil domačo smolo. Sem pa pred časom imela prav tako čuden občutek po eni drugi sorti konoplje – smola prav tako pripravljena doma, ampak takrat tistega občutka nisem povezala s smolo, ampak z želodcem (vrtoglavica)
Sem pa prej uživala smolo cca 2 leti in učinki FENOMENALNI…sedaj pa…se vrtim v ˝svetu˝ panike. Smole si ne upam sedaj več vzeti…in na žalost občasno vzamem kakšen Apaurin, da me umiri.
[/quote]
Pri tebi je en del problema želodec. Če ima prevelik pH, imaš kislino, se v želodcu kanabinoidi spremenijo v drugo kemično sestavo, nastanejo novi kanabinoidi, ki ti delajo take občutke. To so lepo razložili izraelski znanstveniki na predavanju, izobraževanju.
Drugo je kako je konopljin material pripravljen. Sam sem dolgo iskal in nisem našel zadovoljivo sorto konoplje in sem spoznal, da je vse v pripravi, zato se je razvil COM postopek, ki vse zdravilne rastline potom sušenja in zorenja materiala zdravilnih rastlin naredi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} biološko razpoložljivo v telesu. Po domače telo lahko zdravilne spoje uporabi, ne pa da jih izločimo iz telesa potom lulanja. Za občutljivo psiho je smiselno uporabljati šentjanževko. Ne kupljeno, sem jo testiral iz sonalaborja in ni bilo nobenega učinkovanja, to pomeni, da tinktura ni pravilno narejena.
Ko uparjaš, vaporiziraš konopljin material, dobiš v 10 sekundah olajšanje, tu ne more vplivati želodec nič. Tako, da ne pride do občutkov, o katerih si pisala. Apaurin ni rešitev, je začasna, dolgoročno pa katastrofa, odvisnost in drugi stranski učinki na zdravje človeka.
Vse se da rešiti, zdravstvene težave, samo vedeti in razumeti kako in s čim.
Kar pogumno, vse kar pišeš se da rešiti, pomagati, da imaš kvalitetno življenje naprej.
Pri tebi je en del problema želodec. Če ima prevelik pH, imaš kislino, se v želodcu kanabinoidi spremenijo v drugo kemično sestavo, nastanejo novi kanabinoidi, ki ti delajo take občutke. To so lepo razložili izraelski znanstveniki na predavanju, izobraževanju.
Drugo je kako je konopljin material pripravljen. Sam sem dolgo iskal in nisem našel zadovoljivo sorto konoplje in sem spoznal, da je vse v pripravi, zato se je razvil COM postopek, ki vse zdravilne rastline potom sušenja in zorenja materiala zdravilnih rastlin naredi 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} biološko razpoložljivo v telesu. Po domače telo lahko zdravilne spoje uporabi, ne pa da jih izločimo iz telesa potom lulanja. Za občutljivo psiho je smiselno uporabljati šentjanževko. Ne kupljeno, sem jo testiral iz sonalaborja in ni bilo nobenega učinkovanja, to pomeni, da tinktura ni pravilno narejena.
Ko uparjaš, vaporiziraš konopljin material, dobiš v 10 sekundah olajšanje, tu ne more vplivati želodec nič. Tako, da ne pride do občutkov, o katerih si pisala. Apaurin ni rešitev, je začasna, dolgoročno pa katastrofa, odvisnost in drugi stranski učinki na zdravje človeka.
Vse se da rešiti, zdravstvene težave, samo vedeti in razumeti kako in s čim.
Kar pogumno, vse kar pišeš se da rešiti, pomagati, da imaš kvalitetno življenje naprej.
[/quote]
Srečko najlepša hvala za odgovor.
Ja saj vem da Apaurin je sranje…vzamem ga polovičko (2mg) vsakih 2-3 dni…ko začutim da se mi začenja čudno dogajati, da preprečim napad v vsej svoji veličini.
Sicer če sem doma, napad obvladam brez kemije (preusmeritev misli in nato jok), ampak v službi pa…si tega ne morem privoščiti. Na bolniški pa nočem biti, ker potem doma samo tuhtam kaj mi je in nisem naredila NIČ.
Šentjanževko sem sicer nabirala, ampak…premalo da bi jo uživala (sem jo namočila na olje).
Kašen je tvoj predlog…a jo grem kupit v zeliščno trgovino in si delam čaj ali…
Kakšno pa je tvoje mnenje o baldrijanu…kako pa se šentjanževka razume s zdravili proti kislini (Nolpaza)
Saj to bi bilo bolje da bi si midva pisala na ZS…
Srečko najlepša hvala za odgovor.
Ja saj vem da Apaurin je sranje…vzamem ga polovičko (2mg) vsakih 2-3 dni…ko začutim da se mi začenja čudno dogajati, da preprečim napad v vsej svoji veličini.
Sicer če sem doma, napad obvladam brez kemije (preusmeritev misli in nato jok), ampak v službi pa…si tega ne morem privoščiti. Na bolniški pa nočem biti, ker potem doma samo tuhtam kaj mi je in nisem naredila NIČ.
Šentjanževko sem sicer nabirala, ampak…premalo da bi jo uživala (sem jo namočila na olje).
Kašen je tvoj predlog…a jo grem kupit v zeliščno trgovino in si delam čaj ali…
Kakšno pa je tvoje mnenje o baldrijanu…kako pa se šentjanževka razume s zdravili proti kislini (Nolpaza)
Saj to bi bilo bolje da bi si midva pisala na ZS…
[/quote]
Se strinjam, na ZS me kotaktiraj. Ne boš rabila apaurinov sčasoma. Verjemi, veliko se jih je tega stanja rešilo. Živijo normalno kvalitetno življenje. Vse se da, samo volja mora biti. Z veseljem pomagam. Nekaj razumi, če delaš iz zelišč tinkture, kaj drugega, je treba tak material pravilno pripraviti. Samo nabrati in posušiti je premalo. Premalo zdravilnih učinkovin se izluži pri ekstrakciji. Preverjeno. So bova na zs pogovorila.
Se strinjam, na ZS me kotaktiraj. Ne boš rabila apaurinov sčasoma. Verjemi, veliko se jih je tega stanja rešilo. Živijo normalno kvalitetno življenje. Vse se da, samo volja mora biti. Z veseljem pomagam. Nekaj razumi, če delaš iz zelišč tinkture, kaj drugega, je treba tak material pravilno pripraviti. Samo nabrati in posušiti je premalo. Premalo zdravilnih učinkovin se izluži pri ekstrakciji. Preverjeno. So bova na zs pogovorila.
[/quote]
Si piševa ko pridem domov!
Hvala!!!
pitra, 10.02.2022 ob 09:03
Za gojenje industrijske konoplje moraš imeti dovoljenje Ministrstva. Glede tvojih težav pa lahko povem, da so vse rešljive s pomočjo CBD smole s polnim spektrom in dovolj visokim odstotkom kanabinoidov.
Kaj pomeni s polnim spektrom in dovolj visokim procentom kanabinoidov? Kje naj kupim smolo in kaj moram paziti pri nakupu?
Forum je zaprt za komentiranje.