Kateri prenosnik predlagate
Težko najdeš boljše za ta razpon. Imajo tudi trgovino
hp je boljši od lenovo?
[/quote]
Vsaj v segmentu visjega cenovnega ranga, je kakovost izdelave pri HP nekaj stopenj nad Lenovo. Npr. 15 palcni HP Spectre je na razlicnih testih gladko povozil tudi tako cenjenega MacBook Pro (da, vkljucno z dizajnom). V nizjih cenovnih razredih pa… je tezko reci. Med nizkocenovci recimo v Nemciji precej hvalijo Acer-jeve prenosnike. Tudi Medion (ki je v bistvu nekako povezan z Lenovo). Tako da bolj kot na znamko se je po mojem mnenju potrebno osredotociti na posamicen model in izkusnje uporabnikov z njim (za kar znajo biti spletne trgovine in forumi kar dober vir informacij).
Podobno kot qexcell. Za Word je bolj ali manj vseeno. Za igrice poceni prenosniki ravno niso. Tu je treba predvsem gledati, kaksno graficno kartico ima. Za fotografije je ze potreben RAM (in nekaj procesorske moci tudi). Za video pa je poleg RAM-a slednja nujna. Za oboje je pomembno tudi gledati na hitrost dostopa do podatkov na disku.
Fazit: 8 GB delovnega pomnilnika (RAM) s kakim novejsim i5 stirijedrnikom ali AMD Ryzen procesorjem in vsaj sistemskim SSD diskom (ob navadnem za hrambo podatkov) je za opisane zahteve verjetno kar priporocljivo. Na konkretni ravni verjetno nekaj v tem slogu:
v sedanjem je Intel Pentium CPU 3550M 2,30 GHz
[/quote]
Tukaj imaš link do primerjav CPUjev (glede na stran ki jo je posredoval LojzeR). Je pa spet odvisno koliko boš se ukvarjal s fotografijo in konverzijo in kakšne igrice bi igral.
Intel gradi ekosistem, medtem ko je AMD bolj nisni igralec. Tako je tudi s tem, kateri je boljsi. Intel je navadno bolj vsestranski in se generalno odreze zelo dobro, a ga vseeno lahko v nekem segmentu primerljiv AMD znatno prekosi (recimo ravno pri igricah je to dokaj pogosta praksa). Poleg tega je AMD ponavadi znatno cenejsi od primerljivega Intel-a. Z vidika domacega oz. t.i. pisarniskega uporabnika nekea strasna razlika v perforrmansah ni opazna. Na poslovnem segmentu pa ravno zaradi celovitosti ekosistema seveda kraljuje Intel.
Tukaj imaš link do primerjav CPUjev (glede na stran ki jo je posredoval LojzeR). Je pa spet odvisno koliko boš se ukvarjal s fotografijo in konverzijo in kakšne igrice bi igral.
[/quote]
Glede fotografije gre za osnovne popravke v LR ali podobnem programu.
Kar se tiče konverzije pa se gre za pretvorbo iz MP4 v DVD, potem pa bi posnel na DVD medij in potem z DVD medija na HDD DVD rekorder.
Igrice pa so star Call of Duty, Far Cry pa kakšne manj zahtevne s spleta.
Podobno kot qexcell. Za Word je bolj ali manj vseeno. Za igrice poceni prenosniki ravno niso. Tu je treba predvsem gledati, kaksno graficno kartico ima. Za fotografije je ze potreben RAM (in nekaj procesorske moci tudi). Za video pa je poleg RAM-a slednja nujna. Za oboje je pomembno tudi gledati na hitrost dostopa do podatkov na disku.
Fazit: 8 GB delovnega pomnilnika (RAM) s kakim novejsim i5 stirijedrnikom ali AMD Ryzen procesorjem in vsaj sistemskim SSD diskom (ob navadnem za hrambo podatkov) je za opisane zahteve verjetno kar priporocljivo. Na konkretni ravni verjetno nekaj v tem slogu:
Acer Nitro 5 .
[/quote]
V tej povezavi sem opazil, da ima računalnik trdi disk 1 TB.
V reklamah od Big Banga in Harvey Normana pa sem opazil, da ima večina le 256 GB.
Zanima me ali je bolje, da ima PC manj GB in zunanjo enoto za shrambo podatkov.
V reklamah od Big Banga in Harvey Normana pa sem opazil, da ima večina le 256 GB.
[/quote]
Dandanasnji je veliko prenosnikov opremljenih z SSD diski. Ti so praviloma manjsih kapacitet. Nekaj mlinckov ima tudi kombinacijo dveh diskov – enega SSD in enega “navadnega”. Ob poplavi zunanjih diskov in hitrostih USB vodila do te mere, da lahko parirajo internim (vgrajenim) vodnikom, ter storitev v oblaku, pa mnogi proizvajalci ostajajo pri manjsih vgrajenih diskih. Dobri stari trdi diski imaj dve slabi lastnosti: povecujejo temperaturo sistema in skrajsujejo zivljenjsko dobo akumulatorja. Ker v “high end” segmentu ravno hlajenje in avtonomija predstavljata najvecji izziv, se ta praksa (majhni SSD diski) seli tudi navzdol, ceprav tu ne igra vloge (je pa moderno).
Glede fotografije gre za osnovne popravke v LR ali podobnem programu.
Kar se tiče konverzije pa se gre za pretvorbo iz MP4 v DVD, potem pa bi posnel na DVD medij in potem z DVD medija na HDD DVD rekorder.
Igrice pa so star Call of Duty, Far Cry pa kakšne manj zahtevne s spleta.
[/quote]
Po mojem mnenju bo najbolj požrešen COD. Tako da če temu zadostiš mislim da si na konju :).
[/quote]
Manjši diski so praviloma SSD (hitrejši) večji pa so HDD (počasnejši). Tako da potem izbiraš med hitrostjo in velikostjo.
Dandanasnji je veliko prenosnikov opremljenih z SSD diski. Ti so praviloma manjsih kapacitet. Nekaj mlinckov ima tudi kombinacijo dveh diskov – enega SSD in enega “navadnega”. Ob poplavi zunanjih diskov in hitrostih USB vodila do te mere, da lahko parirajo internim (vgrajenim) vodnikom, ter storitev v oblaku, pa mnogi proizvajalci ostajajo pri manjsih vgrajenih diskih. Dobri stari trdi diski imaj dve slabi lastnosti: povecujejo temperaturo sistema in skrajsujejo zivljenjsko dobo akumulatorja. Ker v “high end” segmentu ravno hlajenje in avtonomija predstavljata najvecji izziv, se ta praksa (majhni SSD diski) seli tudi navzdol, ceprav tu ne igra vloge (je pa moderno).
[/quote]
Tak si na sliki kot Danny in dannyjevih zvezd. Človek božji no. Daj se v roke vzet.
Aja pa sranje od HP ni nikoli boljše od Lenovo. Če v tvojem selu še niste prišli do tega, bod rajši tih ane.
Drugač pa poklon za znanje slovenščine, na dosti višjem nivoju kot večina uporabnikov in uporabnic mona.
HP v segmentu high end consumer prenosnikov znatno prekasa lenovo v dizajnu, koncni izdelavi, boljsih zaslonih in graficnih zmogljivostih ter zvoku. Poleg tega ima mnogo vec modelov, ki so namensko usmerjeni. Sicer pa sta z Lenovo dokaj primerljiva. Tako Envy kot Spectre X360 nimata konkurence v segmentu “2 in 1”, kjer HP mocno vodi. Se pa kakovost HP-ja pozna tudi na ceni, ki je ponavadi visja od konkurencnih modelov pri Lenovo. Gre za dokaj izenacena tekmeca in govoriti o enem ali drugem kot o “sranju” je precej zavajajoce in nikakor ni na mestu.
Sam imam 13 in 15 palcno Spectre x360, Lepooka Envy X360 in vsi trije mlincki so performancno povsem spodobni in tudi ocesu na ta in oni nacin prijetni.
HP v segmentu high end consumer prenosnikov znatno prekasa lenovo v dizajnu, koncni izdelavi, boljsih zaslonih in graficnih zmogljivostih ter zvoku. Poleg tega ima mnogo vec modelov, ki so namensko usmerjeni. Sicer pa sta z Lenovo dokaj primerljiva. Tako Envy kot Spectre X360 nimata konkurence v segmentu “2 in 1”, kjer HP mocno vodi. Se pa kakovost HP-ja pozna tudi na ceni, ki je ponavadi visja od konkurencnih modelov pri Lenovo. Gre za dokaj izenacena tekmeca in govoriti o enem ali drugem kot o “sranju” je precej zavajajoce in nikakor ni na mestu.
Sam imam 13 in 15 palcno Spectre x360, Lepooka Envy X360 in vsi trije mlincki so performancno povsem spodobni in tudi ocesu na ta in oni nacin prijetni.
[/quote]
O moj bog kok pa ti nakladaš……………..
Načeloma je, ampak moraš pazit na generacijo, ker lahko kupiš celo starejši model, kot ga imaš zdaj, to pa ne bi bilo ravno koristno, ne?
Drugače dobiš rabljene do 200 € lahko tudi takšne, ki se kosajo z novimi za 400 € po hitrosti, robustnosti in zmogljivosti, po bateriji, bonbončkih in porabi elektrike pa ne.
Forum je zaprt za komentiranje.