Kondenzirano mleko
Najlepša hvala, vsem…, potrebujem gostega, bom pa mimogrede kupila tudi tega iz Hoferja, da vidim kakšen je.
Sladoled bom pripravila po tem receptu, če koga zanima. Osnovni recept za sladoled s samo dvemi sestavinami, sladka smetana in kondenzirano mleko.
Pozdravljeni še enkrat.
Kondenzirano mleko bom kar sama naredila, sem našla na You tubu.
Hvala, mama 4-5, in Pismo Rosno.
Sem dopoldan naredila kondenzirano mleko. Povečala čas za pol ure, delala točno po receptu, vendar se mi ni dovolj zgostilo. Sem gledala še druge recepte na youtubu, vendar nisem imela vseh sestavin. T ako,da sem potem dala pol litra stepene sladke smetane, in namesto 400 ml kondenziranega mleka, samo deci in pol. DODALA SEM ŠE aromo vanilije od dr. Oetker, ter dala v zmrzovalnik. Po dobri uri sem sladoled probala, na vrhu se je že malo srdil, in je kot osnova zelo okusen. Preostanek kondenza pa sem dala še enkrat na štedilnik, bom videla, če se bo mogoče le zgostil.
seveda da ni ratalo če nisi delala po navodilih.
1 mleka in pa 300 g sladkorja.kuhaš dobro uro in pol.ko se začne peniti gre proti koncu.takrat moraš redno mešati.takrat narediš test.daš malo mleka na kroznik,ki je bil eno uro v zmrzovalniku.ko se ohladi in če se mleko ne premakne,ne trd takrat je kuhano.
Punce, moj prvi sladoled odlično uspel. Mogoče en mičken preveč sladek, ampak z dodatki sadja bi bilo OK.
Če se bo katera odločila, da sama pripravi kondenzirano mleko, naj ga pusti na kurišču približno eno uro in tričetrt. Mi je v drugo lepo uspel. V priloženem videu je čas kondenziranja samo ena ura.
Forum je zaprt za komentiranje.