Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S čim čistite tla, kjer je položen vinil?

S čim čistite tla, kjer je položen vinil?

Odločam se za nakup vinilne talne obloge. Ima kdo izkušnje s takimi tlemi? So te obloge dobre, kako in s čim se jih lahko čisti? Se odlepijo? Na netu sem veliko prebrala o vinilu, vendar vse pišejo le trgovci, zato bi rada še mnenje uporabnikov, saj so najbolj merodajna.

Imam vinil na klik. Čistim z univerzalnim čistilom.

Imamo vinil, ampak višji cenovni razred. Smo zelo zadovoljni, po 5 letih kot nov. Na parketu se hitro pozna kakšen ris. Čistim pa z univerzalnim čistilom

Za vinyl ti ne bo žal. Trpežen, lep, prijeten za hojo. Kar pa se vzdrževanja tiče ga je lažje vzdrževati kot parket, ploščice ipd.

No, sama ga vzdržujem oz.čistim s pometanje Oz.sesanjem in brisanjem z vodo, brez ali z dodatkom univerzalnega čistila tipa Ajax ali kake podobne sveže dišeče variante. Po 5ih letih imamo le en ris od prestavljanja hladilnika (nekako se je pod nogice ujel en kamenček). Nič ni odlepljeno, pa imamo otroke in psa.. Nič ni spraskano ali na soncu razbarvano (kot se zgodi z lesom)…

Za vinyl ti ne bo žal. Trpežen, lep, prijeten za hojo. Kar pa se vzdrževanja tiče ga je lažje vzdrževati kot parket, ploščice ipd.

No, sama ga vzdržujem oz.čistim s pometanje Oz.sesanjem in brisanjem z vodo, brez ali z dodatkom univerzalnega čistila tipa Ajax ali kake podobne sveže dišeče variante. Po 5ih letih imamo le en ris od prestavljanja hladilnika (nekako se je pod nogice ujel en kamenček). Nič ni odlepljeno, pa imamo otroke in psa.. Nič ni spraskano ali na soncu razbarvano (kot se zgodi z lesom)…

Hvala za odgovore. Ja, sem slišala veliko pohval in se bom res odločila za nakup vinila, boljše kvalitete.

je čisto dovolj za moj vinil.
Je pa res, da se prah zelo vidi :), posebej, če nanj posije sonce pod primernim kotom, a to k sreči ne traja dolgo :).
Ponovno bi ga izbrala!

Prah se vidi na določenih vinilih. Jaz imam enega svetlega kot npr. parket bukev – se vidi vsak prah in ostanek kapljice vode. Drugje imam pa imitacijo staranega lesa, pa sam vinil je bolj hrapav. Na tem vinilu, moram pa na kolena da vidim umazanijo

PVC podn lahko čistiš kar s Cetom za posodo.

Pač… pri plastiki nea komplicirat

Si vis pacem, para bellum.

itak, da se vidi pod soncem :), a je vse od vzfrževanja do vzdržljivosti meni cool. Ne menjam 🙂

Jaz osebno ga nimam, imajo pa moji starši, že kar dolgo.
Čistijo normalno z metlo in vodo.
V 6 letih se ni nič odlepilo, vse bp.
Pazijo pa, da po stanovanju ne hodijo z visokimi petami (te rade puščajo luknje v vinilu).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close