La Cantina Maribor
La Cantina. Lokal z najboljšimi picami, največjimi porcijami, lokacija pod Pohorjem in c centru… Sami superlativi…
Zakaj sploh diskusija… in vprašanja… ???
Anekdota bo vse pojasnila.
—
Gost pride v La Cantino na Vetrinjski. Sede na vrtu in že je mlada, mična, črnooka natakarica pri mizi. Gost naroči pivo, čez nekaj trenutkov mu ga mlad bradat natakar prinese. Po desetih minutah pride brhka, visokorasla dečva vprašat, kaj bo jedel. Gost naroči testenine s špinačo in po slabih desetih minutah mu nasmejan mlad golobradi natakar le-to tudi prinese. Gost z užitkom poje in popije in pomaha….češ plačal bi. Čez minuto ali dve pristopi k mizi nasmejana natakarica srednjih let, mu da račun in gost plača. In potem reče… tu imate pa zanimivo organizacijo dela. V pol ure se je pri meni zamenjalo pet zaposlenih.
In natakarica se skloni ter zašepeta. Veste, to ni stvar organizacije, ampak zaposleni tako hitro odpovedujejo službo, da jih lahko vidite samo enkrat.
🙂
…………………..
In seveda to ni šala. Zakaj hudiča nihče ne zdrži v tem imenitnem lokalu?
Morda kdo kaj ve o tem?
Meni pa ni jasna ta fiksacija z “najboljšo” pizzo? To je čisti mit. Vem, da so okusi različni, pa vendar neki standardi za italijansko pizzo obstajajo. In v La Cantini se pravi pizzi niti ne približajo. Testo debelo in žvečljivo, sir mozarella polna maščobe/olja, tako nizke kvalitete, da te mine. Verjetno je zato na vsaki njihovi pizzi pol kile mozarelle … Pizza s pršutom – pol kile naloženega pršuta, pri čemer se spet vprašam po kvaliteti tega “pršuta”, glede na to, da deluje surovo in sploh nima vonja po pršutu. Ne vem, kako ljudje ocenjujejo “najboljšo” pizzo, ampak meni zgleda, da dobre pizze še niso jedli. Da ne omenjam njihove lazanje, ki dobesedno plava v paradajzu. So tile sploh kdaj jedli avtentično lazanjo?
Zame je ta “pizzerija” en navaden blef. V MB je definitvno top Rožmarin, potem Verace in Pomodoro, v LJ je pa tudi kar nekaj dobrih. La Cantina pa ni vredna obiska.
Ker sem včasih sam tam delal, lahko razložim… Pripravljalci hrane so nabrani iz Bosne, južne Srije, Makedonije in Kosova. Medicinske sestre, električarji, delavci brez poklica, zidarji in še in še. V petih dneh jih naučijo peči pice, lazanje, sestavljati solate… Rezultat je, kakrčen je. Finančno pa seveda izredno ugodno. Nisem prepričan, ampak mislim da tam ni niti enega kuharja. Po stroki. Z izobrazbo in izkušnjami. Žalostno. Za lokal, za katerega je lastnik prepričan, da je najboljši v štajerski regiji.
Včeraj pozno popoldan smo s prijatelji prišli v pizzerijo na Vetrinjski. Naročili smo pijačo in čakali približno 15 minut. Potem naročimo hrano in po približno pol ure postrežejo. Zanimivo je da pa ni pribora nikjer. Hrana se hladi in po intervencijah trem osebam končno prinesejo pribor in to zamislite si plastičnega. Nismo vedeli ali je to šala pa vendarle ni bila. Natakar se je opravičeval da delajo vse kar je v njihovih močeh in nam ponujal kavico. Saj smo mu verjeli, ker imajo verjetno premalo pribora- sramota za lastnika. Najbolj žalostno pa je da se nam to ni zgodilo prvič. Zgleda da pohlep res nima meja in da nimajo nikoli dovolj. Žalostno, tu nas ne bodo več videli.
Moje mnenje je, da je to najbolj čudovita restavracija/picerija, ki jih poznam v Mariboru. Ocena 10/10 iz moje strani. Imajo super pice, fino obložene, velike, ljudje so prijazni in zadovoljni. Vedno imam prijetne izkušnje. Kadarkoli se odločimo za pico, je La Cantina prva na seznamu lokacij. Odlično.
Forum je zaprt za komentiranje.