Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek vprasanje za tiste z ocali na blizu

vprasanje za tiste z ocali na blizu

pozdravljeni,
na zdr pregledu so potrdili, da je moj vid opesal in ne vidim na blizu. to sem vedela ze sama, tezave pri branju, delu na racunalniku. desno oko menda precej slabse kot levo.
pot k optiku, seveda, dobila sem ocala, ampak na obe ocesi enako, dioptrija +1.
zavedam se, da se je nosnje ocal potrebno navaditi, vseeno pa me zanima ali je normalno, da vidis vse opticno povecano? ker to, da vidim ostreje, se pravi, da so bile crke prej bledo sive, zdaj so crne in ostre, to mi je ok, samo povecano? a je to obicajno? pri delu z racunalnikom je to precej motece, ker posledicno mi “krivi” pogled na tipkovnico, kot bi gledala skozi lupo.
nimam izkusenj s tem, zato bom vesela vsakega odgovora.

Tudi jaz potrebujem olepšavo zob, ampak zobarju pri nas…..
Zobozdravnik v Sloveniji je samo biznis en, ko vidiš, da imajo že vse pod kamero, vrata v ordinacijo na električno odklepanje, ob petkih ne delajo….. Se vprašam……

Jaz imam največji problem, ko delam na računalniku. Papirje vidim z očali odlično, na računalnik pa moram gledati čez očala, ker na tako oddaljenost jih ne potrebujem. Skozi očala namreč vidim vse preveč povečano, kot praviš…

Imam ocala za na dalec, na papir vidim super brez ocal in gledam pod njimi, ker skozi njih ne vidim nic, na komp pa gledam skozi ocala 😁
Izbiram pa okvirje z ozkimi stekli, da se da lepo pogledat mimo ocal, ker pri vecjih steklih se ne da in potem je zoprno.

Jaz pa sem si nabavila očala z office lečami in super vidim tako na računalnik kot tudi na papirje ter ljudi, le so blizu. Na daleč pa itak dobro vidim tudi brez očal.

Morala bi povedati, da rabiš recimo predvsem za delo z računalnikom in bi ti primerno prilagodili dioptrijo. Jaz imam dvoje očal za blizu, ena za comp z malo manjšo dioptrijo in za ročna dela z višjo (razlika 0,5). Če nimaš cilindrov in če imaš medzenično razdaljo okoli 60, ti bodo mogoče pasala že očala za dva evra na pošti ali v diskontu.
Ja, vidiš povečano, za tipkovnico imaš pa verjetno še preveliko dioptrijo in jo dobro vidiš tudi brez … Očala za blizu so res no comment.

Jaz enako.

sem povedala, da rabim za delo z racunalnikom. zato sprasujem ali se samo moram navadit in je to obicajno…

sem povedala, da rabim za delo z racunalnikom. zato sprasujem ali se samo moram navadit in je to obicajno…
[/quote]
Ocala za blizu so namenjena gledanju na razdalji ca.30 cm. Racunalnik imas gotovo dlje stran. Torej gledas samo na blizu z ocali, ali pa si kupis take, kjer imas tudi srednjo razdaljo – to so v bistvu multifokalne. Ne mores gledat s svojimi ocali tudi na dalec ne da bi videla cudno

non prescription prednisone 20mg prednisone 60 mg average cost of prednisone
https://prednisonet.com prednisone for sale no prescription
how can i get prednisone online without a prescription prednisone 20mg online without prescription prednisone over the counter cost

Na daleč ne vidim dobro in nosim leče že skoraj 30 let.

Začel se mi je slabšati vid na blizu.

Dobila sem očala, a jih nosim na leče. Tudi jaz imam težavo.  Kar nekaj imam običajnega branja, veliko dela z računalnikom, veliko pa tako, da 1 min gledam na daljavo, pa min v računalnik ali kaj pišem….zmeda.

Sploh ne vem kaj lhko storim, da bi dobro videla.

Uporaba 3-eh očal?

Ena na daljavo, ena za računalnik, ena za branje..pa med službo nimam to kje nositi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close