Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ime punčke; Izabela ali Isabela

Ime punčke; Izabela ali Isabela

Še to sem pozabila (navezujem se na prejšnjo temo); katero varianto imena bi bi imeli vi raje oz. bi raje izbrali za sovjega otroka;
-Izabela ali
-Isabela

Bolj se nagibam k slednjemu, ker se dejansko lažje prebere Isabela kot Izabela.

S zveni lepše, bolj mehko, enako kot Marcel ali Marsel

Izačesa?

Izabela. Zveni bolj močno, samozavestno. Ženske pozabljate, da bo dojenček enkrat odrasel in res ne vem zakaj večinoma izbirate imena, ki zvenijo nežno in mehko. Sama želim, da hčera odraste v močno in samozavestno osebo in verjamem, da ima ime pri tem neko vlogo.

Bodi bolj izvirna Jogobella

V bistvu ni res enostavneje izgovoriti Isabela. Kar poskusi nekajkrat na hitro reči Isabela, pa bo kmalu zvenelo bolj kot Izabela. Meni osebno pa ni všeč nobeno, ker me spominja na besedo zabela. Npr.: imeli smo dobro zabeljen obed. Zabela je jedi dodala dober okus. Itd.

tako ime da otroku le motena oseba

Edino z z-jem.

Izabela. S med samoglasniki se itak izgovori kot Z.

Isabella

Klicali jo bodo pa bela zabela.
Daj ji raje kakšno normalno ime!
Elizabeta je že bolje ali pa Iza, če že…

Glasujem za Izabela. Meni zelo lepo ime. Sem pa zagovornik tega, da naj v našem prostoru imajo otroci slovenska imena oz. verzije imen. Torej Izabela. Če hočeš internacionanega pa si izberi, kar je isto tako pri nas kot drugje po svetu.

S zveni lepše, bolj mehko, enako kot Marcel ali Marsel
[/quote]

Marsel? Resno?

Izabela naj bo, zveni močno.
Verjetno jo bodo kasneje sošolci klicali Iza.

Ravno zaradi dvomljivega črkovanja ne bi izbrala tega imena. Premislite.

Ime bo definitivno izbrano, ker je zelo všeč obema, možu in meni, in to je pri naju za imena skorajda redkost.

Sem se nagibala k Isabela, ampak verjetno bo slovenska varianta Izabela, a klicala jo bom Isabela, ker sama vedno izgovorim to ime s črko s. Razen, če bo mož izrecno želel verianto Isabela.

Ne vem, zakaj primerjat ime z zabelo, naposled je pri tem imenu poudarek na prvih črkah, pri zabeli pa na koncu (vsaj pri nas primorcih).

Marsel? Resno?
[/quote]
Ja in potem si ljudje mislijo: še en nepismen starš!

Kaj??? Izabela in zabela imata (vsaj na primorskem) poudarek na istem mestu. Torej Izabela in zabela.

Mene izabela asociira na grozdje. Ne vem, od kod taka priljubljenost tega imena, mene se ne zdi kaj posebnega, ampak če je drugim všeč , tudi ok.

[img]https://novice.si/page/wp-content/uploads/2017/09/grozde-crna-izabela-slika-72222366-{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}E2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}93-kopija-559×420.jpg[/img]

Kaj pa Alfabeta?

Izabela. Zelo lepo ime.
Isabela pa preveč asociira na preseravanje s tujimi imeni, to zelo radi počnejo šiptarji. Telenovele, pa to. My five cents.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close