Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kdo rešil problem s premalo želodčne kisline in refluksom?

Je kdo rešil problem s premalo želodčne kisline in refluksom?

Imam premalo želodcne kisline, posledično nekisli refluks oz sse hrana dviguje po obroku, občutek je ,kot da bi imel nek cmok v grlu. Jabolčni kis mi vcasih pomaga, drugič ne. Še najbolje je, kadar poleg obroka pijem rdeče vino, ampak kaj ,ko tega ne morem kar vsak dan po trikrat, v resnici to mogoče enkrat na teden poleg kosila. Tablete, ki imajo isto formulo kot zelodcna kislina, ne smem , zato ker jemljem kortikosteoride zaradi alergij. Kakšna rešitev?

Soda bikarbona, lekarniška, po vsakem obroku pol žličke v kozarcu vode, dva tedna, potem pa samo zvečer pred spanjem.

s sodo bodi previdna, razjeda. Jaz sem rešila problem pri meni, največ mi je škodoval kofein, zdaj pijem pretežno brezkofeinske kave, najraje nescafee, ter ingverjev čaj. Vsak dan zreži malo korenine v liter vode, prekuhaj prb 10 minut, lahko dodaš med, limono, rezino sadja za boljši okus…. jaz že leto dni nimam več nobenih težav.

Soda bikarbona, lekarniška, po vsakem obroku pol žličke v kozarcu vode, dva tedna, potem pa samo zvečer pred
spanjem.
[/quote]

Tole s sodo se mi ne zdi po logiki dobro. Bo nevtralizirala še tisto malo kisline , kar jo imam. Si sprobal/a na sebi in ti je pomagalo ?

Sanj, ja, ginger uživam v prahu , dodam zjutraj v ovseno kašo, bom sprobala na tvoj način

Vsi ji dajate nasvete, ki pomagajo pri povečani količini kisline. Ona jo ima pa premalo!!

Avtorica, kaj drugega kot kis in limono ti ne bi znala priporočati. Rdeče vino zamenjaj za belo, ker belo je tisto, ki dela kislino. Kozarec na dan lahko mirno popiješ. Pa citruse jej. Da se izogneš dvigovanju hrane pa jej majhne obroke, po obroku nikar v ležeči položaj, pametno je tudi, da si malce dvigneš ležišče pri vzglavju. Če moraš kaj pobrat s tal, poberi tako, da počepneš. Pri kakem delu, naprimer na vrtu, delaj čepe, nikar stoje sklonjena k tlom, tako kot mnogo ljudi to počne. Skratka, izogibaj se vsaki drži, v kateri je glava nižje od želodca.

A belo vino dela vecjo kislino? Bom probala, me sicer res skrbi, da mi bo precec pasalo. Pozna kdo se kaksno živilo, ki dela kislino?

Limonada in večji vnos vitamina C. Izogibaj se mesu, sirom in mlečnim izdelkom, pa boš kot prerojen.

kako ugotoviti, ali je premalo ali prevec kisline?

meni je tudi slabo po obroku, ni velik, vedno me pece v ustih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close