Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ste že bili na otoku Lastovu?

Ste že bili na otoku Lastovu?

https://www.slovenskenovice.si/lifestyle/vrt-dom/lastovo-ljubezen-kot-naravna-nesreca?fbclid=IwAR0ajMo3WIsi3GnUD3ZDIU–kGi_1l8awlwjkzq6YDXNDkF8c4ka-rQ__bU

bila pred leti … in še bi šla

finta na tem otoku je, da ne moreš hoditi peš … kar naprej ti ustavljajo avtomobili in te vabijo na vožnjo

tudi dimnike imajo posebne, vsak fumar je drugačen

Bil pred leti v Skriveni luki. Sredi noči je pridrvela nevihta in skoraj nikomur ni držalo sidro. Cela štala je bila.
Jurjeva luka se je v naslednjih dneh izkazala precej bolje, kar se dna zaliva tiče.
Včasih so imeli en avtbus, ki je vozil po otoku.
Eno od praznih hiš na Lastovu so dali Slovencu, ki se je boril na Hrvaški strani.

Lastovo je piratski otok. Sam kraj Lastovo je skrit, na vrhu, v kotlini. Na bolj obljudeni strani sta Zaklopatica, pa luka Ubli. Na odprto morje pa je Skrivena luka. Ima čisto pravo ime. Če se hočeš skriti pred civilizacijo, je to pravi kraj. Meni je bilo zelo lepo. Bila tam pred leti, z jadrnico. Sva jo z možem parkirala v Ubli (skoraj noter v tunel) in potem Lastovo prečesala z vespami. Lepo, divje, dokaj neobljudeno…nekega turističnega vrveža ni, ni trgovin, ni veliko lokalov…skriveno 🙂

V Ubliju ni tunela. Najbližji je v Jurjevi Luki – ki je cel zaliv bivša vojaška cona.

Skrivena je prav dobro sidrišče, meni ni še nikoli tam sidro popustilo. Samo sidrat je treba znat.

Glede na osnovno vprašanje – ja, bil na Lastovu ogromno-krat; Meni lep in ljub kraj, kjer čas še teče počasi in lahko cel dan presediš na korenini drevesa in opazuješ mravlje. Še diši po starih borovcih in od sonca prežgani zemlji, trgovina je – ali pa ni odprta, željeno hrano se dobi – ali pa ne. Na easy.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close