Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nepremičninski posrednik

Nepremičninski posrednik

Dela kdo to, kako zanimivo, težko je to delo, pogoji (ok ne mislim licence, ko jo je treba imet), povprečna plača ipd. pa kako je s takim delom v teh časih. Se še splača kariera v tej smeri?

Obvezno zamudiš vsaj akademskih 15 na oglede. Nimaš pojma o nepremičnini, ki jo prodajaš, kaj šele o stroških v njej, načinu gradnje, prostorskem planu. Obvezno zaračunaš 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} prosto po kartelnem dogovoru, ampak milostno pol tega prevališ na kupca. Pozabiš povedat vse o davku na provizijo, ki ga plačajo stranke. Tečnariš zasebnim prodajalcem, naj prodajajo preko tebe.
Pogajanje za ceno je precej zanimivo, ker zastopaš obe stranki v postopku, ker pač obema računaš.

Včasih prodajaš stanovanje z najemnikom, ki je še not. To je veselica, ko kupcu lažeš, najemnik pa nezavedno blekne resnico. Če ne najemnik, pa precej drugačno zgodbo pove upravnik stavbe, ko greš na obisk še tja.

Še sreča, da smo na koncu vse zrihtali brez teh agencijskih mahinacij.

Ha ha, sem se nasmejala. 🙂 To so negativne plati, ja. Verjamem. Pa da ni lahko. Men sam res ni všeč folk okol prenašat, slučajn.

Res me zanima:
– povprečna placa
– delovni čas
– kako se v teh časih prodajajo stanovanja

Ha ha, sem se nasmejala. 🙂 To so negativne plati, ja. Verjamem. Pa da ni lahko. Men sam res ni všeč folk okol prenašat, slučajn.

Res me zanima:
– povprečna placa
– delovni čas
– kako se v teh časih prodajajo stanovanja
[/quote]

Pozdravljeni,
Res s žal tudi takšni primeri kot je bilo opisano zgoraj… So pa v vsakem poslu slabi in dobri igralci.
Plača je odvisna od uspeha…
Delo ni enostavno vsaj kar se odgovornosti tiče.
Prodaja je dobra… Odvisno od aktivnosti…
Iz kje pa ste?

Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec, licenca MOP 567 Naj bo prodaja ali nakup nepremičnine brez stresa, nepotrebnih zapletov in stroškov. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tanal nepremičnine Tanal d.o.o. www.tanal.si, ales@tanal.si Posredovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin, svetovanje na področju nepremičnin

Pozdravljeni,
Res s žal tudi takšni primeri kot je bilo opisano zgoraj… So pa v vsakem poslu slabi in dobri igralci.
Plača je odvisna od uspeha…
Delo ni enostavno vsaj kar se odgovornosti tiče.
Prodaja je dobra… Odvisno od aktivnosti…
Iz kje pa ste?
[/quote]
Od kod ste
ne pa:
Iz kje ste

Od kod ste
ne pa:
Iz kje ste
[/quote]

Pravilno, pridna!
Sicer se trudimo, tudi zaradi tvoje pomoči, hvala.

Od kod ste
ne pa:
Iz kje ste
[/quote]

Hvala za slovnične popravke…

Aleš Goršak, nepremičninski svetovalec, licenca MOP 567 Naj bo prodaja ali nakup nepremičnine brez stresa, nepotrebnih zapletov in stroškov. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tanal nepremičnine Tanal d.o.o. www.tanal.si, ales@tanal.si Posredovanje pri prodaji in nakupu nepremičnin, svetovanje na področju nepremičnin

Od kod ste
ne pa:
Iz kje ste
[/quote] Nikol ne rečemo razen
Od kod te si?
Ampak~ iz kje prihajaš.

Nikol ne rečemo razen
Od kod te si?
Ampak~ iz kje prihajaš.
[/quote]
Ne drži.

Ampak tebi se je dovoljeno motit, ker nimaš v podpisu reklame, torej nihče ne ve, da si bil nekredibilen točno ti. Morda ti v življenju sploh ni treba biti profesionalen, tako da ti je to opravičeno.

Ne drži.

Ampak tebi se je dovoljeno motit, ker nimaš v podpisu reklame, torej nihče ne ve, da si bil nekredibilen točno ti. Morda ti v življenju sploh ni treba biti profesionalen, tako da ti je to opravičeno.
[/quote]Važno, da se pravilno izražajo v slovenščini, o profesionalnosti pa nimajo pojma. (G.Aleš izvzet)
Poleg pravilne izgovorjave še dobra makina in nateg je tu.

Nikol ne rečemo razen
Od kod te si?
Ampak~ iz kje prihajaš.
[/quote]

Pogovorno in pisno izražanje se razlikujeta.
Ko boš oddajala taka svoja, nelektorirana, naročila kupcem, te ne bo nihče resno jemal.
Že pisune javnih medijev, ki ne poznajo in nočejo pisati knjižne slovenščine, nihče več resno ne jemlje.
To se jasno vidi iz komentarjev bralcev.
Javni mediji bodo morali imeti lektorje, kot so bili včasih.

Pogovorno in pisno izražanje se razlikujeta.
Ko boš oddajala taka svoja, nelektorirana, naročila kupcem, te ne bo nihče resno jemal.
Že pisune javnih medijev, ki ne poznajo in nočejo pisati knjižne slovenščine, nihče več resno ne jemlje.
To se jasno vidi iz komentarjev bralcev.
Javni mediji bodo morali imeti lektorje, kot so bili včasih.
[/quote]Sodiš v prispevek:
Deset monovskih zapovedi.

Sodiš v prispevek:
Deset monovskih zapovedi.
[/quote]

Sodim. Hehehe, hvala. Hb ne le ena lastovka in ne le tu.

To delo opravljate preko s.p. ali podjemne pogodbe. Agencije ne zaposlujejo preko pogodbe, zato plače ni. Če se zmenite za 4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} provizije, dobite vi 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa agencija. Prispevke, zavarovanja si plačujete sami. Delate kolikor želite, a če hočete kaj prodati to pomeni cel dan. Dopoldne v pisarni, ko telefonarite okoli in popoldne na ogledih, ko ima večina ljudi čas. Koliko prodate je odvisno tudi od sreče. Konkurenca je velika. Kakšen mesec 2, 3 stanovanja, potem lahko da 3 mesece nič. Toliko iz prve roke.

Odgovorni ste za vse pravne vidike sklenjenega posla, tega se dobro zavedajte. Na sodišču ni “sem mu rekla, sem mu pokazala, saj je vedel”.

Realen odgovor, hvala. Meni se ponuja zaposlitev po pogodbi, sicer. Da je cel dan delo, vem, zato me nekako zanima koliko dejansko imaš od tega, da se splača. Ker za 1000 neto pa še malo več, je drugih opcij nekaj.

Poleg omenjenega kupoprodajno pogodbo strank z vsemi podatki in cenami veselo pošiljaš naokoli vsem na ogled (RTV, elektro, TK operater …), ker ne veš in (predvsem!) se niti ne pozanimaš, kaj je potrebno za spremembo.
Podpišeš se pa obvezno z dipl.org. ali podobno.

Poleg omenjenega kupoprodajno pogodbo strank z vsemi podatki in cenami veselo pošiljaš naokoli vsem na ogled (RTV, elektro, TK operater …), ker ne veš in (predvsem!) se niti ne pozanimaš, kaj je potrebno za spremembo.
Podpišeš se pa obvezno z dipl.org. ali podobno.
[/quote]

Na srečo smo na koncu zrihtali zasebno z odvetnikom, tako da mi tega ni bilo treba gledat.

Heh, za rtv je bil samo en mali mail potreben 🙂

Sem bila zaposlena v nepremičninski agenciji. Plača minimalna + procenti od prodaje, ki jih nikoli ne dosežeš, ker že najdejo razlog…

Realen odgovor, hvala. Meni se ponuja zaposlitev po pogodbi, sicer. Da je cel dan delo, vem, zato me nekako zanima koliko dejansko imaš od tega, da se splača. Ker za 1000 neto pa še malo več, je drugih opcij nekaj.
[/quote]

Vse je odviznoodvaših aktivnosti. Načeloma “omejitev navzgor” ni… So pa verjetno različni načini sodelovanja… Načeloma se s pridnim delom lahko v povprečju mesečno zasluži krepko čez 1.000 eur… Kot tudi v kakšnem drugem poslu…

Vse je odviznoodvaših aktivnosti. Načeloma “omejitev navzgor” ni… So pa verjetno različni načini sodelovanja… Načeloma se s pridnim delom lahko v povprečju mesečno zasluži krepko čez 1.000 eur… Kot tudi v kakšnem drugem poslu…
[/quote]
Aha, no to me je zanimalo. Mi je jasno sicer, da na začetku bo težje in tudi da ne prileti kar z neba, sem čisto realna. Prodajajo se pa vedno, kako obdobje več, pa spet manj.

Vem da je že stara tema, ampak a dela mogoče kdo za agencijo C21 kot agent? A so ok?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close