Ateisti in neverniki na cerkvenih porokah, pogrebih
Na cerkvenih pogrebih ob maši ostanem zunaj, sicer se usedem in počakam, da mine… Ne glumim, da sledim protokolom, ne vstanem, ko vstanejo verniki, ne prekrižam se, itd.
Grem a ne delam gneče v klopeh. postavim se zadaj in se ne pretvarjam, da sledim protokolu.
Vedno pa odidem vem, če začnejo tiščati okoli ‘pušco’ – meni se zdi višek ogabnosti in neokusa, da na pogrebu!!!!! težijo s pobiranjem denarja – nobene pietete, spoštovanja do svojcev in umrle osebe. Gravži pogoltni.
Kaj pa ti storiš, če si povabljen k ateistom, na event:-))? Jaz kjer koli sem, si poskušam biti čim manj v sramoto. Če že moram kam, delam v kakšnem kotu pajkom družbo. Sicer pa gledam da mi ni treba, ker imam svojih doma dovolj.
[/quote]
:):):)
Grem v cerkev in poslušam, ker mi je zanimivo. Ne ponavljam, ker ne poznam procesa. Sedim/stojim kamor me postavijo (protokol).
Naša cerkev je premajhna, zato nas mora večina počakati zunaj, notri so potem samo širši najbližji. Nazadnje, ko je prišel fehtat s puščico (tudi ven!!!!), mu je soseda rekla, da nima denarja s seboj, ker je prišla na pogreb (in ne, pri nas ni gostilne blizu cerkve).
Nekaterim vernikom se ta nabirka tako fržmaga, da ob pogrebu svojca ne plačajo maše, samo pogreb. Župnik se v nobenem primeru kaj dosti ne potrudi, prav odveč mu zgleda vse skupaj, pa gre za njegove ovčice.
Grem pa redko za pogrebom, večinoma grem samo kropit in izrazit sožalje svojcem.
Skratka špilaš zvezdo.
[/quote]
Da, seveda, povrhu pa še mastno zaračunam, če me kdo želi fotografirati.
Odvisno kdo se poroči, kdo umre… če je to nekdo ki je v sorodu z menoj, ja, grem v cerkev, saj nikjer ne piše da ne smem notri, četudi nisem verna. Pač iz spoštovanja do te osebe, ki je al se poročila al umrla… ne zarad drugih ljudi. Ne molim sem tiho in počakam, da zadeva mine. če je kdo od znancev umru… pač počakam zunaj. Kje je tu problem??
Forum je zaprt za komentiranje.