Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Seat Ibiza Style 1.2 TSI-pomoč

Seat Ibiza Style 1.2 TSI-pomoč

1. registracija:

3 / 2011   

Starost: 2011

rabljeno

Prevoženi km:

115328

Gorivo:

bencinski motor

Motor:

1197 ccm, 77 kW  (105 KM)

Menjalnik:

ročni menjalnik (5 pr.)

Oblika:

kombilimuzina / hatchback, 5 vr.

Barva:

oranžna metalik

Notranjost:

svetlo siva / blago

Interna številka:

Cena: 5.990 €

1.lastnik, opravljen veliki servis

Ker se ne spoznam me zanima mnenje glede avtomobila? Avto uporabljam, za vsakodnevno mestno vožnjo, občasno na daljše relacije (100, 200 km ali dopust). Poraba, vzdrževanje, servisi? Da je neka normalna cena in poraba… Je moč motorja v redu? (za takšno uporabo).

Vse je super na tem motorju, razen ene malenkosti: ima serijsko napako, ko ketno dol vrže. Popravilo je kar drago. Novejši letniki 1.2 tsi imajo zato jermen. Vprašaj lastnika kako je kaj s tem, ali pa na servisu

Nekateri tsi motorji vw skupine so res problematični. Predlagam da raje pogledaš kakšno hondo ali toyoto, ki so praviloma najbolj zanesljivi avti.

Piše, da je bila zamenjava komplet veriga in črpalka…

Vozim enak model in je ne prodam ravno zato, ker mi odlično služi. Je leto mlajša Ibiza od tvoje.
Do sedaj sem menjala le tuljave.
Poraba je optimalna, dobrih 6 l. Dnevno prevozim vsaj 55 km.

Naj ti spusti za 500 eur, meni se zdi malo predrag in za ta denar lahko dobiš boljši avto. Moč motorja več kot zadovoljiva, imaš pa vse odgovore na vprašanja tudi na spletu. Načeloma znamko SEAT kar hvalijo.

Še to. Meni se zdi čudno, da bi kdo verigo menjal že pri 115k km. To se menja pri 300k. Je pa veriga super zadeva in splača se dati malo več za avtomobil z verigo, ker se denar povrne.

Pri Seat/VW jajcih ni čudno, ker ima ketna serijsko napako.

V avtohiši so mi ravno tako povedali, da so imeli verige serijsko napako. Zamenjali pa da so, ker je bila raztegnjena.
Me pa zanima, ce je s tem potem vse reseno, kot mi trdijo? (na internetu sem zasledila, da je serijska napaka bila, da je veriga preskakovala-nova potem ne more preskakovati?).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close