Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kdo je zlati maturant

kdo je zlati maturant

zanima me ali je res da si zlati maturant ce imas vse zakljucen pet in da potem ne rabis pisat mature ali so to samo govorice? ce ne kaj to sploh pomeni biti zlati maturant?

Kot vem, je včasih bilo tako, da če si bil odličen, ni bilo treba opravljati mature.
Zdaj je matura obvezna. Zlati maturant si, če dosežeš 30 točk na maturi. Če dosežeš vse točke (34) si diamantni maturant.
Vsaj mislim, da bo letos še tako.

Ja tako je. Moj sin je bil pred leti zlati maturant z 32 točkami.

Ne, maturo so vedno morali pisati tudi odličnjaki.

Niso pa rabili ‘petkarji’ opravljati zaključnih izpitov na strokovnih šolah. Njim se je priznal zaključni izpit na osnovi šolskega učnega uspeha.

Ne, maturo so vedno morali pisati tudi odličnjaki.

Niso pa rabili ‘petkarji’ opravljati zaključnih izpitov na strokovnih šolah. Njim se je priznal zaključni izpit na osnovi šolskega učnega uspeha.
[/quote]

Ne vedno, v mojih gimnazijskih letih odličnim ni bilo treba delati mature. Po usmerjenem izobraževanju se je to spremenilo.

Ne vedno, v mojih gimnazijskih letih odličnim ni bilo treba delati mature. Po usmerjenem izobraževanju se je to spremenilo.
[/quote]

Jaz sem odgovarjala za aktualni sistem maturiranja, torej ta, ki velja po usmerjenem izobraževanju.

diamantni maturantje so še boljši kot zlati

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close