Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pregled dojk samoplačniško

Pregled dojk samoplačniško

Zanimajo me dobre izkušnje z ambulanto pregleda prsi in ginekoloskega pregleda. Zadnje čase slisim za veliko znank okoli 40 leta, da imajo raka na prsih. Ker imam 42 let in ze dolgo casa nisem bila na teh pregledih, sem malo v skrbeh zato bi si jih sama placala, saj bi tako prej prisla na vrsto. Lp

Kaj pa če bi najprej preverila, kolikšna je čakalna doba v ambulanti na napotnico, in se šele potem odločala za samoplačniški pregled, če bo res treba čakati tako dolgo? Jaz sem bila nedavno na napotnico v Lj in mislim, da sem dobila termin čez cca 2 meseca. Za UZ bo pa dlje, ampak gre bolj za preventivo, skratka nič čudnega ali sumljivega.

Mislim, da če pregled placas ga najbrz opravijo bolj strokovno, kar si tudi želim. Zato me zanima kje v sloveniji so najboljši v tej stroki.

Nsjveč izkušenj imajo na onkološkem inštitutu, samo tam ne delajo samoplačniških ambulant, ker nimajo časa eno uro mečkat tvojih jošk, ker pač ti to razumeš kot strokovni pregled.

Ne govorim o meckanju josk, ampak o pregledu z ultrazvokom oz. mamografijo, saj ponekod slike ne pokazejo vsega zaradi slabih aparatov ali pa tudi slampastih zdravnikov.

Sicer ne vem, iz katerega konca SLO si, sama hodim sem v ginekološko ambulanto in tudi ostale samoplačniške zadeve:
https://feminamedico.si/

dr. Kosi je z urgentnim CR pomagal pri rojstvu mojega sina, čez nekaj let pa je moja G šla v pokoj in je kpl. pacientke predala-njemu. Več kot zadovoljna!

Mislim, da malo mešaš pojme. Strokovnost žal ne gre vedno z roko v roki s plačilom. Lahko je samoplačniški šalabajzerski, pa na napotnico super.

Jaz sem bila v CBD Ljubljana pri dr. Vidi Stržinar, ki ima dolgoletni staž na tem področju. Pregled je izjemno kratek, ampak je strokoven. Na napotnico.

Pri UZ in mamografiji je pa bolj pomembno, da tisti, ki bere izvide, dobro vidi in zna opaziti, če je karkoli.

Razišči malo po spletu, predvsem potencialne škodljive učinke mamografije. Če te ne skrbijo, potem kar. Glede šlampastih zdravnikov, ki bi na sliki spregledali zasevke, pa mislim, da se ti ni potrebno bati, če greš k zdravniku, ki ima s tem dolgoletno prakso.

Rada bi opravila ultrazvok dojk in ginekološki pregled z ultrazvokom in odvzemom brisa na enem mestu in ,ce kdo ve, kje lahko oboje zrihtam v enem popoldnevu. Mogoce Dravlje?

Ne vem, če je mamografija tako zgodaj smiselna, ker pri teh letih je tkivo dojk še gosto in se menda nič ne vidi. Pa brez veze sevanje pokasiraš.

Jaz grem vsakih par let v Ginekologija Bežigrajski dvor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close