Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Angina – antibiotik v obliki šumečih tablet

Angina – antibiotik v obliki šumečih tablet

Slišala sem, da za angino obstaja antibiotik v obliki šumečih tablet. Je to res? Kateri antibiotik je to? Na spletu nisem našla nič.

Se stopi v vodi.

Niso to kot šumeče tablete, ampak tablete, ki se lahko raztopijo v vodi.
Sicer splošni ab oz. ab bolj širšega spektra – amoksiklav je ena velikost oz. teža oz. doza v obliki raztopljivih tablet.
Meni je to super, ker ne maram goltat tablet sploh, sploh pa ne teh tablet ogromnih velikosti, ko je za zdravje nujno, da se jih jemlje. Ker tiste konjske sem vedno rezala ali lomila vsaj na tri dele.
Jemala sem že prav ta ospamox v tej raztopljivi obliki ob gnojnem vnetju grla pred leti in je pomagalo.
Sploh, ko imaš vneto grlo in že vse tako težko požiraš, tiste konjske tablete, še težje dol spraviš, in je dobrodošlo to, da so v raztopljivi obliki.

Se stopi v vodi.
[/quote]

Torej je res. Super. Hvala za informacijo, si mi polepšal(a) ležeče praznike. Sicer upam, da nimam angine, ker se je bolezen zacela z bolecinami v misicah in kosteh, čeprav sem pa morda angino staknila dodatno (poleg osnovne bolezni). Bomo videli, kaj bo jutri zdravnik rekel. Ko sem nazadnje imela angino, sem tiste konjske ospen tablete drobila na koščke, ker sem prve dni še slino komaj požirala.

Aha. Me ne moti, če niso šumeče, pomembno mi je, da mi jih ni treba goltat. Se v celoti podpišem pod napisano glede požiranja tablet.

Hvala tudi tebi za informacije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close