Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kus-kus in gluten?

Kus-kus in gluten?

Pozdravljeni!

Ali morda kdo ve ali kus-kus vsebuje gluten?

Hvala,
Daya

Ne, kus-kus ne vsebuje gluten.

hvala

A si sigurna. Jaz nisem. Pobrskaj raje po internetu…

Seveda VSEBUJE gluten.

Ker gre v bistvu za pšenični zdrob, a ne? Na netu pa nisem našla konkretnega podatka.

Iz prve roke zagotavljam, da kus kus vsebuje gluten.

KUS KUS je PSENICA, torej vsebuje gluten.

http://www.lubica.net/gaby/blog

Seveda ga vsebuje, ker je pšenični proizvod. Brez glutena so: ajda, polenta, riž.

Ajda, koruza, riž, kvinoja, proso, amarant, to so živila, ki ne vsebujejo glutena. Če gre za alergijo ali celiakijo je treba biti zelo pozoren tudi pri ajdovi in koruzni moki, ki sta na tržišču v večini primerov mešani s pšenično.

Se opravičujem, ampak kako lahko nekdo ne da bi preveril oz.bil 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}odgovori nekomu nekaj kar ima lahko hude posledice?!?

bolj je pomembno vprašanje, kako se lahko kdo, ki ima zaradi tega lahko hude posledice, zanese na odgovore z nekega laičnega foruma.

Ja, Daya ga je pa že pojdla, ker se nič ne oglasi 🙁

Živjo!

Ja imate prav ga je res že pojedla moja 7 mes. punčka, sem šla šele zdaj na net. No ampak hvala bogu nima celiakije ali kaj podobnega, samo pa pazim da ji še ne dajem glutena. No zdaj ga je pa pač pojedla, bomo videli če bo slučajno kakšna reakcija. Upam da ne.

Drugič bom šla pa res rajše sama preveriti.

Hvala za odgovore.

lp,

Daya

Kaj hudiča je to kus-kus? Že velikokrat slišal, nikoli videl. Za kaj se uporablja in kje se dobi?

Kus kus je v bistvu neka oblika pšeničnega gresa. Je orientalska jed. Pri nas ga dobiš v instant obliki in je ena najbolj enostavnih jedi, ki se jo da pripraviti. Še bolj enostavno kot polenta. Primeren je za prilogo in tudi sladice se da narediti.
Mi ga ne jemo prav pogosto, ga imamo pa kar radi skupaj s kakšno mesno omakico. Včasih pa naredim narastek. Točno tako kot rižev, le da imam s pripravo kus-kusa veliko manj dela.

Hvala.

KUS KUS je pšenični zdrob, narejen po posebnem postopku iz pšenice durum. Kljub temu, da je izredno priljubljen v arabski kuhinji – je tipična maroška specialiteta, ga zaradi njegovega polnega okusa? lahko ponudite tudi k našim domačim jedem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close