Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tako slabega krompirja pa še nikoli nismo imeli!

Tako slabega krompirja pa še nikoli nismo imeli!

Letos je bila za krompir slaba letina. Krompirja je bilo malo, pa še ta je ves bolan,v črnih pikah, ko ga lupim, je že gnil. Tudi ni dobrega okusa. Res je sicer, da smo ga letos sadili bolj pozno, kot je navada, ker je bilo stalno slabo vreme. Krompir tudi ni cvetel.
Lansko leto smo imeli ogromno krompirja. Ponujala sem ga vsem in ga razdajala, saj ga nismo uspeli vsega pojesti.
V nedeljo sem naredila krompirjevo solato. Upala sem, kako bo to dobro. Krompir sem skuhala v olupkih, ga olupila, zrezala, dodala olje, kis, sol, poper, na drobno narezano čebulo, sesekljan peteršilj, dodala še dve žlici kisle smetane, vendar ni bilo dobro! Domnevam, da je bilo slabo seme.

Tudi kupljen je zanič, kateregakoli smo probali.

Naš je pa odličen. Ne maram krompirja, ni mi všeč, ampak sorta marabel je pa božanska. To je edini krompir, ki se mu lahko reče hrana, vse ostalo je dobro samo za prehrano živali!

Kupujem ga na trgu, pri istem kmetu že leta. Prav nič mu ne manjka, ta bel je letos celo nenormalno debel (pa kmet ni neumen:) ).

mislim, da so se vam na njivi zaredile strune. tega hudiča je skoraj nemogoče pregnat in dobesedno uniči letino. moja mami je zaradi njih obupala nad krompirjem, pa smo ga sadili od kar pomnim…. zdaj ga ima samo še v vrtu.

predebel krompir še nikoli ni bil dober!

Ne vem kaj je narobe s krompirjem. Mi smo ga nehali sadit, kolegica iz Dolenjske tudi. Kupovati smo ga začeli pri kmetu in je bil skuhan kašast. Nič dober..
Nekega dne sem udarila po mizi, da se teh prepirov glede krompirja doma ne grem več.
Od zdaj ga kupujemo v Hofru ali Lidlu. Odličen, vedno svež in okusen krompir.

Žal je letos vreme naredilo svoje – nekje je pobralo zgoden krompir, nekje je udarilo na pozen. No, pri nas so to bili divji prašiči 🙁

Ha ha ha krompir svež. A bejž no bejž. Kako pa veš a je krompir svež oz nesvež?

Joj si butara. Napišeš, da ste ga pozno sadili in da ni cvetel, potem napišeš da je voden……in na koncu, da domnevaš, da je slabo seme.

Lej letos je bilo nenormalno veliko padavin. Zemlja je bila premokra in posledično so določene kulture imeke slabši doprinos. Med njimi tudi krompir. Je pa letošnje vreme dobro delovalo na fižol, ki ga je bilo letos v izobilju, skoraj nobena solata ni šla v cvet, obilno so obrodile buče, malencane, paprike, paradajz tako tako, slabše leto pa je bilo za kumre, česen, čebulo ki je prehiyro začela gniti. Tudi sadja je bilo v izobilju vendar ne za ozimnico ker je preveč vodeno in hitro gnije.
Skratka seme ni krivo temveč je bilo leto bolj tako tako.

Jaz imam “svojega” dealerja za krompir, pa mu vedno rata!

Jaz imam “svojega” dealerja za krompir, pa mu vedno rata!
[/quote]Imasta odnose tut?

Misliš spolne odnose za gajbo krompirja, kot je pisala Milena Miklavčič?

https://tribuna.si/domace-branje/ogenj-rit-in-kace-niso-za-igrace/

Imasta odnose tut?
[/quote]
Kar lahko en bebec vpraša, ……………………………

Celo poletje je na nebu bil aerosol ‘proti globalnemu segrevanju’, kjer je najbol sijalo sonce so se formirali grižasti razpršeno grdi oblaki.

Ti poskusi za dobro človeštva so ti dali slab krompir in kakšno bolezen ampak tak pač je ko Eurolevaki in FDV bejbike stojično in emotivno puščajo Izraelcem da eksperimentirajo z nami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close