Prijava na razpisano delovno mesto in potrdilo o delovnih izkušnjah
Prijavila sem se na razpis za delovno mesto.
Zahtevajo dopolnitev vloge z dokazilom o tem, da imam res dovolj delovne dobe, s pravo stopnjo izobrazbe.
Kako pridobiti tako dokazilo?
Sem gledala ZPIZ obrazce, tam najdem samo take zadeve, da se vidi koliko let si zaposlen, ni pa razvidno za kako delovno mesto gre in kako stopnjo izobrazbe.
Delodajalcu niti pod razno ne morem reči za potrdilo, ker bo kriza, če zvedo, da iščem drugo službo.
Razmišljala sem, da bi poslala kopije pogodb o zaposlitvi, čeprav je razvidno, da so me zaposlil, ni pa razvidno ali sem še tam ali ne.
Gre pa za eno tako nezahtevno delovno mesto, kjer je zahtevana samo VII/I izobrazba in 2 leti izkušenj. Nobena vodstvena funkcija ali kaj takega. Zdaj sem na delovnem mestu, kjer je zahtevana višja izobrazba kot to pa več kot 12 let delovne dobe imam. Samo pač zahtevajo tako potrdilo.
To za kakšno delovno mesto in stopnja izobrazbe – to sem poslala. Samo to ne velja kot dokazilo :(.
Ne, ni šlo za predpisan obrazec.
Razmišljala sem, da bi posredovala obrazec od ZPIZa, kjer se vidi število delovnih let.
Pa preprosto kopijo pogodbe o zaposlitvi (oz. več teh), kjer je razvidno za kako stopnjo izobrazbe gre.
Upam, da mi bodo ZPIZovci pravočasno poslali zadevo. Nimam nobene njihove izpostave v bližini.
Jaz se prijavljam na vse te razpise v JU, vsi enako hočejo, še nikoli nikomur nisem poslala dodatnih dokazil, razen če so me pozvali, da jim dostavim še kaj… Vedno sem bila vabljena na “razgovor” – test, če me niso zbrali, je bilo zato, ker nisem dosegla dovolj točk. Pa tudi v primeru, da nimam primerne izobrazbe, takrat me pa sploh ne povabijo na razgovor.
Tako da, zadostuje njihov izpolnjen obrazec, jaz dodam še CV in prošnjo.
Kot sem že napisala: ni bilo nobenega obrazca. CV sem seveda priložila, izkušnje napisala. Prošnje se že dolgo ne pišejo več, zato je seveda nisem napisala.
In pozvali so me, da naj dopolnim s potrdilom oz dokazilom o delovni dobi.
IN daleč od tega, da bi povsod v JU imeli v naprej določene obrazce, daleč od tega, da bi imeli povsod teste za pisat.
seveda, razen v primeru ko… itd. Večina jih je takih, razen določeni primeri. V takem primeru pa narediš tako kot si, in pošlješ še dodatno to kar so zahtevali. Če ne veš točno kaj zahtevajo, jih pokličeš ali pošlješ mail in jih vprašaš, prosiš, naj ti točno povejo, kaj moraš dostaviti.
Srečno na razgovoru!
Kot sem že napisala: ni bilo nobenega obrazca. CV sem seveda priložila, izkušnje napisala. Prošnje se že dolgo ne pišejo več, zato je seveda nisem napisala.
In pozvali so me, da naj dopolnim s potrdilom oz dokazilom o delovni dobi.
IN daleč od tega, da bi povsod v JU imeli v naprej določene obrazce, daleč od tega, da bi imeli povsod teste za pisat.
[/quote]
Hm, poleg službe se že leta prijavljam na razpise. Ker me nič ne stane in da vidim ali imam kakšno izbiro. Nikoli do sedaj mi ni bilo treba poslati svoje pogodbe o zaposlitvi, vedno je veljalo kar sem sama zapisala ali pa izpis iz ZPIZ-a. Za slednjega so te tudi pozvali, če prav berem. Sicer pa če prav razumem imaš univerzitetno izobrazbo ali višje in si se morala tekok študija znajti. Pa se daj še sedaj. Zakaj ne pokličeš v kadrovsko in ne vprašaš? In če vse to ni bilo dovolj in so te pozvali k dopolnitvi vloge, so verjetno napisali kaj točno potrebujejo. Aja, potrdilo o delovmi dobi. ZPIZ.
Od mene so dosedaj enkrat zahtevali, je bilo pa dovolj, da sem na razgovoru pokazala kopijo pogodbe o zaposlitvi (kjer je tudi pisalo, da sem zaposlena na del. mestu s VII stopnjo izobrazbe; nekatere podatke sem pa zakrila). Iz potrdil o pokojninskem zavarovanju se pa itak vidi, koliko let si pri neki firmi.
Vodstvene izkušnje sem pa dokazovala z izpiskom iz Ajpesa.
Seveda nisem dobila službe. So zaposlili verjetno eno, ki s VII. stopnjo sprašuje na monu.
Forum je zaprt za komentiranje.