Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bozicno darilo za druzino

Bozicno darilo za druzino

S fantom sva skupaj ze kar nekaj casa. Za bozic so me njegovi starsi povabili k njim na vecerjo. Spoznali smo se pred 3 meseci. Od takrat sem bila pri njih ze kar nekajkrat. Partnerjeva mama me ima zelo rada in z njo se pogovarjam zelo odkrito. Veliko mi tudi pove o svojih osebnih stvareh. Tudi ostali clani druzine (oce, brat, babica in dedek) so me zelo lepo sprejeli. Zdaj pa k vprasanju. Zanima me, oziroma, prosila bi za predloge, kaj naj jim nesem za darilo za bozic. Ni treba vsakemu posebaj. Lahko je to darilo, ki bo primerno za vso druzino. Res nimam ideje. Hvala za pomoc

Košaro : not pa : kavo, čaj, rozine, oreščke, čokolado, kakšno suho salamo, olive, sir…
Na košari pa mašno in lepo zavito, pa vedno uporabno.

Če so fajn ljudje, te ne vabijo zato, da bi dobili darilo, zato ne kompliciraj. Dostikrat je darilo prav neprijetno, če je preveliko.
Nesi eno buteljko ali pa speči pecivo, pa je.

Po pravici povedano : jaz buteljke samo prekladam sem in tja.Ker pri nas nihče ne pije vina.Kdaj pa kdaj kakšen viski ali pa pivo.Dosti bolj pride v poštev šnops za zdravje ali dober med.Domače žganje in domač med.
Pecivo priporočam, če si res dobra pekarica. Drugače odsvetujem!

Ne peciva nosit, razen če se s taščo vnaprej tako dogovoriš. Za božič je hrane že tako dovolj, tašča bo imela postrežbo načrtovano in pripravljeno, ne moreš uletet s krožnikom nečesa, za kar se predpostavlja, da je treba takoj na mizo postavit oz. vsaj zelo v kratkem pojest.

Kakšna boljša buteljka, malo bolj poseben čaj,… to bo čisto ok.

Jaz sem tudi za košaro dobrot- med, kakšen čaj, kava, suho sadje, dobea čokolada ali bonboniera, oreščki, kos sira, domača klobasa……

Jao ‘dobra čokolada’ je bilo mišljeno

Še en glas za košaro dobrot, ki bi jo sestavila nekako za vse, a da vsak posameznik nekaj zase najde – seveda če ti finance dopuščajo, drugače pa nekaj splošnega za vse, pri sestavi pomaga fant, ker pozna svoje ljudi 🙂
In enako mnenje glede peciva: če si zelo dobra v peki potem ja in še to izključno v dogovoru z gostiteljico;)

Jaz bi bila užaljena, da mi “snaha” prinese košaro dobrot, kakor ste jo opisali. Dobro, ne glih užaljena, a bi se mi zdelo res brez veze in nepotrebno. Saj nisem revež (oz. če bi bila, ne bi vabila) in za kosilo se ni treba odkupiti. Če vabim, vabim. Po možnosti pa še, da je kaka študentka brez denarja in me bo zdaj zalagala.
Ker popijemo kako buteljko sem pa tja, bi bila jaz z njo zadovoljna in bi jo pri kosilu odprla. Pecivo ali malo suhega sadja je pa pač še ena možnost, da ne prideš glih praznih rok, če te to moti.
Tako je moje gledanje, sem pa najbolj vesela, če mi nič ne nosijo, ker se samo nabirajo neki šenki, ki niso za nikamor. Ampak spadam verjetno med čudne, saj sem predvsem vesela obiskov, še najbolj spontanih, nenapovedanih in brez daril.

Tudi slučajno ne gledam tako na božična obdarovanja, ker ni povabljena kar tako na neko večerjo, ampak na božični običaj. Tu bo fant v največjo pomoč, saj bo iz prve roke povedal, kako poteka, če sploh, obdarovanje pri njih. Saj ne rabi it za neka huda darila, bolj za priložnostna darila. Ker osebno, če bi kot takšno mlado dekle šla k fantovi družini, bi se počutila pač skrajno bedasto, ko bi vsi nekaj izpod dreveščka vlečekli ven, sama bi prišla pa praznih rok. Verjamem, ne, prepričana sem namreč, da bo dobila tudi sama kakšno stvar.

Za avtorico. Malenkosti kot so ročno poslikane šalčke za vsakega, recimo niso neko drago darilo. Napolniš lahko s suhim sadjem, ki ga osušiš sama, recimo, okrasiš z malo božičnega dekorja in je to to. Imaš na youtubu različne tehnike barvanja, da nastane čudovit izdelek. Ali kozarci za šampanjec z božičnim motivnom z zlato konturo, ki jo za obstojnost zapečeš v pečici, enako polnjeno s suhim sadjem in steklenico šampanjca zraven. Ali pa hišni copati, na katere bi sama našila ime, božične podstavke za na mizo za celoten pogrinjek, božični nadprt in zvezdo,…. toliko drobnih stvari je, ne predragih, da res ne sme biti problem najti nekaj denarnici primernega.

Saj ta obdarovanja so precej brezvezna, ampak najbrž je pa jasno, da se snaha, ki je ravno na frišno prišla v družino, ne želi izpostavit in prit na božično večerjo brez darila. Bonton že itak narekuje, da gostje, ki so vabljeni na večerjo, prinesejo manjšo pozornost za gostitelje (ne zdaj tu razpredat, koliko je to brezveze in nepotrebno, tak je pač bonton), božič je pa tudi priložnost, ko je obdarovanje uveljavljeno in avtorica tu ne želi izstopat. Jaz na njenem mestu tudi ne bi.

Tudi slučajno ne gledam tako na božična obdarovanja, ker ni povabljena kar tako na neko večerjo, ampak na božični običaj. Tu bo fant v največjo pomoč, saj bo iz prve roke povedal, kako poteka, če sploh, obdarovanje pri njih. Saj ne rabi it za neka huda darila, bolj za priložnostna darila. Ker osebno, če bi kot takšno mlado dekle šla k fantovi družini, bi se počutila pač skrajno bedasto, ko bi vsi nekaj izpod dreveščka vlečekli ven, sama bi prišla pa praznih rok. Verjamem, ne, prepričana sem namreč, da bo dobila tudi sama kakšno stvar.

Za avtorico. Malenkosti kot so ročno poslikane šalčke za vsakega, recimo niso neko drago darilo. Napolniš lahko s suhim sadjem, ki ga osušiš sama, recimo, okrasiš z malo božičnega dekorja in je to to. Imaš na youtubu različne tehnike barvanja, da nastane čudovit izdelek. Ali kozarci za šampanjec z božičnim motivnom z zlato konturo, ki jo za obstojnost zapečeš v pečici, enako polnjeno s suhim sadjem in steklenico šampanjca zraven. Ali pa hišni copati, na katere bi sama našila ime, božične podstavke za na mizo za celoten pogrinjek, božični nadprt in zvezdo,…. toliko drobnih stvari je, ne predragih, da res ne sme biti problem najti nekaj denarnici primernega.
[/quote]

No, to pa je krama…..

Ne samo, da je krama, take stvari so delikatne tudi zato, ker obdarovanca spraviš v neprijeten položaj, da mora potem te tvoje umetniške kreacije nekje imet razstavljene, jih uporabit, ko prideš spet na obisk,… Pa je vprašanje, če je avtorica dovolj umetniško navdahnjena, da bo izdelek sploh dobro zgledal, tašča si pa tudi mogoče ne želi nekih snahinih slikarij imet v vitrini.

Dajte se vsaj za začetek pri darilih držat potrošne robe, je precej bolj varno.

Kaj pa v lekarni, imajo kaj?
Pri nas online apoteke ponujajo lepe darilne škatle, z osebnim posvetilom.
V škatli so čaji, paket robčkov, solna kopel, tekoče milo, boljši C vitamin bonboni, manjše pakirane kreme, vroča čokolada.
Stvari, ki v zimskem času pridejo prav.

Po pravici povedano : jaz buteljke samo prekladam sem in tja.Ker pri nas nihče ne pije vina.Kdaj pa kdaj kakšen viski ali pa pivo.Dosti bolj pride v poštev šnops za zdravje ali dober med.Domače žganje in domač med.
Pecivo priporočam, če si res dobra pekarica. Drugače odsvetujem!
[/quote]
Midva pa ne pijeva žganih pijač, šnopsa še celo ne. Zelo rada pa spijeva kozarec dobrega vina ob kosilu ali večerji, veš niso vsi kot ti, ki buteljke samo prekladaš.
Pravzaprav poznam več ljudi, ki bi bili veseli buteljke dobrega vina kot tistih, ki bi rajši šnops.

No, to pa je krama…..
[/quote]

https://www.youtube.com/watch?v=KzNaIdJ8-IQ Kakor komu. Jaz sem dobila približno takšne od nečakinje osnovnošolke za rojstni dan. In nikoli nisem imela za kramo nekaj, kar je bilo ročno izdelanega. Ampak verjamem, da marsikatera mama ni toliko ponosna na svojega otroka, da bi zbrala njegova dela v spominski portfolio in v vitrini razstavila vegaste mucke roza barve, ki so nastale v žaru otroške domišljije. Potem je verjetno res težko ceniti zgolj trud nekoga, da poskusi s “kramo” razveseliti bližnje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close