Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bančni račun za dijaka

bančni račun za dijaka

Imamo dijaka. Upravičen do štipendije. Pri kateri banki priporočate da si odpre račun, za nakazilo štipendije? Hvala za nasvete. Ina

najprej vedno preveriš, kako ponudbo ima tvoja banka, potem pa malo pogledaš konkurenco.

za začetek pa daš to nalogo za naredit dijaku samemu. ne jim vsega na pladnju prinest, no… pa vsi imajo v rokah pametne telefone, non stop na internetu, na fb, instagramu, snapčatu, bohvečemvse, za kako koristno stvar pa interneta ne bi znali ponucat.

Podpis.

Sin je odprl paket SKUL na NKBM. V bližini doma so poslovalnice Abanke, Delavske hranilnice in NKBM, vse imajo načeloma enako ponudbo za dijake, prevagalo je to, da imava midva z možem račun odprt pri NKBM zaradi nižje provizije pri morebitnih nakazilih z najinega TRR na njegovega.
Imate pa vse na internetu, vso ponudbo in kaj potrebuje za odprtje TRR.

lp

Ker provizije med računi znotraj nlb enostavno NI. Brezplačen prenos.
Kot so ti svetovale – preveri najprej pri svoji banki. Potem pa še dijak sam naj preveri, kje imam v bližini bankomat itd.

odprite mu račun na N26

zakaj? ker je zastonj. Ni stroškov vodenja, ni stroškov plačevanja, ni stroškov dviga na bankomatih

lp

za N26 moraš biti polnoleten…
lp

Jaz sem ga kar v svojo peljala in sva uredila mimogrede.

cela znanost….

pa kaj je treba že samo pri računu tok komplicirat???

sej dijaški račun je pač navaden račun, brez limita in to je to… ima ga vsaka banka, itak bo skoz nula gor, tako da kakšnih pozitivnih obresti ne bo veliko…

pa bog pomagaj, če bi nakazali v drugo banko in plačali nekaj centov provizije…

res težki razlogi, da so tehtnico nagnili v nkbm…

Lažeš malo? Po petih dvigih se dvigi na bankomatih plačujejo! 2 evra!!

Na isti kot starši, račun za mlade
Lahko odpre kar elektronsko, na banko se gre podpisat, pa potrdilo o šolanju in os. dokument potrebuje

Pa potrdilo o davčni številki

lp

Točno kaj pa naj bi dijak preverjal na bankah? Mogoče, obrestne mere za štipendijo 50 eur, ali za stanovanjski kredit,ki ga bo vzel čez 20 let, mogoče vezano vlogo ali pa vlaganje v sklade, ne vem no kaj naj preverja dijak star 14 let? Avtorica, če si zadovoljna z svojo banko mu odpri račun tam in ne kompliciraj. Moj je prvi letnik, star 14 let, ima račun že od prej na isti banki kot jaz. Bolj važno je, da ga naučiš skrbnega ravnanja z denarjem in že takoj na začetku, da ne zapravi vsega ampak vsaj nekaj malega da na stran.

štipendije na N26 ne bodo nakazovali…

kaj naj preverja??

predvsem kaj mu nudi bančni račun:
torej strošek vodenja, cena dviga na bankomatu, strošek prenosa, če mu starši nakazujejo.

gre za princip, da se od mladega nauči, kako se kaj počne, ne pa da mu mama vse k riti prinese.

gre tudi zato, da otroku začneš vzbujat občutek, da je samostojen in da zna stvari sam uredit. mislite, da se mu tak občutek sam po sebi pojavi po 20 letu?

kaj naj preverja??

predvsem kaj mu nudi bančni račun:
torej strošek vodenja, cena dviga na bankomatu, strošek prenosa, če mu starši nakazujejo.

gre za princip, da se od mladega nauči, kako se kaj počne, ne pa da mu mama vse k riti prinese.

gre tudi zato, da otroku začneš vzbujat občutek, da je samostojen in da zna stvari sam uredit. mislite, da se mu tak občutek sam po sebi pojavi po 20 letu?
[/quote]

Ja, pojavi se sam po sebi. Če ne pri 15-ih, pa pri 20-ih. :)))) Večina nas ima odnos od denarja kar lepo prirojen, ne privzgojen. Pač v skladu z našim značajem. Zato znotraj ene družine en otrok bolestno špara, drugi pa bi zapravil vse, kar ima. Čeprav imata oba isti zgled.

Ja, pojavi se sam po sebi. Če ne pri 15-ih, pa pri 20-ih. :)))) Večina nas ima odnos od denarja kar lepo prirojen, ne privzgojen. Pač v skladu z našim značajem. Zato znotraj ene družine en otrok bolestno špara, drugi pa bi zapravil vse, kar ima. Čeprav imata oba isti zgled.
[/quote]

jaz sploh ne govorim o odnosu do denarja, ampak o samostojnosti, zmožnosti skrbeti zase, da ti ne rabi mati še pri 25 iskat informacij po internetu, kaj lahko narediš..

Stroški, ki jih navajaš se med bankami minimalno razlikujejo, saj imajo tak kartelni dogovor med sabo. Tudi, če je strošek za malenkost večji, moraš upoštevati tudi dostopnost oz. bližino bankomata, poslovalnice, nekatere delajo samo 8-16, …
Za mene pri 14 samostojnost pomeni, da gre sam na banko, ki jo jaz preverim, in sam odpre račun, pametno ravna z denarjem. Sigurno pa ne, da pregleduje ponudbo bank in prešteva cente stroškov.

jaz sploh ne govorim o odnosu do denarja, ampak o samostojnosti, zmožnosti skrbeti zase, da ti ne rabi mati še pri 25 iskat informacij po internetu, kaj lahko narediš..
[/quote]

Kdo je pa tebe učil pri 15-ih, da danes to znaš?

Kdo je pa tebe učil pri 15-ih, da danes to znaš?
[/quote]

jaz sem pri 15, 16 letih za svoje stvari znala sama poskrbet. danes pa 18 letnike starši vozijo na informativne dneve in bi še na faksu imeli govorilne ure s profesorji. o tem govorim. da ne moreš do 25 leta otroku rit odnašat, potem pa se čudit, kako imaš nesamostojnega sina/hčer.

lej, vsak po svoje. ovijaj ti svoje v vato in vse naredi namesto njih, če ti to daje občutek koristnosti.

jaz sem pri 15, 16 letih za svoje stvari znala sama poskrbet. danes pa 18 letnike starši vozijo na informativne dneve in bi še na faksu imeli govorilne ure s profesorji. o tem govorim. da ne moreš do 25 leta otroku rit odnašat, potem pa se čudit, kako imaš nesamostojnega sina/hčer.

lej, vsak po svoje. ovijaj ti svoje v vato in vse naredi namesto njih, če ti to daje občutek koristnosti.
[/quote]

Joj, si zacvilila, ko si se zaklala z argumentom. Napisala si: da ti ne rabi mati še pri 25 iskat informacij po internetu. Pa te fprašam, kdo je tebe pri 15-ih učil brskanja po internetu, da ga danes razturaš??? V času, ko interneta verjetno še bilo ni? In se lepo naučila sama, ko je bilo treba? Po tvoje se pa noben 15-letnik ne more tega v poznejših letih sam naučiti? Se zavedaš, kako bebest argument je to, glede na to, da se je moralo zdaj ža par generacij tega naučit iz nule, brez pomoči staršev? In v poznejših letih?

Midva sva cca pol leta nazaj odprla na abanki. Dobil vse zastonj, abanet, abamobi, nobenih stroskov vodenja. Placa se edino provizija za poloznice. Sta pa pri nas samo dve banki, tudi midva sva že dolgo zadovoljna komitenta ab.

Kaj pomeni račun N26 in kje ga lahko odprete na kateri banki ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close