Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zavijanje učbenikov v Mullerju

Zavijanje učbenikov v Mullerju

Avgusta sem v Mullerju kupila otroško torbo. Muller je takrat na veliko reklamiral (v sami trgovini) svoje ovijanje učbenikov. Ovijanje naj bi bilo tako, da ne bi poškodovalo platnic učbenikov.

Vsi, ki so kupili za več kot 50 evrov, naj bi dobili 5 takih ovijanj zastonj, za vsakih dodatnih 10 evrov pa še po eno ovijanje. Takrat sem si rekla, da bom počakala na september, ko bo treba oviti učbenike iz učbeniškega sklada.

Zdaj me zanima, če je kdo med vami učbenike dal zaviti v Mullerju in če je zavijanje res tako, da ne poškoduje platnic. Da ne bom nosila celega kupa učbenikov v najbližjo Mullerjevo trgovino, potem pa ugotovila, da ovijanje ne bo OK …

Za Müller ne vem, ima pa mladinska 1€ po kosu…

Ja, Muller ima 0,99 po kosu, jaz pa imam 7 zavijanj zastonj. A to v MK je tako, da ni nič zalepljeno na platnice učbenika?

nočem težiti, ampak sploh nisem vedela, da obstaja to, da daš nekomu drugemu zaviti knjige …

spominjam se, ko sem sama hodila v šolo in smo si sami zavijali knjige. zelo pomembno je bilo, da si imel lep papir za zavijanje (da ti je bil všeč) in do takih knjig si potem imel čisto drug odnos in seveda tudi do predmeta. še zdaj imam spravljenih nekaj zvezkov in so kot novi.

mogoče pa vseeno poskusite z otrokom izbrati papir, ki mu bo všeč, in ga naučite, da si to sam naredi?

Letos nimam energije za to. 3 otroci, kup zvezkov in šolskih potrebščin – en cel dan nam je šel za to, da smo pregledali, kaj že imamo in kaj še potrebujemo, dokupili manjkajoče, da so zavili zvezke in jih podpisali, podpisali vse šolske potrebščine … Zdaj pa so tu še učbeniki, ki jih moramo zaviti tako, da ostanejo “nedotaknjeni”. Pa vsi nestandardnih velikosti, da jih ne moreš dati v prozorne ovitke. Nimam energije, da bi otrokom še to kazala pa potem preverjala, kako so naredili … ker če ne bo OK, bo konec leta problem na šoli, ko jih bomo vračali. Žal, šole preveč kompicirajo. Ne vem, zakaj ne zavijejo učbenikov v samolepilne prozorne ovitke, pa bi to zdržalo več let.

Tudi DZS ponuja zavijanje po 1 e na kos. Ker nismo dali zaviti, ne vem, kako to izgleda, a verjetno tako, da ne poškoduje same knjige.

Po moje bi tudi šola mogla to uredit in učbenike dat ovit v prozorni ovitek, kot so ovite recimo v knjižnici. Če se že grejo sklad, potem naj to delajo kot je treba.
Jaz sem jih sicer sama ovijala in sem plastični ovitek malo prerezala in ga povečala..

Pobožne sanje, da bi to delala šola! In edin pravilno bi blo da bi! Sploh ker večina učbenikov ni standardne velikosti ovitkov.

Se strinjam. Enako, kot delajo v knjižnicah. Ne pa da še dirigirajo, kako je treba zavit. Ne ta folija s tem lepilnim trakom, ne navaden papir, ker se robovi nacefrajo. Plačamo z davkoplačevalskim denarjem, pa naj še ddajo ven učbenike zavite kot jih hočejo imet. ni problema – če ne smemo sami, naj ovijejo oni, naj tudi zaračunajo, pa bo mir.

Res je cela štala s tem ovijanjem. Jaz sem ga lani ovila s tem, ki je na robu lepilo in ni šlo dol. Potem mi je pa bilo rečeno v šoli, da naj kar pustim, da samo nalepko od otroka dam dol in bo zvezek ostal lepo ovit za naslednje učence. Se pravi jim je interes, da so učbeniki že oviti, da bi pa sami kaj v zvezi s tem naredili, pa ne. Pa naj ovijajo učbenike knjižničarke v OŠ, ki itak imajo po moje časa na pretek. In verjetno so celo poletje doma, kot učitelji, komot bi ovijale učbenike..

Sem bila danes v Mullerju in oglašujejo da se na zvezku/učbeniku nič ne pozna in naj bi šlo lepo dol. Tako da po moje je ok.
Pri nas so sicer lani rekli da je najbolje da ovijemo s samolepilno folijo in jo potem konec leta pustimo gor. Jaz sem letos tako naredila za enkrat se še ni nihče obregnil v to. Je pa po moje res najenostavneje.
Da bi pa to v knjižnici sami ovijali pa ne vem no pri nas je preko 1000 učencev pa vsak ima ne vem od 2 v prvih 2 razredih pa do 7 učbenikov. To je pač nekaj tisoč učbenikov pa če jih samo 1/3 na leto menjajo je še vedno preko 1000 učbenikov. Glede na to da se dobijo konec avgusta 1.delavni dan v septembru pa jih učenci že dobijo bi bila kar kruta.
Pa pri nas knjižničarka dela še kaj drugega kot sedi v knjižnici.

Ni bilo mišljeno šolske knjižničarke in knjige.

V mojem postu je bilo mišljena javna knjižnica, pa tanove knjige tam zadnjih 7 let tako zavijajo, da jih zaščitijo pred prehitro izrabo in cvetenjem robov… Ne vseh, večino – Imajo pa tako posebno, bolj perforirano folijo, ja – in verjetno lepijo s tolotnim plastifikatorjem. Da se ne sprime nobeno lepilo na papir vejetno, ker ni tako mišljeno.

Mame, priznajte si: lene ste. Ateki pa še bolj.

Čez 10 let boste že zahtevale, da država organizira zastonj patronažno službo, da bodo vašim otrokom hodile na dom menjat plenice.

Ni bilo mišljeno šolske knjižničarke in knjige.

V mojem postu je bilo mišljena javna knjižnica, pa tanove knjige tam zadnjih 7 let tako zavijajo, da jih zaščitijo pred prehitro izrabo in cvetenjem robov… Ne vseh, večino – Imajo pa tako posebno, bolj perforirano folijo, ja – in verjetno lepijo s tolotnim plastifikatorjem. Da se ne sprime nobeno lepilo na papir vejetno, ker ni tako mišljeno.
[/quote]

V naši knjižnici ovijajo s folijo knjige že več kot 25 let. Gre za samolepilno folijo, ki jo prirežejo po velikosti knjige in dodatek za robove. Tako, da se lahko ovije v to, če vam pa šola ne pusti pa dajte v recimo malce debelejši polivinil.
To, da knjigarne zavijajo prvič slišim. Ampak je pa biznis, če imajo študente za zavijanje. Čisti profit. Ker so sončki leni in se strašem ne ljubi. Potem pa jamr kako je vse drago…

Joj, da te ne sliši kakšna šolska knjižničarka. Pojma nimaš, kakšna štala je v šolskih knjižnicah pred začetkom leta in seveda tudi ne veš, kaj vse šolske knjiżničarke delajo. Če dobiš učbenik zastonj, bi se ahko potrudila, da ga pač zaviješ. Saj ga ne zaradi knjižničarke, ampak zato, da tudi otroci, ki ga dobijo za tvojim, dobijo soliden učbenik. Če bi dobil tvoj vsega uničenega bi se pa spet jezila. Je pa zoprno to zavijanje tudi meni.

Pa pi**a ste ene lene. Še knjig se vam ne da zavit. Ste utrujene in 3 otroke imate…
O dzizs, od česa ste utrujene??? Od visenja na SČ in na FB…
Ubogi otroci kakšne matere imajo!

Pobožne sanje, da bi to delala šola! In edin pravilno bi blo da bi! Sploh ker večina učbenikov ni standardne velikosti ovitkov.
[/quote]
Na naši šolu učbenike iz sklada dobimo že zavite.Ne rabimo nič zavijati.

Ni problem da se ti ne bi dalo, problem je, ker ni nikoli dovolj dobro/pravilno zavito. Ce so knjige iz ucbeniskega sklada potem naj jih zavijejo v soli pred izdajo, ne pa da se potem spotikajo v kaj in kako je ucbenik zavit. S tem da ja so ljudje, ki si tudi sredstva ki si ga kdo umisli za zavijat ne morejo privoscit. Vcasih so/smo knjige zavijali tudi v odsluzene liste stenskega koledarja, tistega z motivi narave npr, ker je bil papir mocan….

Meni je najbolj hecno, kako osovražena je profesija šolske knjižničarke.
Ona pa ja vendar 2 meseca doma čaka in si jo češe celo poletje?
Ma, veste kaj, ona je v šoli, ko učitelji že zdavnaj po svoji vikendih na mkrju brkljajo.

Veliko kompliciranje s tem zavijanje. Prvic, ne verjamem, da ce vi doma zavijete v samolepilno folijo, ker sola to jasno ne bo naredila, jih je prevec, pa gor date nalepko z imenom, ki jo date junija dol, da nobena knjiznicarka ne bo jezna, kvecjemu obratno, iz navedenih razlogov. Drugic, ko sem pred leti zavijala otroku, smo ali kupili po meri narejeni, take, kjer se platnice samo zataknejo, jih imajo tudi za berilo mladinske knjige, morate samo malo povprasati ali pobrskati po internetu. Ce pa ze res ni bilo ovitka, se pa da en zavijalni papir ali koledar, pa se ni c ne lima na ucbenik, ampak samo znotraj na sam papir in ja, vse drzi, se fajn prime, junija pa to dol brez problema.

Saj to je bil način zavijanja, ki je bil desetletja čisto OK. Zdaj se pa ne sme v navadni papir zavijat, mora bit prozorna plastika, ne sme bit samolepilna, že narejen ovitek ni OK,… pa da se ti zmeša. Nisem vedela, da moraš nadaljevalni tečaj iz ročnih spretnosti imet narejen, da lahko otroka primerno opremljenega v šolo pošlješ.

No, se pa še jaz oglasim, ki sem šolska knjižničarka. Kdor pravi, naj knjižničarke knjige ovijajo, ne ve, kaj govori. Učbenikov je za en cel razred, ker imam majhno knjižnico, imam učbenike v razredu, popolnoma vse mize so natlačene s kupi učbenikov. V šoli sem po koncu pouka še cca 1 mesec in ne, nisem doma 2 meseca, pač pa kolikor imam dopusta. Novih knjig dobimo vsako leto 6 do 10 škatel, vse je treba vpisati v računalnik, požigosati in opremiti z nalepko. Ni časa, da bi zavijali vse knjige, poleg tega je folija draga in si šola ne more privoščiti zavijanja za vaše sončke. V 8. r. npr dobijo iz sklada 11 učbenikov, zračunajte si, koliko je to knjig za vse učence.

Jah, nam je šlo tudi en kup časa…Sicer sem 13-letniku pokazala oviti 2 zvezka, po tem pa je sam, ker imamo tiso samolepilno folijo, ki jo je treba odmerit, pa natančno prilepit, pa popravljati skoraj ne moreš….vendar se splača, ker mu je zelo všeč, da se skoraj ne vidi, da je zvezek ovit- Glede knjiga pa je tako, da smo jih dobili v skladu, zavite v že strgane in dotrajane prozorne ovitke. Teh se s folijo pri nas ne sme, smo jih dali dol in tiste malo prozorno zrnate ovitke, ki imajo ob robu samo eno rumeno lepljivo črto, dali gor. Z olfa nožem po tem odrežeš na pravo mero. Ovitek, ki ni samolepilna folija.
Sicer je samolepilna folija 3 €, mislim, da nekaj čez 3 metre. Zgleda res super, dela pa je kar precej. Na srečo smo se lotili pred začetkom šole. Sploh nisem vedela, da je možno dati ovit. lp,D

najlažje je pa anonimno na internetu svoje frustracije izživljat. lepo življenje ti želim

Jaz vsako leto nesem zavit v Mullerja, ker je najcenejši. Pustim tam, grem vmes po nakupih, pridem nazaj in vzamem. Ni šans, da to delamo doma – otroka si zvezke zavijeta v lep papir sama, s tisto folijo se pa ne mislim ukvarjati, imam še travmo od takrat, ko sem delala v knjižnici in sem 2 meseca 8 ur na dan samo zavijala knjige :-))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close