WWW in svoboda govora
Srčno upam, da ta tema, kjer bi se dalo pogovarjati o svobodi govora na svetovnem spletu, del katerega je tudi naš ljubi MON ne bo takoj letela v izbris.
Zavedati se moramo, da naše poste lahko bere kdorkoli, tudi trenutno prva dama Združenih držav Melania Trump, ki zna odlično slovensko, ali pa kdorkoli od svetovnih politikov, da o raznih obveščevalnih službah niti ne govorim. Tukaj na MON uporabljamo lahko tudi razne neregistrirane nick-e in v resnici nihče ne mora točno vedeti, kdo se v resnici skriva za katerim od teh neregistriranih multi nick-ov.
Sem še enkrat kopiral vaš tekst, ker je izredno zanimiv.
Daj, reci, da nisi se en od tistih retardirancev, ki misli, da je svoboda govora za vse in povsod – in ne tako kot je zapisana, za parlament? 😀
Krasno, torej samo v parlamentu se lahko svobodno govori. 🙂
Ker zasebne lokacije in forumi lahko dolocajo to po svoje. 😀
Vsekakor. 🙂
Ok. poskusimo mi to našo “seanso” nadaljevati…
Po nekem osebnem “političnem” prepričanju se ljudje delimo v grobem na:
-levičarje
-desničarje
-zmerneže
-skrajneže
Ker sem že večkrat napisal, da sem pristaš absolutne svobode govora mora imeti vsak posameznik pravico, da javno izrazi svoje mnenje o čemerkoli, brez, da se to osebo šikanira.
Tudi tukaj na spletu, če se z nekom ne strinjam te osebe nimam pravice šikanirati.
Imaš tudi svobodo gibanja, ki jo omejujejo cestnoprometni predpisi. Si predstavljaš, da jih ne bi bilo?
Vsakemu je kristalno jasno, da kdor krši cestnoprometne predpise so ustrezne kazni in sankcije.
Isto imaš svobodo govora, ki je omejena s pravili obnašanja
A ni logično?
Se opravičujem, ampak te logike nisem sposoben povsem razumeti.
V normalni medosebni medčloveški komunikaciji se zahteva nek kvaliteten komunikacijski nivo.
Svoboda govora je izredno širok pojem, ki je neločljivo povezan s svobodo mišljenja.
Ti imas pogled diktatorskega avtokrata…cestno prometni predpisi ne omejujejo gibanja ampak nam olajsajo gibanje v prometu ga naredijo predvidljivega za druge v izogib nesrecam ,seveda id tebe s takim razmisljanjem lahko clovek pricaluje zgolj da vidis omejevanje svobode gibanja…in enako razmisljas o svobodi govora ne vidis da je svoboda govora absolutna a si ji je izborila le pescica butar v parlamentu in najvusji sloji tehnikracije v drzavi…vse ostale oa poskusate omejiti z preganjanjem in ustrahovanjem
Ampak državni servis (RTV) bi moral spoštovati zakone ustave.
https://zakonodaja.com/ustava/urs/39-clen-svoboda-izrazanja
Ampak državni servis (RTV) bi moral spoštovati zakone ustave.
https://zakonodaja.com/ustava/urs/39-clen-svoboda-izrazanja
Forum je zaprt za komentiranje.