obisk prijateljice v Slovenijo iz druge neevropske države….
Imam eno znanko, s katero si dopisujeva že vrsto let. Ni moja punca ali kaj podobnega, pač znanca preko interneta. Ona je drugače Filipinka, ampak živi in dela v Bahrainu že precej let. Full rada potuje, mi pošilja tudi svoje fotografije iz svojih potovanj itd…sedaj bo v kratkem prišla v Nemčijo, si je uredila turistično vizo, ki ji velja za 30 dni. Mi je rekla, da naj pridem po njo na letališče, da se spoznava.
Mene sedaj zanima, ali lahko ona potuje po vsej širni EU, tudi npr v Slovenijo? Ona pravi da lahko, ampak glede na to, da Avstrijci preverjajo meje, pa še kdo drugi, me skrbi da bodo kaj komplicirali.
Sicer sem videl fotografijo njene vize in ima napisalo MULT (kar bi naj pomenilo za multiple ali večkratne) vstope verjetno ali kaj….tako da lahko da ima vse to res urejeno, sem pa vseeno skeptičen ker sploh ne vem kako si je to vizo uredila.
Npr v Sloveniji, sem ji povedal, da lahko brezplačno stanuje pri meni, ampak nisem pa ji dal nobenih podatkov (niti jih ni zahtevala) , prav tako ko sem jo vprašal kje v Nemčiji bo stanovala, v katerem Hotelu npr,…mi ni nič odgovorila, vizo pa vseeno ima…to mi je malo čudno, ker ponavadi moraš z avizo pridobiti en kup podatkov, garantno pismo, da nekdo jamči za tebe, za morebitne zdravstvene stroške itd,….sicer meni ni bilo potrebno dati nobenih podatkov (kar mi je cool), ampak ne vem kako ji je potem uspelo dobiti vizo, ker sedaj bi se pa rada z mano družila. Meni kaj veliko po Nemčiji ni za hoditi, zato sem jo tudi povabil v Slovenijo. Ne bi pa rad imel kakšnih problemov na meji ali karkoli takšnega. Skratka zanima me, kako ste ostali reševali takšne situacije? Ste kdaj dobili kakšen takšen obisk iz tujine izven EU-ja? A jo moram kje prijaviti npr.? Nekje sem prebral, da tisti ki nekoga gostijo preko airbnb, da morajo prijaviti osebo. Sam sicer nimam airbnb, niti ji ne bom računal, gre pač za zasebni obisk znanke, ampak za oblast ali pa sosede bo p ato mogoče sumljivo…skratka, če je že kdo kdaj gostil koga izven EU-ja naj mi kaj več pove o tem, kakšna pravila je potrebno spoštovati itd….
In kot pravim, mogoče niti ne bo prišla v Slovenijo in bo ostala v Nemčiji…čeprav ona meni pravi, da naj jaz pridem v Nemčijo ampak meni ni, da bi si delal stroške z dragimi hoteli po Nemčiji in če tudi bom šel tja, bo to samo da jo obiščem za kakšen dan ali dva ali pa jo pripeljem v Slovenijo, kjer pa sva lahko potem skupaj in ji Slovenijo tudi razkažem. A lahko gre ona tudi na Hrvaško? Ker Hrvaška pa ni v Šengenu….ampak je pa v EU-ju…
Skratka, kako je kaj z vsem tem skupaj….na kaj je potrebno biti pozoren?
tvoj odgovor je precej primitiven!
Očitno sploh nisi prebral kaj vse mene zanima. Seks z njo je še ta majhen problem, oziroma ga niti nimam v načrtu, ker kot sem omenil gre zA znanko (pa kaj ti sploh razlagam, saj ni važno), med drugim me zanima, ali jo moram prijaviti npr na Občini v svojem mestu, glede na to, da bo kakšen mesec stanovala pri meni?
Takšne zadeve mene zanimajo, papirji, dovoljenja,…
Kolk si se ustrašil, da kar ne morem verjet.
Ženska je dobila vizo !
Očitno turistično na kakšni ambasadi.
Zakaj bi rabila garantna pisma in ostale…?
Ko pa pride k tebi oziroma jo greš na letališče iskat pejta še do policijske postaje kjer bivas in jo tam prijavi kot obiskovalko pri tebi.
Če je pa to ponoči pa pač greš takoj naslednji dan,ker tolk pa spet ne gori.
Pa potem,ko gre od tebe jo “odjavis” oziroma sporočiš, da je odšla in ne biva več pri tebi.
Prav je,da si previden samo ne pa bit paranoicen no. Lepo uživaj, sprosti se in bodi dober gostitelj.
Moj bog kakpno kompliciranje. Viza velja lahko potuje okoli po evropi. Če gre v nemčijo lahko pride tudi k nam v slovenijo.
Če bo pri tebi stanovala nekaj dni., se pozanimaj ali jo moraš prijaviti ali ne. če bo smao par dni se jaz s tem ne bi niti pretirano ubadala.
Drugače pa, bogi revež po moje še nisi prestopil praga naše Slovenija ali Hrvaške, malo pojdi okol po svetu da boš videl da ni noben bav bav.
Moras ga razumet. Zdrav kmecki fant, SDSovec, nikoli dlje od doma… Bolj umetnik po dusi, veliko razlaga, ampak pedrov pa ne mara (ker si noce priznat). On se zdaj boji, da ga bo pohotna tujka speljala, mu ukradla njegove dragocene telesne sokove, in ga odtrgala od varnega domacega ognjisca in matere!
Drkan na daljavo je eno, da bi pa v zivo, z *gasp* skoraj crnko bil viden v vasi?! Moj bog, ne! Kaj bodo pa pri gasilcih rekli!
Ravno včeraj me je prijatelj soočil s svojo zgodbo. Dopisovanje, izkazovanje ljubezni, dnevne fotke lepe ženske
iz Moskve.
Na osebna vprašanja ni bilo odgovora, sicer pa strani dolgi pogovori. Da ne bi bilo dvomov, je dobil v dokaz tudi fotokopijo njene vize in potnega lista.
Prišel je čas, da se srečata. Zalomilo se je na njihovem letališču, kjer so jo (kao) pridržali, ker ni plačala prispevkov komunale in ji je zmanjkalo dva jurčka.
“Komunala” te lahko res hitro pogoltne!
Malo čudno kompliciraš. Če je ženska le ena znanka, ni nenavadno, da ti ni hotela dat naslova hotela. Saj ona sploh ne ve, da nisi mogoče kakšen serijski morilec. Je pa malo nenavadno, da bi jo šel srečat ali pobrat ali kaj že na nemško letališče???? Naj pač prileti v Slo ali kaj. No, kakor koli že, za par dni tu v Sloveniji je ni treba prijavljat in če ima multi vizo ti nihče ne bo na nobeni meji kompliciral, ona pa tebi ni dolžna pojasnjevat, od kje ji viza in kakšno garantno pismo je imela, pa če ima turistični aranžma sploh garantnega pisma ne rabi, dovolj je povratna karta in plačan hotel. Po tvojih vprašanjih sodeč pa se mi zdi, da je to bolj ena nevesta po pošti zate. V tem primeru pa te prosim pazi, da ji ne boš kakšnega denarja pošiljal, ker ničesar ne potrebuje za prestop nobenih mej in nobenih letališč.
Nekateri ste pa res nesramni! Pišete takšne neumnosti, da ne boste diplomirali iz tega!
V bistvu, če sem čisto iskren, meni niti ni ravno v interesu da ona pride v Slovenijo, ampak pač ne moreš nekomu reči, da naj ne pride. To ni nobena nevesta po pošti itd…Nisem ravno zaljubljen vanjo tako da mi je v bistvu vseeno zanjo, sva pa takšna prijatelja preko interneta, si marsikaj zaupava itd…in ponavljam, da nisem vanjo zaljubljen, v bistvu mi ne pomeni nič, ampak glede na to, da pride v Nemčijo, mi je rekla da bi se lahko kaj videla, pa sedaj pravi še, da želi na Nizozemsko vsaj za en dan itd…skratk arada potuje in meni se zdi normalno da si želi čim več stvari ogledati.
Ampak jaz sem ji tudi povedal, da jaz ne bom prišel v Nemčijo, ker mi je predaleč (v bistvu me bolj skrbi denar, ker sem škrt jebiga). A si predstavljate koliko denarja bi me to koštalo (bencin, slovenska vinjeta, avstrijska vinjeta, potem hotel, pa ona bi šla še na Nizozemsko itd,…) Meni je za takšne stvari škoda denarja. Tukaj bi zapravil 1000+ evrov jaz pa si lahko za ta denar kupim npr super uro in jo nosim 20 let! Tako jaz gledam na stvari. Potovanja so zame stran vržen denar, ko sem bil mlajši sem tudi jaz potoval ampak samo po Hotelih, preko agencije in nobeden kavč surfing pa hostli itd,…zdaj pa se mi ne da kaj dosti potovati.
Nimam pa nič proti če pride v Slovenijo, jo lahko pridem iskat na letališče ali železniško postajo, pri meni je lahko zastonj, pa malo jo bom po Sloveniji peljal itd…v Nemčijo si mi pa najprej sploh ne ljubi tako daleč voziti z avtomobilom, pa še denarja mi je škoda.
Zdaj pa če bo razumela bo, če bo zamerila, tudi prav,…saj jo nisem jaz vabil v Evropo, itak je sama izrazila željo, itak gre v Nemčijo zaradi sebe,…pač se je spomnila name, da bi se lahko videla. Jaz sicer nimam nič proti, nekaj full zapravljati pa zaradi tega ne mislim. Pa pri takšnih tujkah iz Azije je potrebno biti previden, mogoče one mislijo da vsi belci imamo full denarja ali kaj? Jaz imam svojo hišo za vzdrževat, nisem neki najstnik, imam stroškov full in ne bom denarja stran metal, da si bom tam Amsterdam ogledoval (sicer sem pa v Amsterdamu že bil!), p apo Nemčiji se vozil itd….ko sem jo vprašal če ima kakšen načrt kam vse bo šla, kaj si bo ogledala, kje bo stanovala,….mi nič kaj ne pove, tako da sploh ne vem kako si je ona vse skupaj zamislila, jaz neki “sugar daddy” nisem in ji tega niti nikoli nisem rekel da sem.
Se mi zdi da ljudje ki veliko potujejo v bistvu sploh nič kaj veliko nimajo, vse spušijo na potovanjih in so non stop brez denarja. Ko imaš pa svojo hišo so pa položnice, ogrevanje, ozimnica, avtomobil je strošek, oblačila so strošek, hrana je strošek, vse je strošek in tazadnja stvar na svetu mi je, da bi si še dodatne stroške delal z nekimi internetnimi znanci.
Ja pol pa ne vem, kaj kompliciraš? Reci ji, da nimaš časa prit v Nemčijo, da je dobrodošla pri tebi za par dni če želi pogledat Slovenijo. Tako se običajno komunicira med frendi, če ji toliko zaupaš, da jo spustiš v bajto da ti spi na kavču. Če pride, jo pelješ sem pa ke s svojim avtom na svoje stroške, plačaš ji eno večerjo v cenovnem rangu pice ali kitajske, predlagaš ji kakšne turistične zanimivosti da si sama pogleda, zlasti, če moraš v službo med njenim obiskom. S tem bi morala biti pupa prav zadovoljna. Glede njenega vstopa ali prijavljanja tebi ni treba nič skrbet, ker nisi hotel. Za par dni bo čisto v redu tako.
Filipinke so sicer fajn punce, delovne in zelo samostojne, nič na denar požrtne, precej skromne. Ti pa tako zganjaš, k da jo boš poroču.
Avtor, počasi počasi.
Običajno so internetni moški tisti, ki prihajajo iz tujine na obisk k našim ženskam. Pošljejo jim scan karte, načrtujejo poroko in potem se praviloma zalomi. Ali jih okradejo, ali jih zadržijo (recimo, zaradi komunale, kot nekdo zgoraj pravi), ali karkoli drugega. In potem potrebujejo par stotakov ali tisočakov samo do jutri, ker potem itak pridejo sem in bodo vrnili. In nato jih vzame megla.
Poznam ženske, ki so zaman hodile na Brnik čakat svoje internetne bodoče može. Eni se je zgodilo, da ji je tip poslal scan karte, ki jo je kupil za njen denar, ni pa pristal na ljubljanskem letališču. Človek je resnično investiral 300 eur v karto, a še vedno mu je ostalo 1800 eur, ki mu jih je poslala za rešitev njegovih finabnčnih težav.
Druga ga je šla – pazi to – dvakrat zaman čakat! Obakrat ista finta in obakrat je plačala za karto in za “odškodnino”.
Očitno se je praksa prenesla tudi na ženske pijavke, ali pa delajo v moško-ženskih skupinah. Premisli torej, preden boš kamorkoli šel, ker boš lahko šel zaman.
Hahahaha kako si me nasmejal.
Kdaj pa ima namen pridit v Evropo ta mesec? A boš poročal kako bo?
Mogoče povezave z vlakom letalom niso tako dobr iz nemčije v Slo, saj veš kako je. Malo po googlaj in pošči najboljšo varijato kako bo prišla k tebi, a ne, kakšen dedc pa si 😉 mogoče jo boš moral it iskat v Graz. A na to si prirpavljen? Pa ko pride, ne pozabi napolniti hladilnika.
Mislim, da pravilno razmišljaš.
Edino da bos 1000€ zapravil za pot v Nemcijo… je pa malo bosa.. tolk daleč tudi ni.
Razen ce boš šel z traktorjem… Pa še tisto ne zre tolk. Sj ni treba prikolice za gnoj
peljat s sabo.. 🙂
Lepo jo povabi. Preko BLABLACAR ji zrihti prevoz. Pa to je to…
Pol pa se dobr izkaži… pa bo…
Mačkon
Pa si bil ti vedno skrt retardiranec, ali je to relativno novo? 😀 Pac, blokiraj jo na Facebooku, problem resen, kaj potem tule nekaj cvilis?
[/quote]
nimam facebooka.
Nisem bil nikoli prej škrt, to je zadnje leto mogoče dve, odkar mi je umrl oče in imam kar naenkrat full stroškov z vzdrževanjem hiše in življenje nasploh….in prej nisem nikoli gledal koliko stane bencin, pa elektrika itd,…zdaj pa kar naenkrat vse to gledam, spremljam, racionaliziram stvari, položnice imajo prednost pred zabavo itd…
sama pot v Nemčijo ne stane 1000 euvrov, ampak jaz sem računal, še Hotelsko namestitev (ona želi da bi jaz tam ostal nekaj dni, pa jo peljal v Amsterdam itd,…) a veš, par dni v Nemčiji in Nizozemski znese jurčka takoj, to sem še malo napisal.
Po moje se midva s to znanko sploh nisva najbolje razumela.
Jaz sem njej rekel, da bom njen vodič, ampak po SLOVENIJI, ona pa verjetno misli da kar vsepovsod (Nemčija, Nizozemska, Italija,…kaj pa vem kam vse bi ona rada šla). Ko sem jo vprašal, kakšen je njen načrt, mi nič ni povedala, sploh ne vem ali ga ima, sicer me to niti ne zanima, saj je njen problem da pač rine po Nemčiji, pa da želi na Nizozemsko itd,…ampak če misli da ji bom jaz vse te stvari plačal, pa še svoje stroške se res moti.
Mislim, ona meni nič ni, zakaj bi si jaz delal stroške po nepotrebnem in nekoga prevažal po Nemčiji in Nizozemski in ko sem ji povedal, da je ne bom šel iskat v frankfurt na letališče, da pa lahko pride z letalom ali vlakom v Slovenijo, tukaj v Slovenijo jo bom pa prišel iskat, da Frankfurt mi je pa predaleč. Se mi zdi da je malo užaljena ali kaj ne vem, ampak to ni moj problem. Mogoče se tudi nisva najbolje razumela, ker komunicirava v angleščini ampak jaz sem ji sedaj jasno povedal. Sicer še ni šla na pot, mislim da ji viza prične veljati čez 14 dni, tako da ima dovolj časa, da se organizira po svoje, mogoče pozna kakšne ljudi v Nemčiji in na Nizozemskem, ker full rine tja, če pa ne pozna nobenega pa ni to moj problem.
Najprej sem res mislil iti v Frankfurt n aletališče po njo, ampak ko sem sedaj malo razmislil sem ji povedal da mi je predaleč, da pa lahko pride v Slovenijo.
Takole med nami, zakaj bi jaz hodil gor v Nemčijo, če drugače tam nimam kaj iskati in me Nemčija niti malo ne zanima, mi je škoda časa in denarja, pa še daleč mi je za voziti se, pa iskati tam letališče pa hotel pa itd,…ne da se men s tem zajebavat. Ne bi šel v Frankfurt pa če pride miss sveta tja in rabi moj prevoz
Forum je zaprt za komentiranje.