Sorazrednik
pri nas je ta funkcija že nekaj let v uporabi, s tem da ne starši ne otroci nimamo pojma kaj funkcija predstavlja in sorazrednik se nam na RS še nikoli ni osebno predstavil in nič povedal.
bi znalo res držat to, kar piše
Ko sem pred leti delala v šolstvu, sem bila sorazrednik. To je pomenilo to, da sem jaz prevzela razred, če je bila razredničarka zaradi takšnega ali drugačnega razloga odsotna. Kaj pomeni prevzela razred: urejanje takrat še papirnatega dnevnika (izostanki, dežurni učenci…), imela razredne ure, šla z učenci na ekskurzijo, sodelovala s starši.
Vsaj takrat to ni bilo nič posebej plačano.
Sorazredniki so nečakinje, sestre, hčerke, lepe sosede (vse to lahko tudi na moški spol), ki rabijo službo in na ta način pač pridejo do nje. Ne delajo nič, saj tako vse naredi razrednik. Ampak imajo naziv, so na listi zaposlenih in na ta račun prejemajo bajno plačo. Pa še to ste pozabili omenit, da učitelji, ki so tudi razredniki, prejemajo dvojno plačo – eno za učenje, drugo za razredništvo. Obe bajni. Prav iz tega razloga se učitelji dobesedbo stepejo za razredništvo. Ko se je potrebno ukvarjat s super helikopter starši se pa tako pod mizo skrijejo, da jim niti govorilnih ni potrebno imet…
Ma še prehudo dobro državo imamo, glede na rajo ki leze po njen, prav zares.
Sorazrednik, 04.09.2018 ob 09:21
Ko sem pred leti delala v šolstvu, sem bila sorazrednik. To je pomenilo to, da sem jaz prevzela razred, če je bila razredničarka zaradi takšnega ali drugačnega razloga odsotna. Kaj pomeni prevzela razred: urejanje takrat še papirnatega dnevnika (izostanki, dežurni učenci…), imela razredne ure, šla z učenci na ekskurzijo, sodelovala s starši.
Vsaj takrat to ni bilo nič posebej plačano.
Saj tudi zdaj ni plačano, to eni ki pojma nimajo, nabijajo brez veze. Nobenega plačila ni in nobenih dodatnih ur ne dobiš, razen nadomeščanja, če imaš recimo razred namesto razrednika in je to tvoja dodatna ura. Pa še to nadomeščanje je polnih 8 evrov neto.
To je za te učitelje samo dodatna obveznost. Torej razrednika ni, je na bolniški, sorazrednik prevzame njegove obveznosti, poroča tudi namesto njega na sestankih učiteljskega zbora, na aktivih itd. Popolnoma brez plačila. Pa si zdaj predstavljajte enega zdravnika, da bi brez plačila nadomeščal odsotnega kolega. Buahahahaha.
Forum je zaprt za komentiranje.