Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bivši me vedno znova sesuje

Bivši me vedno znova sesuje

imava neke bolj oddaljene odnose. Problem je v meni, ker imam kompleks mati Tereze. tip je bolj kot ne poklicni goljuf, nebodigatreba, jaz pa imam vedno neko vest, da mu moram pomagat, ga bodrit, mu biti prijateljica, ga poslušat, iti kdaj z njim na kavico itd.. Vse lepo in prav, a vedno znova me prenese okrog z bolnimi fintami v stilu, ko potrebuje ves sladek in priliznjen, potem pa, se bova videla, ti bom prinesel to pa to, ti bom vrnil denar, pa to in ono. seveda mrkne. Po mojem se mi reži in se mi maščuje, ker sem si uredila lajf? Pa to ni pomembno, pomembno je to, da mu vedno znova in znova uspe.Problem ni on, ampak sem jaz. On pač je, kakršen je, ima svoj lajf in jaz svojega, v katerega ga hvala bogu ne spuščam. Odločila sem se, da se spravim v red, samo ne vem, kako. Jaz iskreno povedano pozabim, kakšen je, potem pa brenči okoli in imam občutek, da sva dobra prijatelja, da kljub vsemu, sva uspela nekak normalen odnos obdržat, potem pa njegove brezvezne laži, neiskrenosti,…ne, ne spim z njim in ni mi spolno privlačen. No, povejte, svetujte, grem svojo pot, a ga res moram bolj na grobo odstavit?

Za take je recimo taktika, da takoj ko spet vidiš, da je sladek, začneš jamrat na polno, avto ti je crknil rabiš veliko posojilo, a ti lahko pomaga?

Blokiraj njegovo telefonsko številko, emaile…če se srečata nikoli nimaš časa za kavo niti za 5min čvek na parkingu. Nobenega stika. Samo stran, preden te potegne na dno.

Na pol poti si že, ker se zavedaš svojega velikega problema. Naslednjič torej reagiraj popolnoma drugače kot si doslej. Ne oglasi se mu na klic oziroma ne pojdi na kavo z njim ali karkoli že. Ohladi stike z njim, daj ga na ignore, saj to nikakor ni prijatelj, pa ne glede na vajino preteklost.

Zgolj od tebe je odvisno, ali hočeš temu narediti konec ali ne. Sama veš, kje je problem. Če torej želiš tako še naprej delovati, potem že moraš imeti nekaj od tega, pa magari je to občutek zadovoljstva, ker si mu pomagala. Torej gre za to, kaj tebi več pomeni – samozavest in ignore takšnega izkoriščevalca, ali igranje žrtve in pomočnice, matere Tereze, kot si se sama opisala. Glede na to, da sindrom poznaš, je zdaj le od tebe odvisno, ali boš šla v zdravljenje ali se boš napajala z “boleznijo”.

Osebno sicer menim, da ne gre za Mati Terezo, ker Mati Tereza je pomagala brez da si moral biti njen prijatelj in ostati z njo v stiku. Torej če je to res to, bi se z njim dobila, on ves sladek, ti mu daš denar, on reče bom vrnil, ti rečeš saj ni treba, vem da rabiš in od srca sem ti dala tole. Ti pa se z njim dobiš, mu daš denar in nato te prizadene. Kaj te prizadene? Da ti denar ni vrnil? Da ni zares tvoj prijatelj? Da se norca dela? Da te nima rad? Da te več ne pokliče, dokler spet ne rabi denarja, ti pa čakaš, da te pokliče iz – hvaležnosti, ljubezni, naklonjenosti? Kaj točno te sesuje? Ko si boš odkrito odgovorila na to, boš vedela, ali je čas, da prekineš z njim stike, ali visiš na njem zaradi česa drugega.

Tip ima narcistično osebnostno motnjo. Prekini vse stike, ni druge. Mislim zelo resno.

Ne vem, točno. Pri roki je vedno, samo laže, ko bi ga tudi jaz kaj rabila. To je to, najbrž občutek pomembnosti. Ampak meni je tega zadosti. Naveličala sem se same sebe in tega odnosa. V meni vzbuja kljub vsemu občutek pomembnosti, potem pa seveda sesut svet, ko se soočim z realnostjo-njegove laži, neiskrenosti…Ali pa to niti niso, samo jaz to tako dojemam.
Samo sedaj tega več nočem, sama sebe. dala sem ga trenutno na hladno, ko je klical… Nisem se niti javila. Sedaj bo kak mesec ali dva ok, bom delala, ponavadi čisto pozabim, da obstaja. potem pa me začne črvičit, da saj sva prijatelja, zakaj se mu ne javim, pa saj on nič noče od mene, ali ni škoda uničiti prijateljstvo, pa sms pošilja, kaj sem spet neki zamerila. Kako pa potem naprej? Tu sem ponavadi šibka, pa si mislim, saj res ni to nič takega. Hočem, da tudi po treh mesecih si rečem, ni stika, nima smisla, sva imela priložnost tudi za samo prijateljstvo, pa se nama tudi to ni izšlo. Imela sva priliko, pa pač tudi tu nisva kompatibilna. Ne rečem, da je to krivda katerega od naju, samo ne gre nama… Jaz sem se odločila, da hočem dati to za seboj in da nima smisla. Torej je najbolje, da ga skenslam?

samn je problem v njem, ker si domišlja,da ima še vedno neko pozornost – ne vidi pa resnice, da se jaz namensko obračam stran, in če slučajno moram biti kje v bližini, kjer se on poklicno nahaja, se obrnem s hrbtom proti njemu… a on si domišlja,da tam stojim zaradi njega… joj revček, lačen pozornosti, samo resnice ne vidi… danes npr. je sigurno imel takšne haluicinacije… pač ego to dela,da si domišlja nekaj, česar v resnici ni, ne vidi pa resnice, da ga željno ignoriram v bistvu in da sem se obračala stran,da ja sploh ne bi tja pogledala.

Da bom pa jaz se zdaj javnim mestom izogibala zaradi njega in si dodatne poti delala – na kraj pameti mi ne pade. Saj nisem nikomur nič naredila in pred njim niti slučajno ne mislim se skrivati in bežati – pač pa ga inoriram na polno, to pa ja. Pač si naj on naštela svoje bolne možgane, da si ne bo domišljal, nekaj česar ni.

So taki egotripi – daj na ignor v popolnosti, ker to so hudičevi energetski vampirji, ki samo pijejo,dokler te ne ubijejo – lahko tudi v resnici. ker ti bolniki se ne ustavijo pri njihovem izsesavanju za nobeno ceno. Bolniki so v pravem pomenu besede.

Zakaj se ti pa zdi, da rabiš njegovo prijateljstvo in normalen odnos z njim?

A pomagaš vsakemu ali samo njemu?

Si z vsemi svojimi bivšimi v tako toplih odnosih, oziroma ali se ti zdi, da to potrebuješ?

Če bi imela takega prijatelja, (ne bivšega fanta, temveč frenda ali frendico), ki bi bil s tabo samo, ko te kaj rabi, ti dajal obljube, ki jih ne bi nikoli izpolnil, ti ne vračal denarja, bi bila kar še z njim ali se ti zdi, da bi ga skenslala?

Mogoče si padla v neko odvisnost do tega tipa, kar je glede na njegovo očitno manipulativno naravo zelo nevarno.

Jaz sem enkrat bila s tipom, ki je lagal kot nor, stalno mi nekaj obljubljal…. zelo kmalu mi je šel kar na bruhanje. Niti bivšega niti prijatelja ne bi mogla prenašat na tak način, da bi bila pa celo sesuta, potem bi morala biti zaljubljena vanj.

Hmm, kako za vraga pa ti je potem uspelo iti stran od njega. Te je moral on spomnit, kakšen je?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Ne vem, kaj naj ti rečem. Nimam niti časa za taka prijateljstva. Tebi je očitno še vedno žal, da se vama ni izšlo in bi rada, da se le pokaže v drugačni luči. On seveda ve, da ga imaš še rada in to izkorišča. Ne skrbi, on te nima rad, ti si mu samo ena od mnogih. Seveda, če ti bo uspelo, ga skenslaj. Zakaj ga pa ne bi? Kaj imaš od njega kot očitno gnjavažo? Spremenila ga ne boš. Nehaj upati. Nisi ti njemu nič pomembna. On ima še kar nekaj takih, kot si ti. Z njimi se dobiva v času, ko se vidva ne dobivata.

aneda se strinjam…
očitno je res dober manipulator, da jo je uspel prepričati, da zgoraj piše,da njegove laži mogoče niso niti laži, ampak jih samo ona vidi kot laži…
LOL daj zbrihtaj se – tip laže in je lažnivec, maniulator, energetski vampir, izkoriščervalec vse to je on pretkano vse izpeljuje- seveda o sebi ne bo tega povedal in priznal in še vse projecira nate,da si ti kriva in nora, ker njegove igrice vidiš in si jih zaznala… in zdaj je našel taktiko,da te naredi kot noro, ker bi te rad še naprej nategoval… ne nasedaj bolnemu umu no.
tak človek ni vreden niti pljunka v obraz, še sline za takega škoda! Zapomni si avtorica.
Takemu ni za verjeti niti če ti dober dan reče – mu ne verjemi niti d od dober dan… razumeš nič nikoli mu ni za verjeti in ne nasedaj na nič več, nič! Ničemur kar reče ne verjemi niti malo, nikoli več!

Za take je recimo taktika, da takoj ko spet vidiš, da je sladek, začneš jamrat na polno, avto ti je crknil rabiš veliko posojilo, a ti lahko pomaga?
[/quote]
veš kak je odgovor – eh ne sekiraj se, sej je mnogo takih s takim problemom, pa živijo, daj pa še ti. Ko pa njemu las narobe stoji, se mora pa cel svet pokoriti in mu biti na uslugo, ker njemu pa pač ne sme las narobe stati, ker je huda žrtev in ubogi in morajo biti vsi na uslugo, ker kaj takega se njemu ne sme in ne more dogajati, ker je najbolj bogi in rabi takojšnjo pomoč in uslugo od vseh možnih iz vseh strani.
če si ti v težavah, si pa lahko zaradi njega dobesedno na smrtni postelji, kaj pa potem, saj nisi prvi, ki boš umrl. In to dobesedno – pomeni tudi ko gre za zdravje ga ne birga, še več – ne samo da ga ne briga, iz tvojega zdravja se norčuje tudi v njegovih igricah in sredstvih za njegove cilje.
Takšni so ti bolniki – kot pravim ne ustavijo se niti pri najhujšem. To so nočne more od ljudi. srečni tisti, ki niso nikoli v življenju srečali takega človeka – ker to je najhujša nočna mora.

veš kak je odgovor – eh ne sekiraj se, sej je mnogo takih s takim problemom, pa živijo, daj pa še ti. Ko pa njemu las narobe stoji, se mora pa cel svet pokoriti in mu biti na uslugo, ker njemu pa pač ne sme las narobe stati, ker je huda žrtev in ubogi in morajo biti vsi na uslugo, ker kaj takega se njemu ne sme in ne more dogajati, ker je najbolj bogi in rabi takojšnjo pomoč in uslugo od vseh možnih iz vseh strani.
če si ti v težavah, si pa lahko zaradi njega dobesedno na smrtni postelji, kaj pa potem, saj nisi prvi, ki boš umrl. In to dobesedno – pomeni tudi ko gre za zdravje ga ne birga, še več – ne samo da ga ne briga, iz tvojega zdravja se norčuje tudi v njegovih igricah in sredstvih za njegove cilje.
Takšni so ti bolniki – kot pravim ne ustavijo se niti pri najhujšem. To so nočne more od ljudi. srečni tisti, ki niso nikoli v življenju srečali takega človeka – ker to je najhujša nočna mora.
[/quote]

Vem.
No ja, drug način je ta, da ostaneš strogo na površini, ne pustiš da ti pride blizu.
Ko začne jamrat, samo neprizadeto mrmraš: “a res…. ja kok si bogi… a tako…kako pa kaj vreme….a si gledal fuzbal včeraj…”
Stike ohraniš, ampak površne, nič osebnega, nič globjega od nakupa fasunge.

[/quote]

Ti jaz povem, kaj bi odgovoril na to: a, kaj, meni se je avto pokvaril, kako bom pa šel na servis, zadnjič mi nekaj ni hotel vžgat, pa brisalci mi ne delajo, ves denar bom zdaj dal za popravilo za svoj avto, dej a me boš peljala na servis pa čakala z mano ves dan. Aja ni treba, če greš v službo, dej veš, a mi posodiš 100 evrov za to popravilo, saj ti boš že kako, imaš fajn službo, jaz pa se matram, pa avto rabim nujno, ti greš loh s kolesom. A moreš mislit, tam bom sam čakal ves dan. Blagor tebi, ker imaš kolo, pa tvoj avto je pol mlajši od mojega. Moje popravilo bo ful dražje.

Ne moreš ti takega manipulatorja, do kolen mu ne prideš.

Punce, hvala vam za odgovore in podporo. Trenutno to rabim. Jaz sem res en velik problem, brez pameti. Trenutno sem samska in nekdo, ki mi je res všeč, mi je rekel, da sem kot cunja, vsak se lahko obriše obme. To me pa boli. Ni bilo rečeno zlobno, ampak dobronamerno, ker ve kako delujem v družbi. Torej si mislim, ta bivši je še najmanjši problem, ga bom pač ignorirala. Čeprav se na nek način počutim ponižana, ker šele sedaj iz distance, počasi spoznavam realno najin kvazi odnos in resnično mi je slabo, ko se spomnim svoje pripravljenosti na pomoč, vere, da sva lahko še naprej prijatelja. Bo šlo mimo in jaz bom prebolela. Ampak sem enostavno koza, pustim da se obešajo name taki ljudje, ker sem preveč lena in premalo samozavestna, da bi iskala ljudi, ki so bolj zahtevni, a tudi več dajo. Kot primer sem imela kolegico, ki mi je težila za vsak izpit, se mi prilizovala, se lepila name, me klicala ob nemogočem času, če poznam odgovore, če ji pomagam pri seminarski,,,Potem pa sem zbolela in nisem bila nekaj časa na predavanjih. Poslala sem ji sms, kako je na predavanjih, kdaj bodo vaje. Niti odgovorila ni, sem mislila da je napaka, pa sem jo poklicala, niti javila se ni. Ko sem po bolezni prišla na predavanje, je bila spet vsa sladka, a sem se jaz končno ozrla okoli sebe in videla, koliko je še drugih ljudi okoli mene in sem od njih dobila brez težav zapiske in informacije. No, to sem jaz in sedaj enostavno hočem narediti nekaj iz sebe. Biti korektna in dobiti nazaj korekten odnos. Mogoče mi bo to uspelo preboleti in z drugačnim obnašanjem graditi boljše odnose.

psihopati in sociopati vedno najdejo empate in obratno
poglej dejstva skozi vajino zgodovino, ne besede

Poznam tak tip človeka. Verjetno nisi edina, ampak ima teh “bankomatov več”. Vsakdo, ki je voljan. Kakšni starši, bratje sestre … Ko imajo, zapravljajo na veliko, ko nimajo, so največji reveži. In ja, to so hudi manipulatorji, ki iskrenega prijateljestva niso zmožni, kot si že ugotovila.
Kako vzljubiti sebe in reči ne, pa ne vem, ker nimam teh težav. Imam konkreten oklep. Ko hočejo ljudje kaj od mene, se mi najprej vklopi alarm in že pomislim, da nočem izpasti predobra, ker potem ne bom imela miru. Imam tak poklic, kjer bi lahko delala samo pro-bono, če ne bi postavila meje.

ej poslušaj – ne piši,da je problem v tebi, ker pomagaš in rada pomagaš… to je čisto ok, ker takih ljudi, ki danes srčno in iskreno pomagajo in so iskreni in dobrosrčni, takšnih primanjkuje – tega nč ne spreminaj… samo pomagaj ljudem, ki pokažejo hvaležnost, iskreno hvaležnost in ne počno tega iz lastnih cilje in izkoriščanja in poniževanja tebe… Tisti, ki to počno je to njihov negativizem, ne tvoja krivda da si pomagala – to ne spremeni dejstva,da so oni izkoriščevalci in manipulatorji.
In to se hitro opazu na človeki, kdo je lažnjivi manipulator in izkoriščevalec.
najbrž te je norqac manipulativni hotel prepričati,da si ti slaba in kriva, ker si mu nasedla, oni pa seveda da je ok… lol no… tip je pezde, p.rasec, da ni večjega, ostaja dejstvo,da je on tisti, ki izkorišča ljudi in jih okoli prinaša, jim laže.
jaz tako pravim – vsakdo izmed nas se lahko odloči biti p.rasec, to ni noben problem in nobena težava, odločiti se biti dober človek, iskren in spoštljiv, empatičen – in to izražati v odnosih in dejanjih, to je veličina človeka, ki jo je sposoben redko kdo.
Sebe ne spreminjaj v svoji veličini in pozitivnih vrednotah zaradi enega p.rasca. samo meje postavi pravim osebam in bo.

Vsi naletimo na take ljudi v življenju. Vsaka ženska lahko naleti na manipulatorja in splošno psihopata. Ni nujno, da samo zato, ker boš korektna ali iskala drugačne ljudi, da več ne boš srečala takih. Oni so povsod okoli nas in vsi jih poznamo. Razlika je samo, ali pustiš, da se nate obešajo in vzdržuješ z njimi klavrn odnos, ali sprevidiš stvari take, kot so. Ne jemlji tega tako osebno. Lej, prijateljici si pomagala, ona tebi ni. Lahko je imela kakšne vzroke zato, morda pač ni vedela odgovor na tvoje vprašanje, ni imela pojma, kaj se dogaja na vajah. Morda, saj ni važno. Važno je, da ti ni odgovorila in da ji naslednjič ni treba več dati zapiskov in da z njo zaključiš. Ko z njo zaključiš, ona tudi zaključi s tabo, premakne se na drugo žrtev. Ni ti treba travmirati okoli tega. In tako se rešiš pijavke. Ko bo bivši spet klical, lahko kratko govoriš z njim, ampak mu rečeš, da nimaš časa se srečat z njim. Pogovor zaključiš ko tebi ustreza, ne ko on zaključi. Na njegove maile odgovarjaš kratko in nezainteresirano. Lahko pa tudi nič ne odgovorjaš, na nobeno njegovo sporočilo. Kar bo pač najbolj učinkovito. Niso to nobeni nesposobneži – kakor hitro bo ugotovil, da s tvoje strani ne bo več pomoči, bo mrknil sam, ne bo se ti ga treba s palco otepat.

In to je to. Vedno bodo taki ljudje vstopali v tvoje življenje. Tvoja naloga je, da se umakneš od njih, takoj ko jih prepoznaš.

Pozdrav,
Odgovor ali moraš prekiniti stike boš našla le v sebi. Te pa razumem zelo dobro, imam podobne izkušnje. *hug*
Vsak zdrav odnos deluje na principu dam-daj. V tvojem primeru, kot opisuješ daš denar, dobiš zadovoljitev karmične mati Tereze v sebi. In ugotovila si, da to nikakor ni dovolj, da se počutiš prevarano, kar je seveda pravilna ugotovitev, še posebno, ker ti on obljubi vrnitev denarja.Nimamo vsi enaka moralna merila, vero, prepričanja,… zato ni bilo nikoli absolutnega miru na Zemlji.
Seveda greš svojo pot, neki oddaljeni odnosi niso skupna pot (npr. fant-punca), torej vizualno lahko rečeš, da greš po svoji poti in na njej srečuješ to osebo. Če predvidevam, to osebo sicer rada srečaš, a zaključek je vedno nesrečen. NISI dolžna ga srečevati, verjetno se najdejo tudi osebe, s katerimi bi rajši delila svoj čas.
Lahko poskusiš preoblikovati tako srečanje po svojih željah, kot prvo se naučiti zahtevati (!) in to brez slabe vesti, kot tudi reči NE , če ti nekaj ne ustreza.
V vsakem primeru pa “zapakiraj” svoje misli na to osebe sedaj, ko te je ranila. Shrani si jih v mislih, na papir, v telefon, .txt,… medij, ki ti ustreza. Naslednjič, ko naj bi ga srečala, ali pa le mislila o tem, pa si jih preberi. Pošteno je, da si o nekom shraniš tudi dobre stvari, odločitev je tvoja.

Številko na ignore, na FACEBOOKU ga blokiraš, na mailu ga blokiraš. Če vsega tega ne narediš v bistvu nimaš pravice jamrat in v bistvu kažeš, da si kontakta z njim želiš…

Jp. Verjetno je res ima. Bo treba kar na hitro zbežat stran.

Odgovor na objavo uporabnika
Replika, 18.06.2018 ob 11:36

Ja, se je spet oglasil in sem jamrala. Nato mi ponudi pomoč in ne, ne boste verjeli, lepo komunicirava kot odrasla, ujameva nit, padeva zopet not, kot včasih, vse v mejah dobrega okusa, ponovni žar, saj sva vedno imela polne duha pogovore. Se zmeniva, da mu pošljem ponudbo, da me pokliče naslednji dan, da dorečeva še podrobnosti. Ok, me pokliče ravno sredi sestanka, mu napišem da po sestanku ga pokličem nazaj. Tipu se dobesedno strga. da ga imam za norca, da on nima časa mene čakat, mu odpišem ok. ti pošljem po mailu, da ne tratim tvojega čas in potem blokada. Od njega dobesedno nič, ignor, čeprav mi vse stoji, ker sem računala nanj. Mu pošljem vse, po sms, nič, niti to ne, ali bo sprejel delo ali ne. Meni pa gre na bruhanje, slabo mi je, težko diham, razmišljam kakšna budala sem, ker sem spet padla na limance, samo še šus v glavo…diham. Sovražim se.

Odgovor na objavo uporabnika
spet tu elitna, 16.12.2021 ob 11:51

Ja, se je spet oglasil in sem jamrala. Nato mi ponudi pomoč in ne, ne boste verjeli, lepo komunicirava kot odrasla, ujameva nit, padeva zopet not, kot včasih, vse v mejah dobrega okusa, ponovni žar, saj sva vedno imela polne duha pogovore. Se zmeniva, da mu pošljem ponudbo, da me pokliče naslednji dan, da dorečeva še podrobnosti. Ok, me pokliče ravno sredi sestanka, mu napišem da po sestanku ga pokličem nazaj. Tipu se dobesedno strga. da ga imam za norca, da on nima časa mene čakat, mu odpišem ok. ti pošljem po mailu, da ne tratim tvojega čas in potem blokada. Od njega dobesedno nič, ignor, čeprav mi vse stoji, ker sem računala nanj. Mu pošljem vse, po sms, nič, niti to ne, ali bo sprejel delo ali ne. Meni pa gre na bruhanje, slabo mi je, težko diham, razmišljam kakšna budala sem, ker sem spet padla na limance, samo še šus v glavo…diham. Sovražim se.

Tipično narcistično, manipukatorsko govno. Beži kolikor te noge nesejo in preberi si kaj na temo patoloških narcisov, ti bo vse jasno. Imaš tudi na yt ogromno videov, v katerih se boš zelo jasno našla in ti bodo psihologi znaki svetovati, kako pretrgati vezi s tem bolnikom. Reši se, lahko ti popolnoma uniči življenje.

Za take tipe bi moral obstajati poseben zakon za vse čustvene zlorabe. A brez skrbi, če nič prej, je v peklu za njih rezerviran poseben prostor 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close