Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nov pralni stroj

Nov pralni stroj

Pozdravljeni!
Stari pralni stroj mi je crknil in nabavljam novega. Pa me zanima vaše mnenje, kateri pralni stroji so dokaj dobri. Cenovno bi vzela nekaj srednjega, tudi ne najdražjega, ker vem, da ni nujno, da je najdražji pralni stroj tudi najkvalitetnejši. Seveda pa ne bi vzela nekaj najcenejšega, ker spet ne vem, koliko časa bi mi pral tak stroj.
Kakšne izkušnje imate vi?
Do sedaj sem imela Gorenje in mi je več kot 10 let pral brezhibno. Zdaj se mi ga ne splača popravljati. Imam namen kupiti Bosh. Se mi zdi da so tudi ok pralni stroji.
Kakšen namig? Izkušnje? Nasvet… Hvala!

Bosch odsvetujem. Crknil po izteku garancije, se ga ni splačalo popravit. Zdaj imam siemens.

Miele W1

Tudi jaz ti odsvetujem Bosh. Siemens pa prav tako.

Ali se naj potem spet odločim za Gorenje?
Čeprav slišim, da Gorenje ni več kar je bilo nekoč….

raje bekota kt gorenje. Mi mamo stroj iz vrha lestvice (9845) in je obup od obupa.. če ciljaš srednji rang boš največ dobila s kakim bekom, mogoče bi jaz vrgu še en uč na indesite, s tem da bi preveril kako je z dokupljeno garancijo. Tisto je tud dost okej izbira, samo niso neki hudi gostje po trgovinah

prav tako se ogibaj candyja

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz sem pred skoraj 10 leti kupila en najcenejši Beko in mi je super. Še nikoli se ni pokvaril. Za moje potrebe zadostuje.

Meni dela candy ok. Je pa se v garanciji. Prav vsec mi je. Prejsni gorenje je takoj po izteku garancije sel v maloro, zdaj pa imam tega, kupljenega v akciji za 300 eur, 8kg, en kup enih funkcij, ki jih tako ali tako ne uporabljam, je pa enostaven za uporabo in ga znajo tudi otroc zalaufat. Meni je to pomembno, pa da ne pere pol dneva, dobro ozame in ta mi je bil po teh parametrih, seveda tudi s ceno najbolj hud. Zdaj, tudi ce po dveh letih crkne, se zaradi tolk eur ne bom pozrla.
Torej, kaj naj bi bilo narobe s candyem?

Meni je pa Whitecow že zdavnaj potrdil, da imam samo srečno roko…
…prvič, drugič, tretjiČ…prodano ….Gorenjeeee Seveda 🙂

Mi imamo (spet) Gorenje in ceprav je garancija ze potekla, se vedno dela brez problemov 🙂

Definitivno nekaj, kar ima 5 lejt garancije. Po nasvetu serviserja je baje itak vse isto oz. je ne glede na blagovno znamko veliko odvisno od sreče :-).

Bosch sigurno ne, tašča je imela indukcijsko ploščo, kjer je elektronika šla 2 meseca po poteku garancije. Popravilo 250 €, seveda je kupila novo ploščo.

Očetov pralni stroj Bosch, narejen za nemško tržišče, z osnovnimi funkcijami je bil o.k., naš je trgal perilo.

Jaz imam trenutno Beko pralni stroj nižjega cenovnega ranga in je čisto o. k., tašča ima dražjega, inverter in je super 🙂

Z Gorenjevim sem imela same probleme, Candy pa nam je delal 17 let in razen menjave gume ni bilo nobenega popravila. Sedaj imam Elektrolux in zaenkrat dela super.

Beko je relativno poceni, kar nekaj tehnologije, 5 let garancije. Ce crkne, itak ni bil drag in brez slabe volje kupis novega.

Absolutno Beko 🙂

Mi imamo tega:
http://www.beko-si.com/pralni-stroj-beko-wtv6732b0/

Super stroj. Ozek, ima samo 45 cm. Lahek za prestavit. Vidm pa da se je podražil, en let nazaj je bil 250€.

candy je komplet proizvodnjo preselil na Kitajsko, ker so želeli nižati stroške in met cenovno bolj dostopne modele. Tehnološko niso slabi (v nekaterih pralnih strojih se vrti Gorenjev powerdrive invertni motor, ki tu sliši na ime silenzia powerdrive, pa tud ta nov ko maš upravljanje preko enega gumba..viden v sme ju pred časom…okej zadevšna), je pa kakovost grozno nazadovala. Candy ni več tisto kar je bil. So precej bolj pokvarljivi, pa tudi svoje poslanstvo znajo opravljat bolj tko tko. Ne vsi in ne vedno, samo možnosti da dobiš nekaj kar bo delalo po svoji volji je precejšnja

in kaj zdaj? jaz jo tud mam z njihovim hladilnikom , generacije za mano pa ravno ne. Pa so vsi si dost podobni, vsi izhajajo iz iste tovarne v Valjevem…in kaj zdaj?

Moj Bosch je zakorakal ze krepko cez 20 rojstni dan in dela brez problemov, Siemens mu pridno sledi, tudi brez problemov.

https://www.mimovrste.com/pralni-stroji/candy-pralni-stroj-cs-1482-d3

Moj je tale.

in kaj zdaj? jaz jo tud mam z njihovim hladilnikom , generacije za mano pa ravno ne. Pa so vsi si dost podobni, vsi izhajajo iz iste tovarne v Valjevem…in kaj zdaj?
[/quote]in kaj zdaj…samo moje skromno mnenje, da vedno znova potrdite kakšno veliko srečo, da imam, ker mi pralni stroj Gorenje delal 20 let, pomivalni stroj Gorenje dela brezhibno že 18 let, novi pralni Gorenje, pa brez problemov že peto leto 🙂

Morda morate včasih pihniti pojočo travico….za zdaj 🙂

in kaj zdaj…samo moje skromno mnenje, da vedno znova potrdite kakšno veliko srečo, da imam, ker mi pralni stroj Gorenje delal 20 let, pomivalni stroj Gorenje dela brezhibno že 18 let, novi pralni Gorenje, pa brez problemov že peto leto 🙂

Morda morate včasih pihniti pojočo travico….za zdaj 🙂
[/quote]

gorenje se je lotilo proizvodnje lastnih pomivalcev za cajta kuharja volčiča. Do takrat pa tudi še za cajta binkota pa se je gorenje zatekalo k nakupovanju pomivalcev. Kupovali so jih nekaj pri smegu , boschu, nekaj je blo celo aristona, pa en model od fagorja (ta je bil aktualen kako leto nazaj)

Ko je k hiši prišel najboljši Miele, sem šele videla, kaj sem pogrešala.

gorenje se je lotilo proizvodnje lastnih pomivalcev za cajta kuharja volčiča. Do takrat pa tudi še za cajta binkota pa se je gorenje zatekalo k nakupovanju pomivalcev. Kupovali so jih nekaj pri smegu , boschu, nekaj je blo celo aristona, pa en model od fagorja (ta je bil aktualen kako leto nazaj)
[/quote] Da, Gorenje je zlat proizvod.
kar pa konkurenci ni …glih prav.

Moj prvi gorenje je pral 20 let.

Sem spet kupila gorenje, v akciji za 370 eur, 5 let garancije. Dela bp.

Pojma nimam, kaj pomenijo inverterji, pa kje stroje delajo, pa kako veste, da vaš Miele za 1200 bolje pere od mojega. Potem pa po dveh letih garancije crkne elektronika za 700 eur.

Da, Gorenje je zlat proizvod.
kar pa konkurenci ni …glih prav.
[/quote]

če pogledava koliko in kaj gorenje dela za druge brande in koliko kupuje zase…… veš gorenje proda bolj malo svojega. Nekaj proda od aska (pomivalc se dela za fulgor milano. delali so ga tudi za kitchenaid, ampak to takrat ko je bil asko še v lasti antona merloni spa) , en pomivalc (ta tanov njihov)delajo za fosterja, sicer pa je par reči (odpiranje vrat, tisti hec z dišavami) kopiran, kupljen od konkurence (odpiranje vrat od smega, tisto z ionizacioj zoper neprijetne vponjave povzeto po hotpoint aristonu). nekaj priteče od tega kere dajo smegu dovoljenje za uporabo retro hladilnikov (tu so verjento kake kompenzacije ali kaj podobega), nekaj nanesejo stenske toplotne črpalke katere se delajo tuid za druge brande (emmetii, berreta pa še kaj bi se verjento našlo) in to bo to

par reči majookej, ostlo na nivoju beka, samo pakunga mičkn drugačna

mimgrede kater model pomivalca maš

če pogledava koliko in kaj gorenje dela za druge brande in koliko kupuje zase…… veš gorenje proda bolj malo svojega. Nekaj proda od aska (pomivalc se dela za fulgor milano. delali so ga tudi za kitchenaid, ampak to takrat ko je bil asko še v lasti antona merloni spa) , en pomivalc (ta tanov njihov)delajo za fosterja, sicer pa je par reči (odpiranje vrat, tisti hec z dišavami) kopiran, kupljen od konkurence (odpiranje vrat od smega, tisto z ionizacioj zoper neprijetne vponjave povzeto po hotpoint aristonu). nekaj priteče od tega kere dajo smegu dovoljenje za uporabo retro hladilnikov (tu so verjento kake kompenzacije ali kaj podobega), nekaj nanesejo stenske toplotne črpalke katere se delajo tuid za druge brande (emmetii, berreta pa še kaj bi se verjento našlo) in to bo to

par reči majookej, ostlo na nivoju beka, samo pakunga mičkn drugačna

mimgrede kater model pomivalca maš
[/quote]Dokler jaz kupim znamko Gorenje s potrjeno knjižico garancije Gorenje( še takrat, me baš briga s kom so kompenzirali, če meni zadeva dela brezhibno 18 let 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close