Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kolesarji idioti

Kolesarji idioti

Bom konkretno napisal na koga leti, mogoče se kdo prepozna.

V Domžalah imamo za bistrico makedamsko sprehajalno pot po kateri se veliko sprehajam in kaj vidim vsakič.

Kolesarji, divjajo mimo, kot da je to avtocesta. Kakšni še vštric vozijo. In kaj se skos dogaja : prinori en od zadaj pa na veliko zabrembza da zakoplje luknjo v pesek. Ga pogledaš v obraz in je ves šokiran. Kot da bi tenajraje nazjal.

Dragi kolesarji, preberite si 45 člen Zakona o pravilih cestnega prometa:

45. člen

(hitrost vožnje)

(1) Voznik mora hitrost in način vožnje prilagoditi poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim in vremenskim razmeram, stanju vozila in tovora ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da ves čas vožnje obvladuje vozilo oziroma, da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje.

Gonite kolo, kot da ste sami pol pa vsi šokirani ko se skoraj skantate ker sami niste sposobni nadzirat sebe na kolesu, ker tok divjate.

Me pa še neki zanima. V Angliji da si s kolesom zapeljal na pločnik si bil v minuti ustavljen in opozorjen na prekršek. Tam se ve da so pločniki za pešce, cesta za kolesarje, pri nas mamo pa zgleda sprehajalne poti kar v mixu za kolesarske dirke in sprehajalce.

Mislim res noro to pri nas.

Ti pa maš težave z razumevanjem Cestno Prometnih Predpisov. Makadanska potka ob bistrici ni cesta. Pa kolesar ni voznik ampak udeleženec v prometu. Gozdna pot ni cesta.

Kako hitro smemo voziti kolesarji?
Tako hitro, da lahko kolesar kolo stalno obvladuje ter se zlahka ustavi pred pričakovano oviro. Hitrost mora biti prilagojena stanju ceste, gostoti prometa, vremenskim razmeram, vidljivosti in preglednosti ceste, stanju vozila in morebitnega tovora tako, da lahko v vidni razdalji vozilo ustavi.
Največja dovoljena hitrost kolesarja je omejena na kolesarskih poteh in stezah na 25 km/h, v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce na 5 km/h, na ostalih cestah, ki jih kolesar sme uporabljati, pa lahko vozi največ tako hitro kot ostala vozila.

Danes nekje v LJ… Na tistem delu ni kolesarske steze in bi morali kolesarji biti na cesti. Ta cesta je zelo lepa in ni nobenih ovinkov. Jaz rolam s 3 otroki, dve debeli kolesearki pa mi za ritjo cinglata. Če bi imela čas, bi jima povedala, da nimata kaj delat na pločniku, kaj šele cinglat. Tiste zvonce si lahko takšni kolesarji v rit vtaknete.

Ce te prav razumem, si oz.ste bili z rolerji na cesti?

Copy/paste

Kolesarji in pešciKateri cestno-prometni predpisi veljajo za kolesarje?

Za kolesarje veljajo isti predpisi glede vožnje po cestah in glede udeležbe v prometu kot za ostale udeležence v prometu.

Skratka divjajo in niso sposobni obvladavat sami sebe pol se pa delajo vsi šokirani ko morjo nenadoma na hitro ustaviti ko gre nekdo nasproti in ne morjo pridirjat mimo ker ni placa.

Jaz sem kolesar , tekač in pešec ob bistrici.. To je makam pot..
Najbolj me motijo debelorite sprehajalke, ker je ena dovolj da zapre celo cesto. Kaj šele dve vstrič. Pa sploh ni vazno kako sem… tudi peš je težko mimo priti.

Skratka mene ne moti nobenem, ki se obnaša ok. Spremja dogajanje okoli sebe in ustrezno odreagira ( se odmakne.. pa ni vazno kdo je).

Pri nas kolesarji nimajo nobene šole. Vozijo se povsod, kjer se da (fizično) vozit.

Ce te prav razumem, si oz.ste bili z rolerji na cesti?
[/quote]

Mogoče je post zaradi jeze res nerazumljiv. Sem pa prepričana, da piše: NIMATA KAJ DELAT NA PLOČNIKU. Torej mi smo bili na pločniku, kolesarki pa pri dovolj široki cesti in ozki pameti na pločniku. Jaz sem tudi kolesarka, ampak nikoli ne oviram prometa ali pešcev. Kot da je tako težko.

Jaz kot peška še v življenju nisem imela problema s kolesarji, ne v Ljubljani ne v kje drugje. Prav tako nisem še nikoli imela problemov s kolesarji, ko sem vozila avto.

Kolesarim redko, a takrat me pešci prav nič ne motijo, se pa kdaj počutim ogrožena od avtomobilov. Zaradi tega na kakšnih odsekih tudi zavijem na pločnik, a se dobro zavedam, da imajo tam prednost pešci, zato prilagodim vožnjo tako, da nikogar ne motim.

Si imela srečo. Jaz sem vsaj 10x doživela ob 4ih zjutraj norca na kolesu v nasprotno smer. Ko sem z avtom vozila sem 100x nabasala na 3 kre*tene, ki so vštric vozili po ovinkih. Pa ne samo enkrat. To se mi je zgodilo v Lj in okolici. Če bi rada zgodbe iz pohorja, pa 2 strani starševskega čveka ne bosta dovolj.

Včeraj: Jurčkova cesta: otroka na kolesih na pločniku, oče zraven niju na kolesu na cesti. Zgleda normalno. Samo peljali so se v kontra smer! Jp, oče na cesti v kontra smer!
Bravo očka!

Jelccin,

Včasih se pešci sprehajajo kot da imajo cel pločnik/cesto zase. Včasih se sprehajajo celo po kolesarski poti. Sprehajajo se kar po sredini in jim ni prav nič mar. Tisti, ki dirjajo mimo pešcev so večinoma otroci, ki po vsej verjetnosti nimajo kolesarskega izpita ali pa se preprosto ne znajo peljati. Pa ne govorim samo za otroke ampak včasih se tudi odrasli obnašajo, kot neki otroci. Pešec se ob tem, ko kolesar švigne mimo verjetno vstraši, a to je tudi odvisno od pešcev, ki se včasih sprehajajo po sredini in hoče kolesar le mimo. Kolesarji pa morajo tudi izbrati pravi čas za prehitevanje.

Ostanite varni na cestah,

Nekdo415

Po Celovski ni nic drugace. Pol se jih vozi v napacno , nekateri celo po plocniku.    Policaji pa nic..

Odgovor na objavo uporabnika
Jelccin, 13.05.2018 ob 13:50

Bom konkretno napisal na koga leti, mogoče se kdo prepozna.

V Domžalah imamo za bistrico makedamsko sprehajalno pot po kateri se veliko sprehajam in kaj vidim vsakič.

Kolesarji, divjajo mimo, kot da je to avtocesta. Kakšni še vštric vozijo. In kaj se skos dogaja : prinori en od zadaj pa na veliko zabrembza da zakoplje luknjo v pesek. Ga pogledaš v obraz in je ves šokiran. Kot da bi tenajraje nazjal.

Dragi kolesarji, preberite si 45 člen Zakona o pravilih cestnega prometa:

45. člen

(hitrost vožnje)

(1) Voznik mora hitrost in način vožnje prilagoditi poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim in vremenskim razmeram, stanju vozila in tovora ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da ves čas vožnje obvladuje vozilo oziroma, da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo, glede na okoliščine, lahko pričakuje.

Gonite kolo, kot da ste sami pol pa vsi šokirani ko se skoraj skantate ker sami niste sposobni nadzirat sebe na kolesu, ker tok divjate.

Me pa še neki zanima. V Angliji da si s kolesom zapeljal na pločnik si bil v minuti ustavljen in opozorjen na prekršek. Tam se ve da so pločniki za pešce, cesta za kolesarje, pri nas mamo pa zgleda sprehajalne poti kar v mixu za kolesarske dirke in sprehajalce.

Mislim res noro to pri nas.

Je tam znak da je prepovedano za kolesarje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close