Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek občasno varstvo otroka, cena?

občasno varstvo otroka, cena?

Mož cele popoldneve dela, sem stalno sama z otrokom… Včasih si želim par ur svobode za kak šport, za mirno nakupovanje ali pijačo s prijateljicami. Koliko stane občasno varstvo, npr. 2x tedensko po 2 uri? Za LJ sprašujem, kjer je verjetno tudi varstvo dražje. Za samostojnega otroka, ki potrebuje le nadzor in kakšno komando.

Kakšne točno so cene, ne vem, ti pa lahko povem z vidika nekoga, ki bi ti prišel varovat otroka.

Všteti moraš čas, da nekdo pride do tebe, stroške prevoza. Sam bi ti računala nekje 20-30 evrov za enkrat (2 uri), bi pa otroku ta čas tudi pomagala pri nalogi, če je treba, šla z njim brcat žogo na igrišče, skupaj bi spekla palačinke ipd. Skratka ne tako, da vmes gledam tv. 🙂

Jaz pridem za 20. Ostalo se mi zdi preveč.

A nima otrok nobenih prijateljev? varstvo za uro ali dve mi rešujemo tudi na tak način, seveda v obe smeri.

Jaz delam kot osebno dopolnilno delo (včasih se je dalo tudi kaj “na črno” zmenit, pa so se časi tako spremenili, da si tega ne upam več), kar pomeni, da morajo starši preden začnem delati vsak mesec na upravni enoti zame kupiti “vrednotnico” (malo manj kot 10 evrov). Veliko staršev to že na začetku odvrne, ampak tisti, za katere delam so zadovoljni z mano, jim ni težko 1x mesečno iti na upravno enoto in dati teh 10 evrov (gre večinoma za redne stranke, ki jim tudi jaz “pokrijem” kakšno uro gratis, tako, da ni težav). Računam pa od 5-7e/uro + potne stroške (po tarifi 0,18 centov/km), razen, če gre za moj domači kraj (kamor lahko pridem peš ali območje, za katerega imam tako ali tako zakupljeno letno študentsko vozovnico (tudi Ljubljana, območje LPP spada pod to). Cena je odvisna predvsem od starosti otroka in od tega, kaj moram delati. Če gredo starši zvečer na večerjo/v kino in je moja naloga samo, da sedim v dnevni sobi in gledam televizijo, medtem ko otroci spijo, se spustim tudi na 4e/uro (nižje ne grem), če so otroci že toliko stari, da se znajo sami zamotiti, igrati, da sem, tudi če jih peljem le na igrišče, tam zgolj zato, da ne gredo sami čez cesto, potem je to 5e/uro, če pa zahtevajo mojo popolno pozornost, da skupaj ustvarjamo, se igramo, brcamo žogo, pojemo … Potem je cena 7e/uro. Imela sem tudi družino, ko je bila mama 3 tedne na službeni poti, oče je prišel domov šele zvečer, kjer sem tudi kuhala, kaj pospravila … Takrat so mi plačali tudi več kot 10e/uro, ampak sem bila res “deklica za vse”. Kuhati/peči tudi z otroki mi ni problem, je pa plačilo temu primerno višje, pospravljam pa le izjemoma. Po potrebi se z otroci nižjih razredov tudi učim in jim pomagam pri domačih nalogah (brez doplačila), če so za starejše potrebne prave inštrukcije, kjer moram snov malo bolj pogledati, povišam ceno za kak evro, ne pa drastično.
Meni se zdijo moje cene čisto korektne, delam pa na osnovi ponudba:povpraševanje. Če s svojo ceno ne bi dobila strank, bi jo verjetno znižala za kak evro, kaj več pa ne, saj se mi potem praktično ne splača delati tega. Svoje delo imam res rada, ni mi problem, ampak z nečem si tudi moram plačati račune. A zaenkrat stranke so. Sem dobila že kup očitkov, sploh glede tega, kako lahko računam 4e/uro, če otroci spijo. Gre za moj prosti večer, ki ga žrtvujem, da se nekam pripeljem… res, da ne počnem nič, če se otrok ne zbudi, sem imela pa že primere, ko se je otrok zbudil, zagnal paniko, kje sta ati in mami, pa ga je bilo treba tolažiti, crkljati, brati pravljice … Sicer pa tudi, ko sem bila nočna receptorka sem dobila plačano za celo noč, čeprav kdaj pa kdaj nisem počela nič. Bile so tudi mame, ki so mi prišle z izračuni, kako je vrtec cenejši kot če dajo meni otroka, ampak mislim, da se tega ne da primerjati. Glede na to, da gre za osebno dopolnilno delo, kjer sem z zaslužkom omejena in sem še študentka, nudim le občasno varstvo, ne pa celodnevnega (kot v vrtcu).
Se najde tudi študentke, ki vam otroka pazijo za veliko manj denarja. Nekatere od njih osebno poznam in so super, spet druge so zaradi nizkega plačila zelo nemotivirane in kmalu odnehajo. Varstvo otrok je nenazadnje velika odgovornost, čeprav se mogoče ne zdi tako. Jaz imam izkušnje, bila sem že vse od zasebne varuške in inštruktorice do vzgojiteljice v kolonijah, animatorke … imam pedagoško izobrazbo, reference …
Zate bi torej, za samostojnega otroka, ki ne rabi veliko ukvarjanja pri meni prišlo, za 4 ure tedensko (brez prevoza) na teden med 20 in 24 evrov + 10e vrednotnica 1x mesečno.
Boš pa našla vse od 3 do 15e/uro.

A otrok hodi v šolo? Kaj pa kakšne dejavnosti za otroke?

Koliko je vreden tvoj otrok, če se v tej uri kaj zgodi?

Koliko pa ve mame -gospodinje-vzdrževane članice cenite sebe ob ločitvah?
Ta znesek pomnoži krat 2, da dobiš znesek, za katerega ti bo tuja oseba prišla čuvati otroka.

Samo čuvati, da se razume. Inštrukcije, kuhanje, pospravljanje ima vse svojo ceno in to so doplačila! Tudi da varuška vašega otroka vozi s svojim avtom: rabi izpit za avto, avto, servisiran in zavarovan avto. In registriran. Ne pozabite tega računat.

a ce ne vozi otroka, ne rabi bit poservisiran in registriran?

drugac pa varuski malo visje, svaka cast za konkretne cene, so vec kot fer. mislim da bi lahko dvignila do 8e pa bi se vedno mela dovolj dela.

Jaz plačujem 8 na uro, če je več kot 3 ure pa 7. Večina jih ponuja take cene, tako da varuška zgoraj, imaš nizko ceno..

Varuška zgoraj ima čisto prenizke cene, to je dejstvo. Realno je nekako takole:
1 ura občasnega varstva = 20 evrov
2 uri občasnega varstva = 30 evrov
4 ure občasnega varstva = 50 evrov (to bi bilo recimo v tvojem primeru tedenska cena)
6 ur občasnega varstva = 65 evrov
8 ur občasnega varstva = 80 evrov (torej je cena nekje 10 na uro, kar je za občasno varstvo po moje minimum)

Redno varstvo vsak dan je pa druga zgodba: tam je treba ceno računati tako, da varuška dobi eno normalno plačo mesečno, potem se pa ta znesek razdeli glede na število otrok.

Živijo, če še čuvaš otroke, lahko prosim posreduješ kontakt? Bi rabila občasno varstvo. Hvala in lp!

5 evrov na uro je preko sezama, ne glede na število ur.

To je seveda v Ljubljani

5 evrov na uro je preko sezama, ne glede na število ur.
[/quote]
neke študentske amebice, ki nimajo pojma o otrocih, ker ji same še niso imele. Ne znajo se odzivat na potrebe, ne znajo skrbeti za maksimalno varnost (otroci so nepredvidljivi in tega izkustva jim manjka), ne znajo postavljati nežnih mej..en klinc je to vredno. Če že potem za nujne primere: Mala ulica ALI Minicity čeprav tud tam..so z njimi ali pa ne. Za normalno zaupanja vredno žensko ne moreš dati pod 10€/uro. Sej dobiš cenej tudi ološ na socialni ampak to so primitivci. Sem gledala sosedo iz MOL garsonjere..ogabna baba, sin je imel posebne potrebe ampak to je bila posledica alkohola, nasilja, zanemarjanja..in ona je 20let pazila otroke raznih direktorjev. Z otroci se je pogovarjala pa kot zadnji klošar. Seveda verjetno je naredila pred starši boljši vtis… .

Pozdravljeni,
v kolikor potrebujete popoldansko varstvo v Kopru mi lahko javite.
Cenik občasnega aktivnega varstva je:
1 ura=20€, 2 uri=30€, 4 ure=50€, 6 ur=65€, 8 ur= 80€.
Lp

V Kopru sem za 2 uri pa pol varstva in ob tem, da je varuška peljala otroka z avtom na trening – tako smo imeli pravzaprav 4 ure varstva, ker je otrok bil urco pa pol na treningu, varuški dali 30e.
Otrok ima 5 let.
Drago je. Predrago, da bi lahko na račun dveh ur miru dala 30e. Varstvo smo se šli zato, ker je bilo res nujno. Treninge otrok obiskuje iz istega razloga. Ker med treningom uro pa pol lahko posvetim samo drugemu otroku. In obratno. ( oba imata treninge). Kdaj sem nazadnje posvetila uro pa pol sebi in samo sebi pa res ne vem. Morda ob 22ih zvečer, ko sigurno spita.
Ja v nas je še vedno zakoreninjena misel tradicije, trwba je imet otroke, vsaj dva. Aha, samo včasih je bil svet drugačen. Sedanje razmere pravzaprav onemogočajo imeti otroke. Ne gre.

http://www.babysits.si jaz sem tukaj našla varuško za 6 eur na uro!

Jaz priporočam http://www.babysits.si zelo velika izbira med ponudniki iz celotne Slovenije!

Na prvo žogo bi lahko ocenili, da bi bila cena takega varstva okoli 70 Eur/2 urno seanso.

Sicer sem preizkusila to stran, ki jo omenjaš pa je za moj okus boljša izkušnja s stranjo Varstvo net, so bolj resne varuške in odzivna podpora.

jaz bi za 10.seveda če je o kje v blizini

neke študentske amebice, ki nimajo pojma o otrocih, ker ji same še niso imele. Ne znajo se odzivat na potrebe, ne znajo skrbeti za maksimalno varnost (otroci so nepredvidljivi in tega izkustva jim manjka), ne znajo postavljati nežnih mej..en klinc je to vredno. Če že potem za nujne primere: Mala ulica ALI Minicity čeprav tud tam..so z njimi ali pa ne. Za normalno zaupanja vredno žensko ne moreš dati pod 10€/uro. Sej dobiš cenej tudi ološ na socialni ampak to so primitivci. Sem gledala sosedo iz MOL garsonjere..ogabna baba, sin je imel posebne potrebe ampak to je bila posledica alkohola, nasilja, zanemarjanja..in ona je 20let pazila otroke raznih direktorjev. Z otroci se je pogovarjala pa kot zadnji klošar. Seveda verjetno je naredila pred starši boljši vtis… .
[/quote]
to da nimaš otrok nima veze.gre se za to ali ima ženska izkušnje z otroki ali ne.
saj vzgojitlejice v šoli in vrtcu tudi delajo z otroki preden imajo svoje.tako da ta tvoj argument ječ ist mem.
jaz se od 10 leta ukvarjam z otroki pa ti povem da imam več izkušenj kot mama ki ima leto starega sina prej pa ni imela nobenega stika z otroki.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close