Kako si lahko doma odstranim zobni kamen?
Jaz električno zobno ščetko (iz Mullerja – 7 eur), pomočim v sodo bikarbono (Eurospin – 35 centov) in s tem ščetka sama fino obdela, brez pritiskanja ali muke, zobe z notranje strani in tiste zadnje, z vseh strani.
Obstaja pa tudi zobozdravnisko ogledalce in kovinski klinček na palčki za ročno odstranit kamen, v Tediju, za 2,30 eur, kvalitetnejša pa v Mullerju.
tole poskusi, meni je zakon. akcije je sicer konec, najdeš pa tud drugje in od drugega dobavitelja. so tudi v zobnih pastah
tole poskusi, meni je zakon. akcije je sicer konec, najdeš pa tud drugje in od drugega dobavitelja. so tudi v zobnih pastah
Temeljito si zobnega kamna ne moreš odstraniti doma. Ker nimaš ne instrumentov, ne znanja, pa še vidiš ne, kje vse se sploh nahaja. Lahko odstraniš tisti vidni del (pa po možnosti zraven še poškoduješ sklenino), tistih ostankov, ki se nahajajo med zobmi, pod dlesnijo, pa ne boš uspela.
Zobni kamen lahko vodi do hujših diagnoz, kot je recimo paradontoza, zato pojdi do vojega zobozdravnika in plačaj tistih 30€, da bodo zobje očiščeni (in pregledani) tako, kot je treba.
Pa ni šans, da še mi kdaj bezajo v zobne žepke. Odkar so mi prvič to naredili, imam odkrite zobne vratove na več zobeh, nekaj se je dalo zakrit z zalivko, nekaj pa je trajno občutljivo. Tudi sicer tole čiščenje ni nič drugega kot šmirglanje zobne sklenine. Koliko časa pa mislite, da bo zob to vzdržal? Moj mož je moral hodit nonstop čistit kamen, tako se mu vse prijemalo. Odkar čisti z ogljem, je ful boljše. Pa z žajbljem spirat, je boljše proti parodontozi kot vsak dentist. To brušenje zob je prišlo odkar imamo poleg zobarjev še dentaliste, ki rabijo dosti reklame, da imajo kaj delat.
Pa ni šans, da še mi kdaj bezajo v zobne žepke. Odkar so mi prvič to naredili, imam odkrite zobne vratove na več zobeh, nekaj se je dalo zakrit z zalivko, nekaj pa je trajno občutljivo. Tudi sicer tole čiščenje ni nič drugega kot šmirglanje zobne sklenine. Koliko časa pa mislite, da bo zob to vzdržal? Moj mož je moral hodit nonstop čistit kamen, tako se mu vse prijemalo. Odkar čisti z ogljem, je ful boljše. Pa z žajbljem spirat, je boljše proti parodontozi kot vsak dentist. To brušenje zob je prišlo odkar imamo poleg zobarjev še dentaliste, ki rabijo dosti reklame, da imajo kaj delat.
[/quote]
S kakšnim ogljem?
Forum je zaprt za komentiranje.