Katero turistično zavarovanje je najbolj ugodno?
Sava zavarovalnica oziroma prej Zavarovalnica Maribor. Imela par let zase in za partnerja (lani ne, ker nisva šla kam dlje v tujino) in je bilo letno zavarovanje z najvišjim kritjem cca 80 evrov. Kolikor sem primerjala z drugimi zavarovalnicami, so vse bistveno dražje. Koristila hvala bogu nisva nikoli.
Če pa ve kdo za kakšno boljšo varianto, naj se javi, letos bova zavarovanje spet potrebovala.
Najbolj primerno je zavarovanje v državi, v katero greš. Če greš npr. v Rusijo, potem si napravi zavarovanje direktno tam in obravnavana boš tistih nekaj dni, kot njihov državljan in ti ne bo treba nič doplačevat. Imaš internet, piši na njihovo zdravstveno zavarovalnico, nakaži vsoto za tiste dneve in to je to. Vse ostalo je za moje pojme nateg. Še vsak je doplačeval ko budala, ne glede kakšno zavarovanje je sklenil. Celo za par šivov so plačevali ne vem kakšne vsote in to na Zlati obali v Bolgariji.
Veš, nimajo vse države enakega zavarovanja kot tvoja matična država. Glej moj primer. Pa živim en pljunek čez mejo. Če grem v Slovenijo moram skoraj vse doplačat, ker imate vi v osnovnem zdravstvenem zavarovanju skoraj nič in se večino krije iz dodatnega zavarovanja. V moji državi, pa dodatnega nimamo, ker je vse iz osnovnega. Džabe je potem meni ta evropska kartica za Slovenijo. Moram v Sloveniji imeti še vaše dodatno zavarovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.