monter Ikea kuhinje
Kako, da nimajo navite cene!? Hišnik janez je sam za prevoz pohištva iz Celovca v LJ računal za 100 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražji, kot eden iz konkurence, ki se tud ukvarja sam z ikeo prevozi.
Sicer pa je montaža ikea pohištva zelo preprosta. Če znaš Lego kocke sestavljat po navodilih, potem znaš tud pohištvo. Mi smo sami vse sestavili, brez problema. Sicer malce dlje traja kot nekomu, ki ni treba več brati navodil zaradi izkušenj.
Cena odvisna tudi od kod si. Mi smo iz LJ. Robe skoraj 3000 € (cca 850 kg) plačali 110 €.
Vsak ti naj napiše kolk pride komplet, kajti pri pri ostalih oziroma nekaterih je cel kup enih postavk, od čakanja, vnosa in še dodatnih plačil….pa še vnaprej moraš plačat.
Tukaj pa sem po mailu v excelu samo spisek artiklov poslal (naredil v programu ikea), on pove ceno in čez 2 dni je že bilo ob dogovorjeni uri že vse doma v garaži. Enga paketa mi ni bilo treba dvignit. Brez predplačila, plačal, ko je bilo vse že v garaži zloženo in preverjeno.
Če pa slučajno kaj zmanjka (itak doma preveriš zalogo) ti pa naslednjič pripelje, ko dobijo. Ostali to exstra zaračunavajo.
V mojem primeru je bilo vse korektno opravljeno in prvič vse pripeljano, tako kot je bilo dogovorjeno.
malo morgen :)))
Nacrtovanje je 50 €, v primeru montaže in prevoza je nacrtovanje BREZPLACNO.
montaža en delavec 18.30/uro x 2 pa je montaža 36,60 € na uro…. kuhinja pa ni v enem dnevu fertik, kot si nekdo predstavlja, kakšno uto potegne in ima seveda tud prevoz not :)))
sicer pa ve vsak sam, kaj mu ustreza… pr meni je bil kar se tiče prevoza je bil janez mnogo predrag.
sicer pa po enem letu je verjetno že vsak spremenil cenik, kot je razvidno jih je janez spremenil 25.septembra 2017.
Zakaj že bi ti naredil uslugo in zastonj pripeljal? Ne razumem. Kaj ima on od tega, če Ikea od tebe vzame 3000 evrov?
Jaz sem vzela pač nekega mizarja.
Kuhinjo zelo težko sam zmontiraš, če nič drugega, rabiš izrezat odprtine za korito, kuhalno ploščo, pipo in tako naprej. Jaz sem našla človeka, ki tudi priklaplja vse aparate, celo preuredil mi je priklop za vodo.
Zakaj že bi ti naredil uslugo in zastonj pripeljal? Ne razumem. Kaj ima on od tega, če Ikea od tebe vzame 3000 evrov?
Kuhinjo zelo težko sam zmontiraš, če nič drugega, rabiš izrezat odprtine za korito, kuhalno ploščo, pipo in tako naprej. Jaz sem našla človeka, ki tudi priklaplja vse aparate, celo preuredil mi je priklop za vodo.
[/quote]
Zdravo, mi lahko prosim zaupate ime mizarja. Res nujno rabim.
Hvala in lp!
[/quote]
Kuhinje je res zajeban sam montirat, razen če je zelo preprosta…. običajno pa mizarji vzamejo tolk in tolk procentov od vrednosti kuhinje in tolk in tolk eurov za priklop vsakega aparata in tako naprej… tko da na koncu ko sešteješ montaža ni poceni če enga x najameš. Pa če ti kuhinje ne montira pooblaščen, se rado tudi kaj polomi, odkrhne, ker so montažerji bolj hitri in manj pazljivi imaš potem še dodatne stroške. Verjetno je težko dobit dobrega montažerja za solidno ceno.
Če pa kupiš kuhinjo in naročiš po želji vse kuhinjske elemente pri mizarju, ti pa ni treba nič doplačevat za montažo pa še vse aparate dobiš ceneje kot bi jih sam kupil.
Zdravo, mi lahko prosim zaupate ime mizarja. Res nujno rabim.
Hvala in lp!
[/quote]
Tega je že tako ali tako kar nekaj let, plus, sem šla pogledat, se zgleda cifra ni prenesla na novi telefon in je nimam!
Malo pobrskaj po kakšnih oglasih na bolhi ali kje drugje, jaz sem ga našla kar tukaj na monu, samo zdaj ni več oglasov za delo. In se je dobro obnesel. Računal je na uro, ne procent od kuhinje. To, kar opisuje nekdo pred menoj, so pooblaščeni monterji od trgovin.
Ti vržeš kost pol pa nič konkretnega od tebe.
Če bi prebral, bi lahko povedal tudi, da je to bila akcija v mesecu februarju. Jutri pa je že mesec marec in ni nič od te akcije….
Kot veš za akcijami je tko, jih pa drugje recimo pri montaži preplačaš al pa drugemu mal dražji zaračuna prevoz. Očitno mu je promet padel, da se poslužuje takih mesečnih akcij… Pač ljudje še vedno trzajo na čarobno besedo “akcija” in “popust”, ne glede kakšna je končna cena.
Sicer pa bo pa 2. marca objavil že novo akcijo he-he-heee
Ti vržeš kost pol pa nič konkretnega od tebe.
Če bi prebral, bi lahko povedal tudi, da je to bila akcija v mesecu februarju. Jutri pa je že mesec marec in ni nič od te akcije….
Kot veš za akcijami je tko, jih pa drugje recimo pri montaži preplačaš al pa drugemu mal dražji zaračuna prevoz. Očitno mu je promet padel, da se poslužuje takih mesečnih akcij… Pač ljudje še vedno trzajo na čarobno besedo “akcija” in “popust”, ne glede kakšna je končna cena.
Sicer pa bo pa 2. marca objavil že novo akcijo he-he-heee
[/quote]
Nelojalna konkurnca ali čisto nakladanje. Očitno je pri tebi oboje. Takole se ne bori za stranke, veš!
Pri nas je Janez pripeljal in zmontiral, vse OK. Če imaš 3000 za kuhnjo potem imaš tudi tistih 200 evrov za prevoz in montažo.
Nelojalna konkurnca ali čisto nakladanje. Očitno je pri tebi oboje. Takole se ne bori za stranke, veš!
Pri nas je Janez pripeljal in zmontiral, vse OK. Če imaš 3000 za kuhnjo potem imaš tudi tistih 200 evrov za prevoz in montažo.
[/quote]
Jaz nobenega od zgoraj omenjenih ne poznam,
Me pa prav zanima kdo bo za 3000 vredno kuhinjo pripeljal in še zmontiral za 200 €???
Če najdeš takega, ga bo avtorica teme dvelevi izredno vesela in srečna.
Torej zrihtaj ji dobrega montažerja, ki ji bo za 200 € pripeljal, znosil in zmontiral kuhinjo!
Drugače je tvoje pisanje res samo neko brezvezno nakladanje!
Forum je zaprt za komentiranje.