Preventiva proti klopom in bolham – kaj?
Zdravo, vprašanje za lastnike psov: do sedaj sem psički dajala Foresto ovratnico, vendar imam slab občutek, ker se otroci z njo crkljajo in hočeš nočeš prihajajo v stik z njo. Moram tudi reči, da je proti bolham učinkovita, klopi pa jo vseeno napadajo.
Brala sem pozitivne učinke tablet Nexgard, zanima me, kakšne izkušnje imate z njimi vi.
Hvala za nasvete in vaše odgovore, lp.
Jaz moji zdaj 3 letni psički že leto in pol dajem Nexgard tablete. Prenaša jih super (nobenih vidnih stranskih učinkov), poje jih rada. Sem pa iz ampul prešla na Nexgard ravno zaradi tega, ker sem bila prej vedno v strahu, da ne bo škodilo otrokom, ko jo bodo božali in crkljali. Psa osamit za nekaj dni pa tudi ni prišlo v poštev, ker je bila psička čisto zmedena, ker ni vedela, kaj je naredila narobe, da jo noben več ne boža.
Poleti ji dajem pa Nexgard Spectra, ki ima dodano še zdravilo proti notranjim zajedalcem in srčni glisti (smo od maja do novembra vsaj za vikende na morju, ker otroku astmatiku zelo paše morska klima).
Odkar uporabljam Nexgard ni imela ne klopov ne bolh. Pred tem je imela pa ob Advantixu samo enkrat klopa, bolh pa nikoli.
Forum je zaprt za komentiranje.