Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ledvicni kamni

Ledvicni kamni

Zdravo!
Zanimajo me izkusnje laserskega drobljenha ledvicnih kamnov na bledu.. kako poteka? Koliko velik kamen ste zdrobili? Imam kamen 4,2mm in pravijo da naj ga kar polulam. Mene je pa groza …

Bila v UKC. Nič ni bolelo. Sicer je tvoj kamenček malo premajhen za drobljenje, ti pa zna povzročati kar nekaj bolečin, ko se bo odločil iti ven.
Srečno.

Aja, moj kamen je bil velik 9 mm.

Hvala za vzpodbudne besede. Me je tako strah .. groza. Sploh zaradi tega, ker naj bi takrtat tudi bruhal, jaz pa ob bruhanju vedno izgubim zavest.. koliko casa si bila pa not? Ti ue pred razbijanjem povzrocal kake tezave?

V bolnišnici sem bila 2 dni. Pred razbijanjem me ni bolelo, za ta poseg so se odločili, ker je kamen zrasel in ker jih imam kar nekaj še v obeh ledvicah.

Koliko casa po razbijanju pa si ga izlocila? Oh ti bogica, zakaj pa niso razbili se ostalih da se vse izloci?
Si kakega od reh izlocila sama?

Kot prvo, ne gre za lasersko, ampak za ultrazvočno razbijanje. Uporabljajo zvok, ne svetlobe. Meni so na Bledu razbijali kamen 12 mm in med posegom ne čutiš absolutno nič in to brez protibolečinske terapije. To je bilo pred leti, če se prav spominjam je razbijanje trajalo kakšhih 20 min. Po posegu ostaneš v sobi čez noč.

Ostanke po posegu normalno polulaš in razen drugačne barve urina, spet ne čutiš nič.

Torej bajeslovne bolečine in bruhanje prepusti ostalim monovcem.

Od zadnjega razbijanja (1 teden) nisem še nič izločila. Drugače pa se lahko kamenček podrobni v prah in izločanja sploh ne opaziš. Trenutno pri meni ni tako in pričakujem pri odločanju bolečine, lahko se pa tudi zgodi, da e bom nič izločila in se bodo delčki začeli zopet večati.
Ja, kar se tiče kamnov, sem že prava maratonka, mi grenijo življenje že dobrih 24 let 😠

Mene je z bolecino prav zdravnik prestrasil(imel jih je tudi sam) tako,da se hudica sedaj bojim bolj kot poroda 🙁 bolecine naj bi
Bile hujse. Kaj pa tisto zdravilo rowatinex, ki naj bi topil kamne?Ste se z dohtarji kaj pogovarjali ?

Me veseli , da vas ni nic bolelo. Res hvala za vzpodbudne besede!!Pa vas sedaj redno spremljajo?so nasli vzrok zakaj se naredijo? Mene niti k urologu niso poslali. Tako da samo cakam ko
Bo
Ce bo.. ko
Imam napad me samo boli ob strani takrat se vlezem in po 15 minutah popusti. Je pa
Kamen locitan na sredini ledvice kar pomeni, da je Ze skoraj na poti ven.. imam pa
Tudi globok votil
Sistem ledvice , je to se dodatna prepreka ?

Vam je bilo ob napadih vedno slabo?

Ob hujših napadih vedno. Ob tistem zoprnem tiščanju pa nikoli.

Pa ste jih probali topiti z Uralyt-om? Ali pa vsaj s kakimi domacimi pripravki?nekaterimpraviko da pomaga .. ste tudi bruhala?

3 x sem bila na Bledu na razbijanju brez uspeha.
Dali so mi protibolečinsko.
Bolelo me je kot hudič 🙁

Ima kdo kak info o laposkropskem odstranjevanju?

Rowatinex meni ni pomagal prav nič – denar vržen stran.
Imam kar nekaj ledvičnih kamnov različnih velikosti in samo eno ledvico 🙁

O smola 🙁 kako da imate samo eno ledvico?

Kako to da razbijanje ni bilo uspesno? Premajhni kamni ali ?

Razbijanje je lahko neuspešno, če so kamni preveliki ali pa pretrdi. Če so premajhni (manj kot 5mm) jih itak ne drobijo. Jaz nisem nikoli jemala nobenih tablet… Meni vedno znova nastajajo zaradi napačne presnove kalcija.

Obstaja operacija, imenovanaperkutana nefrolitotomija. Samo jo izvajajo v res izjemnih primerih, saj je okrevanje veliko daljše kot pri zunajtelesnem drobljenju.
Naj me kdo popravi, če se motim.

L. še ena s podobnimi težavami,

kamen 15×10 mm se mi je zagozdil v sečevodu. Vstavili so mi splint in po 4 mesecih lasersko podrobili kamen in še naložene kamenčke ob splintu. Ostala sta mi še 2 večja v desni ledvici, čakam, da se nekako usmilijo še teh.

Ob napadu so bolečine hude, bruhanje….

ESWL- različni odzivi: eni govorijo o bolečinah, drugi pravijo, da je vzdržno.

lp, uspešno  želim vsem, ki se spopadate s to nadlogo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close