Odločba ZZZS – zdraviliško zdravljenje
Pred 2 tedni je osebna zdravnica ZZZSju podala predlog za rehabilitacijo v zdravilišču po priporočilu travmatologa.
Kuverto z odgovorom (predvidevam saj na njej piše odločba ZZZS) sem ravnokar prinesla v stanovanje, ampak odprla jo ne bom, ker sem tako obljubila mojim. Domov pridejo vsi skupaj ob cca 5h.
Moje vprašanje zaenkrat: kakšna je bila debelina kuverta po vaših izkušnjah v primeru zavrnitve oz. odobritve?
Hvala
Raje napiši, za katere toplice ti je dohterca dala naprej na komisijo in kaj je bila poškodba…. Pa ti napišemo, če se splača, ali ne 🙂
Ali te bodo samo v bazenčku z jutranjo telovadbo razmigavali ali boš dobila tudi kaj naprav z elektrostimulacijo. Ker če ne boš “bleknila”; ti sami ne bodo kar ponudlil… Amapk tega ljudje ne vedo… Mislijo, da je jutranja telovadba v bazenu in masaža telesa to, kar je rehabilitativno po določenih operacijah….. Pa ti lahko naredijo še več škode, kot koristi,če ti v zdravilišču zdraviliški zdravnik da napačno rehabilitacijo…..
Za take nasvete in ne tako prekrito kritiziranja zdravnikov od komisije do zdravilišč, manjka vsaj podpis oziroma reference.
Po mojih (sicer omejenih) izkušnjah je bila rehabilitacija na visokem nivoju – za tiste, ki so hoteli in se tudi sami potrudili (pa ne samo z jezikom). Jaz sem primer, ko smo na pregledu po enem tednu “električne” terapije, menjali za masažo /fizioterapijske vaje. V mojem primeru neprimerno bolj učinkovite. Vaje so prilagajali trenutnemu stanju.
Sem ponovila na lastne stoške.
Pozdravljeni,
Oglašam se vam v imenu moje Mame. 6.6.2022 je bila operirana, opravljena je bila spondilodeza L4 in L5. Kirurg ortoped je predlagal zdraviliško zdravljenje v Šmarjeških toplicah, kar pa je komisija ZAVRNILA!?
Razlog zavrnitve: »Omenjeno stanje ne predstavlja indikacije za napotitev na zdraviliško zdravljenje« – Mama pa tudi iz postelje ne more ustati. Ali je lahko bilo spremno mnenje osebne zdravnice pomanjkljivo?
Mama resnično ni operativna. Boli jo hrbet na mestu operacije, sama se težko giblje in praktično ni bolje kot je bilo pred operacijo.
Pritožila s eja na komisijo in tudi druga odločba Direkcije iz Ljubljane je pritožbo zavrnila.
Prepričan sem, da človek po takem posegu NUJNO potrebuje tudi zdraviliško zdravljenje, ker se nauči pravilnih gibov, vaj in kar spada zraven.
Kaj storiti, da bi mamo spravili v toplice?
HVALA za odgovor in pomoč
Jaz sem bila 2019 operirana na hrbtenici in ni bilo problema za toplice….lamikotomijo in spondijolozo …sicer imam probleme isto nisem mogla vstst, težko sem hodila….da ne govorim ko sem morala na wc….imam se danes probleme noga mrtvi…boli in bi me radi ponovno operirali…
Ne sam jaz se vseeno grem sicer zelo težko sama v trgovino…lp
Forum je zaprt za komentiranje.