Psi
Moj pes je star 1 leto je pomeranec kadar je bil manjsi ga je bilo zelo lahko nauciti stvari in ni rencal kadar sem ga cesal zdaj pa vsako cesanje mi pokaze zobe ter renci name res ne vem kaj narediti vcasih mi pes pobegne tudi cez cesto in kadar ga potem zelim ujeti(primiti)zacne rencati name…Sedaj pa se vecji problem ce se to ne bo prenehalo sta starsa rekla da bomo pesa dali bek…prosim pomoc
Marca se ponavadi zacnejo pasje sole. Preveri, katera v tvoji blizini ima sposobne instruktorje in se vpisi. Nujno.
Oprosti, ampak ste doma vsi toliko nesposobni vodniki, da se je celo pomeranec odlocil vzeti stvari v svoje roke. Tako da sola nujno. Da se najprej ti naucis, kako se dela s psi (tudi ce so pritlikave pasme) in da potem naucis se psa, kaj je sprejemljivo obnasanje.
Pobegniti ti sploh ne bi smel, ce ima spodobno oprsnico in povodec. Ga pac ne odpenjas na sprehodu.
Cesat ga pelji v salon. Sprotno razcesavanje pride kakih 10 eur in to bos ze zmogel enkrat na mesec. Doma pa ga cesi samo z mehko krtaco ali nabavi rokavico za dlako, tako da mu bo cesanje prijetno, brez cukanja in razvozlavanja.
Pa se eno vprasanje: kje je kupljen ta pomeranec?
Ojla,
Se čisto strinjam s kofco. Glede česanja, pes ga pogojuje z nečim slabim, ti pa moraš česanje naredit da bo psu super, da se bo počutil sproščeno, da bo komaj čakal da ga počešeš. Razmišljaj z navadno kmečko logiko. Pes je le žival in bo vse naredil za hrano. Tako da tu je tvoja rešitev. Pred česanjem, med česanjem in po česanju ga pohvali in nagradi s hrano.
Sem mela isti problem in napaka je bila, da sem psico silila k razčesavanju, lahko si zamisliš da je bila vedno bolj agresivna. No saj bi bil vsak če bi nas nekdo neprestano silil v nekaj kar nam ni všeč kajne ? Jaz sem najprej prednjo položila glavnik, ga je povohala, sem jo pohvalila in iztočasno dala priboljšek. Naslednjic isto + krtačo sem položila na njen kožuh jo pohvalila in dala priboljšek. Tukaj moraš lepo počasi stopnjevati in biti potrpežljiv, včasih moraš vaje tudi večkrat ponoviti. Potem lahko enkrat potegneš s krtačo pohvališ in nagradiš in tako naprej. Jaz sem prišla do te stopnje, ko primem krtačo že veselo skače in komaj čaka, da jo razčšem. Tudi priboljškov več ne rabim oz ga dobi na vsake toliko. Tko da cilj je pogojiti česanje z nečim dobrim.
Menim, da se da vsakega psa prevzgojiti. Biti moraš dosleden in potrpežljiv. Svetujem pasjo šolo, da predvsem vas naučijo kako delati s psom.
prednisone in canada purchase prednisone no prescription prednisone 500 mg tablet
https://prednisonet.online can you buy prednisone in canada
buy prednisone online india how can i get prednisone online without a prescription prednisone 50mg cost
Forum je zaprt za komentiranje.