Nevljudni varnostnik v trgovini Hervis
V Hervisu sem si ogledovala bundo za nečaka. Ker pa so imeli cene na drobno napisane, nisem dobro videla, koliko bunda stane. Pač težave z očmi. Ker sem bila v neposredni bližini varnostnika, sem pač njega šla vprašat, če mi lahko samo pove ceno bunde. Še preden sem do konca zastavila vprašanje, me je prekinil in mi rekel, da naj to vprašam trgovce. Niti v oči me ni pogledal. Samo nesramno me je odslovil. Za koga se pa ima? Za boga? Saj vem, da on ni za to zadolžen in da je njegova naloga skrbeti za varnost v trgovini, ampak vseeno, a je tako težko povedati oz. samo prebrati ceno?? Bedak. Temu osebku pa prav privoščim 600 € plače (toliko naj bi oni dobivali). Ta me je pa res razkuril.
Saj vem, da bom spet jaz deležna kritik kot večina avtorjev/ic. Pač Mon. Ampak vseeno, nekje se moram razpisati.
Kako pa vi komentirate ta dogodek? Kaj bi vi storili na mojem mestu? Jaz sem ga namreč samo ignorirala in šla. To se mi je zdelo še najbolj pametno, čeprav bi lahko odreagirala drugače.
Mogoče je mislil, da gre za zvijačo v stilu “jaz zamotim varnostnika, ti ta čas nekaj ukradi”. Kljub kameram, varnostnikom in varovalom na izdelkih se to pogosto dogaja, zato ga razumem. On mora biti pozoren na dogajanje, opazovati kaj ljudje počnejo in ukrepati, če naleti na kaj sumljivega. Če bi enemu bral ceno, drugemu razlagal kje so kabine, tretjemu kje je oddelek z nogavicami, četremu že svetoval katera bunda mu lepše pristoji……. Ne gre tako. Za vse to so tam trgovci.
Včeraj to? Mogoče je bil siten po prazniku.
V Svet Metraže v Cityparku je bil tudi en od prodajalcev (ne varnostnik lol) tečen kot dr****. Težko mu je bilo povedat kaj od blaga, potem ga je kar vrgel po pultu in sodelavki rekel “ti daj”, itd.
Jaz na drugi strani pa tiho, ker takih dripcev ne mislim niti malo zabavat. Ampak katastrofa.
V Sparu so bili tudi bogi, sicer prijazni, ampak so imeli ogromno dela ker so bili za praznik zaprti, tako da so še proti večeru vse na police vlačili.
s teboj. Nisem varnostnica, se mi je pa že zgodilo kdaj v trgovini (kot stranko), da me je kdo vpraša, če mu lahko kaj preberem, ker ne vidi – in sem brez težav to prebrala.
Mislim to so res male stvari, ki jih lahko narediš za sočloveka, če je pa še to nekomu težko in problem, potem pa se je res za vprašati.
Hja, sem že povprašala varnostnika o čem, pa mi je vedno prijazno odgovoril. En me je celo sam prišel postreč, ko sem za otroka iskala ščitnike in mu jih je celo on zapel okoli kolen in komolcev.
Je pa škoda, da te take malenkosti tako razkurijo. Kaj narediš pri večjih zadevah?
Jaz bi mu v tem primeru rekla- hvala, grem poiskat prodajalko, vi ste mi bili pač bližje in sem vas ogovorila. In se z njim ne bi več ukvarjala.
Človek si misli : preslabo sem plačan, da bi komu naredil uslugo.
Zaradi slabih plač so ljudje težki in zagrenjeni.
Ne krivi varnostnika, krivi lastnika firme za varovanje in lastnika trgovine, ki to firmo najame.
Ampak prav jim je. Nisi edina, ki je šla ven in zaradi takega odnosa ni kupila ničesar.
Ko bodo lastniki ljudi spoštovali in jih spoštljivo tudi plačali, bodo tudi ti ljudje lastnika spoštovali in to spoštovanje prenesli naprej na stranke, s katerimi se srečujejo.
Se ne strinjam. Stranke nismo prav nič krive, da ima varnostnik nizko plačo. Če s plačo ni zadovoljen, naj gre pa drugam. Zaradi svojih problemov nima pravice zlivati svojega gneva nad nas. A imajo natakarice pravico biti nesramne do strank, če imajo slab dan? Ne, kajne? Če šef izve takoj leti iz službe.
Se ne strinjam. Stranke nismo prav nič krive, da ima varnostnik nizko plačo. Če s plačo ni zadovoljen, naj gre pa drugam. Zaradi svojih problemov nima pravice zlivati svojega gneva nad nas. A imajo natakarice pravico biti nesramne do strank, če imajo slab dan? Ne, kajne? Če šef izve takoj leti iz službe.
[/quote]
Nič ne bo zaradi tega letel iz službe. Še za kaj hujšega ne, ker vsem firmam zasebnega varovanja manjka ljudi, zato pa tudi varnostniki delajo toliko nadur. Kdo se bo cele dneve za minimalca jebal z blesavim folkom, če lahko za ta denar dela kaj drugega.
Dejte se nehat ukvarjat z varnostniki pa čistlikami pa prodajalkami, raje pojdite na volitve in premislite koga obkrožite, to so ljudje ki nam krojijo usodo, ne delajte istih napak, pomembno je da se zamenja kompletna politična garnitura. Če pa mislite da boste bolje živeli ker boste zajebali varnostnika pa čistilko potem pa si tudi ne zaslužite da bi bilo kdaj bolje v Sloveniji.
Lej. Kolikor vem, v Hervisu ni nobenega artikla, ki ne bi bil varnostno zaščiten. Če bi kdo kaj sunil v žep, bi piskalo, ko bi zapuščal trgovino. Tako da, tako poostren nadzor, kot ga opisuješ, v Hervisu res ni potreben.
[/quote]
Sem delala v trgovini in ti zagotavljam, da ni tak problem tistih zaščit spravit dol. Malo spretnosti pa je. Kdor hoče, bo hitro našel način, brez skrbi.
[/quote]
sanjaj. On je tam zato, da ti česa ne ukradeš, ne da je prijazen do tebe.
Varnostnikov ne odpuščajo kr tako. Mora kaj ornk narobe nardit.
Saj ti verjamem, glede na to kaj vse gre danes za varnostnika. Jaz sem varnostnik že skoraj dvajset let, opravljal sem že raznorazne naloge, mdr. tudi varovanje trgovin…Ko sem jaz postal varnostnik nas je bilo večina postavnih, čednih moških med varnostniki, danes pa so sami neki zavaljenci,debeluhi, obritoglavci, mišičnjaki… Ni čudno da je stanje tako kot je…
Forum je zaprt za komentiranje.