Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Umetnost britja (moskega obraza)

Umetnost britja (moskega obraza)

Oni dan sem skorajda podlegel skusnjavi, da bi se tudi jaz civiliziral in si omislil brivnik. Gledal sem Brownov brivnik serije 9 in po krajsi kalkulaciji sem se odlocil, da vendar se naprej ostanem pri rocnem britju s sedaj ze arhaicnim Gilette Mach3. :-)))

Britje z brivnikom sem opustil tam nekje pred nekimi 12 leti, ko je takratni Brownovi masinci opesala baterija do te mere, da sploh ni vec delal, ne da bi bil priklopljen na polnjenje.

Kako pa se vi brijete? Uporabljate brivnik? Ce da – kateri in zakaj? In seveda najpomembnejse: katero vodico za po britju imate najraje?

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Iz brivnika sem šel na britvice in nato nazaj na brivnik z tremi glavami najcenejši 30€ Braun. Deluje z isto glavo, mrežico in baterijo že 9 leto, britje vsak dan. Takega ne bom več dobil.

Haj, takle mate v zahojeni nemčiji. Pri nas pa imamo za tovrstno osebno higieno posebne mojstre iz tujine. Najbolj znan je hahmad šami obstajajo pa tudi drugi, ki raznorazna rezilna sredstva znajo uporabljati tudi na drugačne načine in v drugačne namene.

Vi zahojeni naprednjaki pa ste že zdavnaj pozabili človeško noto lajfa, pa se greste v osebnih potrebah uporabo raznoraznih strojčkov. Pa nima veze al je to higiena al spolnost, al ekonomija,………
Uglavnm sam še mal pa si boste izdelali robota ki vam bo grob skopal in jokal ko boste šli k zadnem počitku. Al ste si ga že?

Željka spet domotožje daje i zato mora sa nama malo da popriča.

Kombiniram. Braun 1 za vsak dan. Po vikendu ali dopustu (ko se par dni ne brijem ) ali pa med tednom da popravim Brauna pa britvice 3 klince Bic.
Vodice ne uporabljam, mi preveč osuši kožo. Sem pa pred štetjem imel občasno 4711.
Vodico uporabljam samo, če se mi naredi kakšna svinjarija okoli ust. Da izsušim.

A britje brez ogledala kdo prakticira, obvlada? Meni rata pod tušem 85{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
Aja peno pa uporabljam v manjših dozah, da so priptravne za potovanja.
Iz preteklosti pa imam še vedno penzel in milo. Včasih iz nostalgije uporabim.

Prvo zjutraj natančno umijem faco in poščetkam zobovje, pol brado omehčam z brivsko peno…in z finimi žiletkami obrijem une kocine….Pol pa še strojček v roke za “obdelat” brado in brke…spet oprat obraz…posušim ter si na tanko namažem en losjonček za po britju…

…sm zjutraj že ku pušeljc:))))

Brijem se vsakodnevno in dobesedno znucal sem tri Braunove brivnike. Potem pa sem imel, bolj tako za štos, priliko sprobati Philipsov aparat. Priznam, s polno mero skepse in podcenjevanja.
Naslednji dan sem šel v trgovino po novega Philipsa. Naslednji bo zopet Philips in zanjim spet Philips. Brauna pa niti pogledam ne več.

Joj kolk ste luštni z britjem 🙂
Sam polarni pa ne vem če bo tukej sodeloval ker nič po babncah ne udrihate :)))

Britvice že 31 let,nikoli aparata!

https://www.youtube.com/watch?v=j7YbRRJxxLM

Aparat philips na tri glave, tudi za mokro britje, zakon! Imam pa itak tudi gilette klince, brez teh ne gre; pravkar kupil blue3, ki jih še nisem sprobal, prej sem imel fusion a sem jih zaradi previsoke cene nehal kupovat… Pena nivea sensitive, vodic pa zaradi preobčutljive kože ne uporabljam. Mrzlo vodo čez za splaknit, pa je.

P.S.: Kdo ve, a se da za philipsa posebej samo rezila dobit? Mal švoh so že po ca. 5 letih…

Prekajen meso dl cajt gvera;)

https://www.mimovrste.com/dodatki-za-brivnike

Bi znalo bit, da se da. Je pa vprasanje, kateri model imas. 🙂

[attachment=0]philips.PNG[/attachment]

________________________________________________________________________________________________________ » Respect My Existence or Expect My Resistance! «

Vodici za po britju se pa kar ne morem odpovedati. Preizkusil ze kar nekaj, a se vedno imam najraje tisto iz mladosti – Davidoff Cool Water je tako obvezen del moje “brivske opreme”. Ta disava me spremlja ze dobri dve desetletji in se je se nisem navelical. :-)))

Uporabljam klasicno mokro britje na starinske britvice,ki je zame najboljse in najhitrejse. Strojckov ne maram ker mi prevec razdrazijo kozo.

https://www.westcoastshaving.com/Muhle-R41-Double-Edge-Safety-Razor-Open-Comb-Rosegold_p_1761.html

https://www.mimovrste.com/dodatki-za-brivnike
[/quote]

Super, hvala lepa! Ja, te SH 30/50 zgledajo identične. Sicer na mojih piše nekaj drugega, tako da bom moral pogledat papirje od brivnika + preverit kompatibilnost…za vsak slučaj, da ne bom napačnih naročal. Hvala tudi tebi,

Desiduris
de Pietri (upam da sem prav napisal).

Prekajen meso dl cajt gvera;)

A tiča in jajc si ne brijete?
Najbolje je med tuširanjem.
Obrit tič zgleda večji pa bejbe kocine ne motijo, ko z njim debatira 😎

Po odgovorih sodeč so tukaj dva moška, en pizdek in Pederčina.

Včasih sem uporabljal mach 3, potem sem kupil philipsov brivnik…se mi zdi serija 7…pa mi je po enih 7 letih izdahnila baterija, tako da sem pred tremi leti kupil en poceni Remington…enako na 3 glave…..Saj opravi delo, ampak mislim da bom kmalu šel nazaj na philipsa…

Definitivno najbolj temeljito britje. Se strinjam. Sem opustil zaradi mozoljckov in s tem povezanih neprijetnosti, ko se cloveku mudi, pa sem ravno v zadnjem casu pogosto razmisljal o dobri stari ziletki… 🙂

Kaj je to britje??

Sem ženska, pa si , ko je “vmesno” obdobje po domači epilaciji tudi z moškim ročnim brivnikom odbrijem tisto, kar ne želim dlakavega na sebi.

Znamka: Gillette rezilo 5 britvic in trak z Aloe Vero. Take uporablja tudi mož. Ne “kradem” mu, imam svoje 🙂 Enako hči – sva prešaltali obe z Gilette Venus Snap na Gilette Fusion Pro Glide. Vsak ima pa svoje svoje držalo. Ena britvica zdrži zelo dolgo, če jo takoj po uporabi spereš z vročo vodo in odstraniš vse dlake med rezili s spihanjem. Tudi tiste za 1x uporabo so odlične – Sensor 5 model.

Mož tudi ne prenese brnenja in vibracije brivnika na koži, zato se brije ročno. Se nikoli ne poreže – ima pa tudi tri znamenja, mora previdno okoli njih – se še nikoli ni porezal.

Nadomestne britvice nakupimo, ko smo čez lužo za kakšno leto ali dve ( so tam cca 30 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ceneje v Wallmartu ali Targetu ali CVS, ko imaš kak kupon ali pa imajo 2+1 gratis)

SIn se je tudi lani začel brit, ima kar temne črne močne dlake že. Pravi, da ga električni preveč žgečka, ne prenese tega občutka. Jasno: Gillette Fuson Pro Shield, special edition Star Wars 🙂

Še moška pred in po nega :

Mož: ničesar z alkoholom, ker ima zelo obutlivo kožo, večinoma pa izdelke linije Loreal Hydra Energetic Man, to mu odgovarja- kar nekaj prozivodov, med drugim tudi za mehčanje brade. Nakupi za enoletno zalogo, ponavadi kar v Loreal outletih ( Italija, Parndorf Avstrija).

Je preizkusil tudi kar nekaj natur in posebnih izdelkov iz britanskih “barber” shopov, pa vse preveč intenzivno “smrdi” cel dan…..Prevladalo potem nad njegovim osebnim vonjem in celo dodanim parfumom.

Uf, ja… Ko se samo spomnim gela za tusiranje z vonjem po sandalovini v hotelu… se nisem znebil vonja do vecera. :-)))

V bistvu mnogi pohvalijo Philipsa in posimfajo pri Braunu ceno, ces da naj ne bi bil tako zelo boljsi, kot je drazji. Tako da je verjetno tudi Philipsova napravica vrhunska.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close