Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Najbolj zanimiv grad za ogled notranjosti

Najbolj zanimiv grad za ogled notranjosti

v Sloveniji me zanima, tujina zaenkrat ne. Mi kdo lahko svetuje? Danes bi sli…

Zanimive razstave, tudi za otroke (stari avtomobili, motorji, zivali,…)

Bistra je muzej.

Drugače pa grad Snežnik z ohranjenim interierjem. Res zanimivo in lepo, dobra razlaga.

Grad Snežnik – kolikor vem, je edini v Sloveniji, ki ima originalno opremo.

Predjamski grad je tudi zelo zanimiv, zraven dobiš slušalke, kjer ti opišejo način življenja v grajskih časih (v večih jezikih) po posameznih sobah, pa še kulisa je fenomenalna.

Ptujski grad

Se strinjam z zgornjimi odgovori: Snežnik in Ptujski grad sta definitivno najbolj zanimiva. Če vas zanima pa bolj muzej, potem Bistra in pa Celjski grad.

Snežnik ali pa Predjamski grad sta mi najbolj ostala v spominu…
Ostali niti ne.

Gewerkenegg. V njem je rudniški muzej, tudi sam grad je dokaj zanimiv. Ko ste že v Idriji, lahko greste še na ogled rudnika.

To graščino morate obiskat vsi.
(ni primerna za otroke)

Tu se najbolj vidi, kako je ‘komunistična svojat’ pobila dva svetovljana. Pa sodelovala sta z njimi v vojni. Pa tudi z Nemci. Nista pa bila izdajalca!
Tak kot nekje na kmetih. Če je k bajti pišel trop nemcev, so dobili futer, da jih niso pobili. Če so prišli patizani, so odpeljali kravo, žaklje krompirja….. !! TOK O SPRAVI, K JE VOJNA)

To graščino si le oglejte. Z vodičko, ki pove vse……. res zanimivo. Prostori so ohranjeni, tipsko pohištvo iz tistega časa…….. tako da ne vem, kako jo je lahko imela komunistična lažniva oblast (Popit, Kardelj &company ) za vikend in svojo privat rezidenco.
Kaj so nam lagali 50 let!! Samo zdaj so VSI mrtvi!

Na koncu pa greste na en drink v bližnjo gostilnico, da se še 1x ozrete po čudoviti pokrajini in lažje pogoltnete, kakšne krivice so se delale. Potočite solzo za lastnikoma, predvsem gospo, kako kruto sta končala.

Ta graščina je prav en vzror, kako naj se ne bi delalo. Vsa čast dedičem.
Pa ne vidim razlike danes……… 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close