Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ni mi čisto jasno

ni mi čisto jasno

Pred pol leta sem kupila Fluimukan v lekarni- po posvetu z lekarnarico. Povedala sem, da imam suh, dražeč kašelj. Zdravilo mi ni nič pomagalo.
Sedaj spet podobno kašljam. Imam še nekaj tega Fluimukana. Sedaj sem pa nekje prebrala, da Fluimukan ni primeren za suh in dražeč kašelj. Samo za moker, za izkašljevanje. Kaj je sedaj prav??

Bo kar držalo. Fluimukan je za moker kašelj, ker redči sluz. Meni je pomagal preživeti gripo. Ne sme pa se ga vzeti peveč pozno npr. po 16 h popoldan, ker lahko preveč draži in moti spanec.
Za suh kašelj (neproduktiven) je primerno nekaj za pomirjanje kašlja (npr. Folcodin), pomaga pa ne kaj preveč.
Fluimukan je aminokislina L-cistein, ki pomaga tudi za alkoholnega mačka (pomaga dalje razgraditi strupene produkte razgradnje alkohola), samo v tem primeru se splača kupiti kapsule z L-cisteinom (po 500 mg), ker Fluimukan je drag.

zanimivo, meni pa ravno Fluimukan (granule, ki jih raztopiš v vodi/čaju) vedno suh, dražeč kašelj spremenijo v mokrega.
tri vrečke na dan-zjutraj, popoldan in zvečer. po dveh dnevih vedno izkašljujem vse za nazaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close