zakaj isti oglasi za zaposlitev
bila sem kar nekaj časa brezposelna…ne po svoji krivdi…iskala na vse pretege službo..pisala prošnje….nato sem dobila sicer službo, a iščem naprej, ker ne delam v svojem poklicu..skratka..vse skupaj že 5 let gledam oglase, pošiljam prošnje…in sem opazila, da na določeno obdobje ene in iste firme iščejo iste ljudi…pa ne gre tukaj za proizvodnje delavce, ki jih npr. rabiš res veliko…recimo za administratorja v firmi, ki ima 10 zaposlenih….dvomim, da bi rabili v 1 letu 3 administratorje, oglasi pri vseh firmah se ponavljajo nekje na 6 mesecev (domnevam da je 6 mesečni poskusni rok, ponavadi imam tudi prav). Seveda se tudi jaz prijavim, izpolnjujem vse pogoje, me pokličejo na razgovor, ne vzamejo češ izbrali smo drugega kandidata…in čez 3 ali 6 mesece isti oglas…
ali na primer v nabavi….točno določeno podjetje ima točno na vsake 3 mesece isti oglas, videla sem ga že devetkrat…..
in nato sem v dilemi..zakaj iščejo spet, so se res vsi napačno odločili in sedaj iščejo ponovno? je kader bil zanič, ali je kader sam šel??
teh firm je veliko, ki imajo iste oglase….kaj mislite, je razlog
To se dogaja tudi v tujini.. Tudi vse firme niso resne in vcasih sploh nimajo namena koga zaposliti, vcasih prosto mesto, ki ga oglasujejo, sploh ne obstaja.. Testirajo, kaksni kandidati so tam zunaj in to je to.
Vcasih se seveda zgodi, da se izbrani kandidat izkaze za neustreznega, ampak v primerih kot jih opisujes, si upam trditi, da so taki v manjsini…
Ali pa zahtevajo podjemno, avtorsko pogodbo, odprtje sp-ja. Zaposlijo sigurno ne.
Sem bila na parih razgovorih pri takšnih podjetjih, ki imajo večkrat objavljene oglase. Večina zahteva nemogoče za minimalno plačilo.
Bila na razgovoru za administratorja, izkazalo se je, da iščejo zavarovalnega zastopnika – pogoj, da prideš v ožji izbor? Pripeljat 60 (!!) ljudi, ki jim bodo oni razložili kaj vse morajo na novo zavarovat, potem pa se odločijo, če si pravi za njih.
Prodaja izdelkov, ki stanejo 2500€+. Plačilo? 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od vsakega prodanega izdelka – seveda rabiš svoj avto, plačuješ sam stroške prevoza/malice, aja, pa svoj sp rabiš (oglas: ponovno administrator, zaposlitev za nedoločen čas).
Bila na razgovoru pri dobro stoječi firmi, stroka od katere pričakuješ resnost. Tudi ta oglas je navajal zaposlitev za nedoločen čas. Ko sem na razgovoru vprašala, koliko traja preizkusna doba, kakšni so pogoji zaposlitve, začetna plača, ipd… Je bil odgovor:”Ja sp boste odprl. Mislite, da smo tako neumni, da bomo komu bolniško plačevali? Danes noben noče delat, samo na bolniški pa na dopustu bi bili. Sp je edina resna oblika zaposlitve.” Čeljust mi je padla na mizo.
Skratka… Trenutni trg dela v Sloveniji je za zjokat se.
Pri nas se tudi isti oglasi pojavljajo neprestano. Dejansko zato, ker se širimo – firma, ki že ima 3000 zaposlenih se širi. V okolici je več firm in cel bazen nezaposlenih teh profilov je že prazen in kadra se enostavno ne dobi – išče se karkoli tehničnega, nabavnike (ki jim tehnologija ni tuja) in podobno.
eni in isti stalno iščejo zato ker imajo gnile pogoje, ponujajo sp-evstvo ali pa so odnosi totalno na dnu. in prav je tako. z vsakim tako obdelanim “kandidatom” dobijo enega več, ki ne bo nič dobrega povedal o firmi. in pol ubogi delodajalci jokcajo da ne morejo dobiti folka za delo. itak da ga ne morejo ker so se že parkrat v koleno ustrelili.
Forum je zaprt za komentiranje.