Ima mogoče kdo izkušnje z angino pektoris
Mene je poslal kardiolog na tako imenovano invazivno diagnostično preiskavo-koronografijo v Medicor v Izolo ( to dela tudi KC) , potem so se odločili, da bi me začeli zdraviti zaenkrat le medikamentno in imam zdaj več zdravil, tudi Ranexo, ki jo bolj težko prenašam (slabost) , vendar menim, da je boljše, noge mi ne otekajo, nimam motnje ritma, niti glavobolov, še vedno pa ne morem po stopnicah v eno nadstropje brez počitka, niti ne zmorem hoje v hrib ali fizičnih obremenitev. Sicer pa normalno funkcioniram. Naslednji mesec imam spet pregled, ja, to me kar pomirja, ker imam redne kontrole.
Mene oa zanima
Negdo ki ima potrjeno diagmozo anginanpektoris.. Kako bi lahko opisal bolecino in kaksne simptome ste imeli..
Namrec jaz sem 4 tedne nazaj imela bolecine ubistvu me je bolelo med prsmi nevem ali me je bolela medrebrna kost ali za kostjo.. Zdravnica mi je dala brufen tablete ki sem jih jemala 1 teden.. Po prenehanju tudi bolecin ni bilo vec do vceraj.. Bolecina se je spet vrnila.. Cez dan neha in spet zacne.. Je pa 4 tedne nazaj mi naredila ekg in je biu bp.. In glede na to da sem bila 2 meseca nazaj na uz srca in na obremenitvenem testu in drugega kot spinalne tahikardije niso opazili.. V marcu pa imam kardiologa.. In se to v sredini marca.. Mislite da bi slo lahko za angino pektoris glede na to da mi brufen po nekem dolocenem casu prime bolecina popusti vendar se cez cas spet pojavi..
Hvala za odgovor zelo. Bi bila vesela vasih izkusenj z tem
-
Jaz sem imel, gnojno angino, dobil sem Ospen 1500.Nakar me je naslednji dan, močno začelo bolet v prsih. Bil sem hospitaliziran, naredili so mi EKG in je bil BP. Se pa je na krvi pokazalo, imel sem povišan Troponin 6444. Naredili so mi tudi. Koronaroskopijo in je bila BP, prav tako UZ srca BP. Končna diagnoza bi naj bila, vnetje srčne mišice in 4.tedne počitka. Zanima me, glede nato, da so izvidi ok, ali je možno, da doživim infarkt? Žil nimam zamašenih, okrog srčne zaklopke vse čisto, UZ ok, delovanje srca ok. Je to bil morda samo trenutek ali je močna angina vplivala na trenutno stanje?
Forum je zaprt za komentiranje.