Kako iz oblačila spraviti ven že opran masten madež?
Zdaj avgusta imam toliko žehte, (potovanja), da perem vsak dan …
Včeraj sem dala prati temno modre hlače, a nisem opazila nič sumljivega.
Danes pa poberem perilo in opazim masten madež (opran) na hlačah.
Ali obstaja (še) kakšna možnost, da ga lahko odstranim s oblačila?
Čistilnica ne pride v poštev!
Najlepše se vam zahvaljujem za kakršnekoli koristne informacije!
Za mastne madeže skoraj ni pomoči. Za doma imam poleti oblekice, ki so iz takega blaga, kot so majčke. Ker veliko kuham, mi večkrat špricnejo mastni madeži. Ta oblačila pogosto perem, vedno prešpricam z razmaščevalcem in dam prat na 60 stopinj, vendar madeži ostajajo. Ker so ta oblačila za doma, se pač ne sekiram, ko kam grem, se itak preoblečem. Rada bi sicer, da bi bilo vse čisto, vendar mi ne uspe. Maščoba je res trdovratna!
No čeprav je problem rešen, še ena varianta. Nekoč davno sem pri Oprah, ko so še vrteli njen šov videla sledeče. Gostja je bila neka “flek gurujka” in je trdila, da je treba opran madež, predvsem mastne, najprej osvežiti. Tako je masten madež najprej poškropila z oljem, če ne celo z WD40, pustila minuto in šele potem dala gor nek razmaščevalec (a la naš meglio ali kaj podobnega).
Dejansko sem potem to preizkusila na očetovih hlačah, ki jih je že enkrat opral, material je bila neka čudna mešanica (po moje v glavnem sintetika) – pač klasične moške hlače, stare že bogvekoliko let, ki pa jih on nosi “za taboljše”. Hlače je opral na 40 stopinj in madež je seveda ostal nedotaknjen. Potem sem na hlačah izvedla zgornji postopek in voila – madeža ni bilo več.
Forum je zaprt za komentiranje.