Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako ste (umetno) urejene, ženske?

Kako ste (umetno) urejene, ženske?

Npr. imate umetne trepalnice, umetne nohte? Kaj je tisto, čemur vedno posvetite pozornost? Mi je kar malo dosti – umetne trepalnice 60 eur, potem refili, umetni nohti, 25, skupaj kar nekaj eur. Kaj se vam zdi najbolj pomembno, da je bolj urejeno?

umetno ne spada pod urejeno ampak ceneno.

No, barvam si lase in brijem se, ostalo je pa vse naturlih. Aja, na mrtvem zobu imam porcelanasto nadgradnjo korenine … a to šteje pod umetno?

Bistveni so mi urejeni zobje, nekaj jih je zapolnjenih z umetnimi masami. Umetni nohti mi niso všeč, umetnih trepalnic pa ne rabim, ker imam svoje. Včasih je tudi moja barva las umetna. Umetno imam urejen tudi boljši vid, nosim očala. Če daš ti 60 za trepalnice, ni to tak hud strošek in se ne rabiš sekirati, da nimaš svojih. Očala so še dražja!

Venirje na zobeh ker sem imela odkrušenega enega in neravne, ter sem jih tako uredila.
Make up uporabljam v malih količinah.
Nohte si lakiram, nimam pa umetnih, zelo redki izpadejo lepo in naravno, mi ni do tega da bi tisto debelo plast po možnosti porisano nosila okoli, mi izpade ceneno
Umetne trepalnice me strašijo, imam svoje.
Očala imam za delo na računalniku.
Barvam se ne ker še nimam sivih las.
Lase si uredim, jih ne pustim kar kot gnezdo, pa lepo se oblečem, ne hodim gola okoli.
TO je vse umetno?

nimam nič od tega in se brez tega tudi dobro počutim.

Umetni nohti so mi grdi (in ja, včasih zgledajo hudo ceneno), si jih pa lakiram.
Umetnih trepalnic nimam, tudi make-upa skoraj ne uporabljam več, obvezno šminko, občasno maskaro.
Lase si barvam na svojo natur barvo, da prekrijem sive, ki jih imam pri 55 že kar nekaj.
To je vse, kar je umetnega na meni.
Seveda mostička v zobeh in očal ne štejem v rubriko “umetne urejenosti”, to so povsem zdravstveno indicirane zadeve.

No, jaz včasih maskara in puder – zelo malo. Nohti so vedno nalakirani, lakiram jih sama. Imam prozoren lak z bleščicami ali belo prozoren. Gor večkrat tudi kaj nalepim kak kamencek, da se sveti. Z nohti se rada ukvarjam. Tako na rokah kot na nogah. Uhane bi rada mela, pa jih ne morem nosit.
Grozne so mi vse umetne trepalnice. Nohti in vse kar je umetno. Brijem se in to je to. Barvam tudi. Me motijo sivi lasje. Frizuro naredim vsak dan in se z lasmi dosti ukvarjam, ker so žal moji lasje grozni.

Ravno sem razmišljal, kako povedati svoje občutke in občutke kolegov ob vsej tej umetni robi na ženskah – pa sem naletel na spodnji prispevek, ki zelo dobro povzame!

Ženske s emogoče na zavedate, a ta umetna roba sicer sem ter tja pritegne prvi pogled, a v resnici izpade ceneno in trapasto.
Pa še tisti prvi pogled je pogosto samo čudenje neumnosti.

Na meni sta umetni samo barva las in nohtov, potem pa še nekajkrat letno make-up.

Ženske s emogoče na zavedate, a ta umetna roba sicer sem ter tja pritegne prvi pogled, a v resnici izpade ceneno in trapasto.
Pa še tisti prvi pogled je pogosto samo čudenje neumnosti.
[/quote]

Aja, še to – pišem o “umetnih” zadevah, ki nadomestijo naravne – torej nohtih, trepalnicah, lasnih podaljških/vložkih, ipd.

Urejeno NI umetno! Kvečjemu ima lahko pretirano kontra učinek.

Make-up je druga stvar, to niso umetne trepalnice in nohti. Urejenost tudi ne zahteva pretiranega make-upa, temveč nasprotno, pretiran make-up ima ponovno kontra učinek.

Lepo urejeni nohti, lahko nalakirani ali ne, sveže oprani lasje, pa seveda če hočeš nekaj maskare ali črtala za oči, kakšno nežno šminko, morda svinčnik za obrvi, ki jih ne naredi umetne, temveč jih le poveže, da so lepše oblike, po potrebi, ampak res samo po potrebi, nekaj pudra ali še bolje korektorja, pa je to to. Če želiš več, še kakšno senčilo, če se napudraš, morda kakšno rdečilo ali zdaj bronzer. Nikakor nič pretiravanja, da ne boš prerjava, preoranžna, preveč umetna.

Ker, beri prvi stavek – umetno NI urejeno!

Aha, se pravi cenovni vidik te je začel motiti? Nimam nič od naštetega. Niti ne pogledujem za tem, da bi imela.
Maskaro uporabim za trepalnice, nohte pa sama urejam – pristrižem na zmerno dolžino, se mi ne lomijo, tako da imam nekoliko daljše.
Zadovoljna z izgledom.

Ja, jaz zapravim tudi kar nekaj eur za podobne stvari. Enkrat na 2 meseca grem k frizerju, kjer plačam 55 evrov, štirikrat na leto h kozmetičarke (okrog 40e), mogoče 2krat na leto na pedikuro. Lakiram si nohte, ker umetnih ne maram.
Umetne trepalnice bi tudi rabila, tako da o tem tudi razmišljam, ampak se mi zdi dost drago.
60 evrov je dobra cena, a lahko vprašam, kje si bila?

Imaš pa prav, preveč denarja

Jaz sem eko ali bio :).
Ne uporabljam umetnih dodatkov, nimam umetnih vsadkov, ne nanašam odvečne kemije.
Uporabljam deodorant v kristalu in blago otroško milo za tuširanje ter koprivni šampon za lase, za obraz pa Hauschkovo negovalno kremo za mešano kožo.
50 let je šlo kar dobro na opisani način.

Sicer pri pravi meri, se danes težko ugotovi, kaj je umetno in kaj ne.
Trepalnice, ki jih danes pripenjajo poleg svojih in so samo za namen, da ni potrebno vsak dan mazanje z maskaro, so prav ok. Tudi iz vidika potenja, ker se ne pacajo in preprečujejo črne madeže pod očmi. Če seveda ne izgledajo kot kamelje in je imeti odprte oči že pravi mali napor.
Nohti pod lučko so spet prav ok, če se z njimi ne pretirava. Zdržijo precej več časa kot navaden lak.

Jaz sicer nimam ne umetnih trepalnic in ne nohtov (slednje sem poskusila, pa so mi preveč uničevali svoje). Si pa pobarvam lase in trepalnice namažem. Vzdrževanje umetnih vstavkov je lahko zelo drago saj se nohtki menjajo na 14 dni, trepalnice na 3 tedne, barvanje las na 1 mesec potem še kupiti kvalitetno drugo kozmetiko.
Je pa tudi res, da je danes ob dobri kozmetičarki lahko vsaka kot iz reklame. Tako zelo te lahko spremenijo ličila.

Očala imaš lahko za 5 let, umetne trepalnice pa je potrebno dati 1 x 60 eur, potem pa še refili, pa spet vse itd., tako da na dolgi rok je to kar strošek.

Jaz imam samo umetne kolke, vse drugo je naravno.

-plombe v zobeh
-barvam lase
-se brijem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close