Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › MOntazna hisa – izkusnje

MOntazna hisa – izkusnje

Zelo bom vesela vsakega odgovora iz prve roke – ne iscem vasega mnenja, zakaj ne montazna hisa.
Torej, zanima me – tisti, ki ste srecni lastniki montazne hise (po moznosti na kljuc).
Katero firmo imate, ste zadovjni, koliko casa ste v njej, bi se se enkrat odlocili enako, ce bi cas Zavrteli nazaj (bi isto hiso ali raje drugo firmo ali celo zidano?). In ce ni skeivnost – ce odmislimo parcelo, koliko vas je cenovno prisel m2? Koliko casa je preteklo od dneva, ko ste postavili plato do vselitve?
Naj hvala za odgovore!

Če bi se v življenju še enkrat odločal za gradnjo hiše bi to bila več kot zagotovo montažna hiša! Mi smo se odločili za proizvajalca Marles to pa predvsem iz razloga njihove tradicije, kvalitete in lojalnosti! Hiška je bila izvedena na ključ in je bila gotova v treh mesecih! Talna plošča je bila izvedena v naši režiji!
Montažna hiša je dobro izolirana in tudi iz tega vidika zelo energijsko varčna saj potrošimo zelo malo energenta (UNP) za kurjavo. Okna so v leseni izvedbi, opečna kritina je Tondach!
Potek gradnje si lahko ogledate tukaj: https://m.youtube.com/watch?v=OpEe-SBRrrY

Kolega je 3 leta nazaj kupil novogradnjo montažno hišo. Nad hišo je super zadovoljen. Si jo je prejšnji lastnik dal po naročilu zgradit. Hiša je fajn izolirana, sploh ne rabi pozimi dosti kuriti, da je ves čas toplo. Sodobna oprema na ključ, res ni dan ni. Ampak je za vse skupaj (hiša, parcela, komplet oprema…) dal 300 jurčkov.

Montažne hiše so danes boljše kot 20 let nazaj. Tiste stare 20 in več let so pa tako zanič (tako kot tudi vse ostale) in to predvsem zaradi gradbene fizike in predpisov, ki so se bistveno spremenili.
Današnje montažne hiše so dobre kvalitete, so hitro gotove in primerne za gradnjo z rokami v žepu.
Manj je packarije:-)

Ene so OK, ene pa zaen k… Odvisno Marles je kvaaliteta, če bo prišla pa iz juga pa- malo denarja malo muzike

Tudi. Izbrali Kager. Hiša je nizkoenergijska ca 14KW/m2. Zelo zadovoljni. Rekapitulacija stroškov : 20k€za gradbena dela (od tega je bila AB plošča 7,5k€), zunaj zaključen objekt 105k€ (lesena okna s senčili in komarniki, dimnik, krtitina bramac, vsa konstrukcija lepljenec, notranja inštalacijska stena, v stropu vpihana lesna vlakna), vse ostalo pa ca 75k€ (vse možne inštalacije, vsa oprema, aparati, nadstrešek za 2 avta z lopo, tlakovec, okolica..).
Sedaj smo 3 zimo v hiši. Gretje je talno s TČ z-v in je strošek ca 300 €/leto.

A ima kdo izkušnje z Žiher hišo?

Montažne hiše so super, z izjemo ene stvari. Če si v bližini prometne ceste (to pomeni tudi nekaj km stran) je velika slabost slaba zvočna izolacija, in sicer za zvok nizkih frekvenc. V hiši bo stalno zamolklo brnelo, saj v stenah ni mase, ki bi zadušila zvok nizkih frekvenc.

Hvala za ta podatek. Na to pa nisem še pomislila. Torej bi v burji tudi bučalo?

živim v Jelovica hiši že 50let. Odlična in prijazna hiša, ne bi menjala.

Smo tudi zadovoljni lastniki Kager hiše. Ampak prosim, ne zavajati ljudi. 75 K za finalizacijo notranjosti (torej estrihi, slikopleskarska dela, tlaki + oprema + NADSTREŠEK + LOPA + OKOLICA – niti v tvojih najbolj divjih sanjah.

Burja ne bi smela biti problem, saj je energija nizkofrekvenčnega valovanja, ki ga povzroča, razmeroma majhna. Problem so tovornjaki, sploh če vozijo v strjenih kolonah. Sam živim skoraj 2 km od AC in ponoči v spalnici stalno rahlo brni. Sosedje, ki živijo v zidanih hišah, teh težav nimajo. Baje se da zadevo precej izboljšati z uporabo več plasti mavčnih plošč, a verjetno bo zvočna izolativnost še vedno bistveno slabša kot pri zidani hiši. Če bi še enkrat zidal bi gotovo izbral klasično gradnjo, stene pa bi bile iz betonskih zidakov ali pa opeke debeline vsaj 38 cm.

Verjetno ne živiš na področju burje?
Ker mi smo v zidani hiši, pa ko je burja (močna burja, ne tista sapica do 100 km/h), povzročajo šipe eno tako nizko frekvenčno bučanje, da je prav zoprno. Tudi na zavetrni strani. Si mislim, da bi pri montažni znala cela stena na podoben način vibrirat.

Sicer sem tudi jaz bolj za zidane bajte. Montažna je prednost le v hitrosti, (cenovno je še dražja) . Čeprav, če človek ne komplicira, ima tudi zidano v lastni režiji 2 letih vseljivo.

Verjetno ne živiš na področju burje?
Ker mi smo v zidani hiši, pa ko je burja (močna burja, ne tista sapica do 100 km/h), povzročajo šipe eno tako nizko frekvenčno bučanje, da je prav zoprno. Tudi na zavetrni strani. Si mislim, da bi pri montažni znala cela stena na podoben način vibrirat.

Sicer sem tudi jaz bolj za zidane bajte. Montažna je prednost le v hitrosti, (cenovno je še dražja) . Čeprav, če človek ne komplicira, ima tudi zidano v lastni režiji 2 letih vseljivo.
[/quote]

Ob frazi “hiša v lastni režiji”:-/

Ob frazi “hiša v lastni režiji”:-/
[/quote]

Lahko jih dobiš, a to je izraz iz zakona, ki se ga je šele pred pol leta nehalo uporabljati. A dobiš ošpice tudi ob “ključu v roke”? No, takrat se pa lahko vseliš v pol leta. Zato razlika in zato sem uporabila ta izraz.

Zavajal? Ja, meni je uspelo. Z veliko lastnega truda (ponudb in pogajanj), ker enostavno nisem imel več denarja.. ne bom v detajle, a če te zanima ti pošljem celotno rekapitulacijo na zasebno.

V 2019 smo zaceli postavljati Kager hiso. Na zacetku vse super, proti koncu pa nocna mora. Bomo morali na sodisce: zamujena dela, nedokoncana dela, ne odgivarjajo vec na mail in klic. Obupani smo, pa tolino denarja sno si izposodili – v bistvu gre za prevaro/rop malega cloveka…prosim, ne zaupajte jim. Izberite rajsi drugega izvajalca.

Tole pa zelo, zelo težko verjamem oz. ne verjamem. Od vseh proizvajalcev so edini, o katerih ni slišati o zavoženih projektih in slabem odnosu, zato smo se tudi odločili za njih. Karkoli se je že pojavilo, smo uredili sproti, pa gledano so bile to malenkosti. Pod črto je bilo vse v rokih in vse v nulo, pa smo bili zoprne in picajzlaste stranke. Boš moral pa več povedati, dvomim, da ima ta zgodba samo eno plat medalje…

Imamo Matles hišo, letnik 1981. Sicer smo jo kupili leto in pol nazaj, a je v zelo dobrem stanju, so jo prejśnji lastniki res lepo vzdrževali. Je pa tako, da je pritličje zidano, nadstropje pa montažno. Nam
je super. Verjamem pa, da so te, ki so sedaj na voljo izpopolnjene v nulo.

Mi imamo montazno od Marlesa v Vipavski dolini, na obmocju najhujse burje, pa sipe cisto nic ne vibrirajo. Smo tudi blizu prometne ceste in ni nobenih vibracij tovornjakov. V hiso ne slisimo od zunaj nicesar.

Mi bi se zagotovo odlocili ponovno za montazno hiso, ker je v leseni hisi zelo lepo za zivet. Ni vlage, stene so tople, hisa ‘diha’.

Koliko casa pa ze stoji vasa hisa v Vipavi?

Če bi se še enkrat odločali, kaj bi izbrali montažno ali zidano?

Ccghjj, v kolikor vidite moje sporočilo, bi vas prosila za kontakt, oziroma vsaj podatek, z katero znamko montažne hiše ste se odločili v Vipavi? Sama se trenutno odločam za Marles, pa me vseeno burja malo skrbi, vsaj kar se tiče strehe.

Hvala in lp

Imam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close