Zavržena breja mačka
par dni nazaj se je k nam priklatila očitno zapuščena breja mačka, otroci so jo začeli hranit, ji dali vodo in mačka je je naslednji dan vrnila, sam sem jih opozarjal in ženo tudi naj je ne hranijo, ker bo ostala in še breja je. V ponedeljek sem nameraval poklicat na vetrino, da naj pridejo mačko iskati, ampak je mačka že v nedeljo skotila mladiče . V ponedeljek kličem veterino in mi tam povedo, da naj se obrnem na občino, popoldan tam nisem dobil nikogar zato se odločim in kličem na najbližje društvo za pomoč živalim, kličem 2x zvoni in se nihče ne javi, si mislim bodo poklicali nazaj, nič. V torek pokličem na občino, možak pove, da bodo obvestili društvo oz najbližje zavetišče , dam svoje podatke in do danes nič, mačka še vedno tu z mladiči. Jaz jih ne mislim imeti, ve kdo kaj je za storit? če ne bo drugače jih bom odpeljal v bližnji gozd in naj narava poskrbi zanje?
Si prebrala kam vse je bilo javljeno in ni nobenega odziva, od ponedeljka nic, mozak na obcini je v torek sveto obljubil , da bo obvestil tako drustvo za pomoc zivalim in ce ne bo od njih odziva jih pridejo iskat iz zavetisca in do danes ni nobenega odziva niti klica, jaz sem svoje opravil , macka je na varnem ima hrano in vodo ne mislim pa je obdrzati niti njenih 6 mladicev, ce ima kdo kaksen konkreten nasvet ali kontakt naj se javi
K nam se je tudi zatekla pred nekaj meseci, tudi breja. Nismo imeli nobenega namena imeti se enega macka, ker ze imamo enega. Zadeva se je koncala tako, da je macka se vedno tu in zgleda, da ji je prav vsec. Mladica smo oddali, potem pa sem peljala macko sterilizirati in cepiti proti steklini, ker gre rada ven. Vse to je bil nepredviden strosek, ampak imam zato cisto vest. Ja, za macko in mladica sem klicala zavetisca, a je visek sezone in ju niso mogli vzeti.
Sam jih odpelji v zavetisce ali pa macko zadrzi, vsaj dokler mladici niso zadosti stari za oddajo, samo v gozd jih ne odpelji, ker to je najslabse, kar lahko naredis. Pocasna smrt za mladice zaradi stradanja, tudi macka ima majhno moznost prezivetja.
Tudi mene je spreletel srh ob grozljivi nameri avtorja. Da se niti toliko ne potrudi, da bi skrbel za uboge živali vsaj tako dolgo, da bi se v pristojnem zavetišču naredil prostor zanje, Saj se je možno dogovoriti, da bo do takrat sam skrbel za mačjo družinico.
Le zakaj je bitje, ki se imenuje človek, najbolj kruto bitje na tem svetu, le zakaj?
Ps: Jaz osebno sem v 30.letih poskrbela popolnoma sama in ob večinoma minimalcu za S/K 60.najdenih zavrženih muc. Nekatere mi je uspelo oddati potem v odgovorne domove, konstatno pa je ostalo pri meni po od 12 do 15 mačk in mačkov. Ko sem jih v nekem obdobju morala odpeljati na S/K kar 12najdenčkov naenkrat so mi na veterini nudili popusta za 3 sterilizacije, vzela sem kredit, pa je nekako šlo. Ne bi mogla spati, ne bi mogla živeti, če bi ravnala tako, kot namerava avtor.
Tudi sama ne bi bila najbolj vesela, če bi se mi nacepila mačja družina na dvorišče, še posebej zaradi alergij. Vseeno je pa ne bi nesla v gozd, ampak bi naložila družinico v škatlo in zapeljala v zavetišče, ki si jih obvestila ter bi škatlo odložila pri njih. Vsekakor imajo znanje in strokovni kader, ki bodo vedeli, kako ravnati v takšnem primeru. Človek žival izbere sam in samo če jo želi, ni pa dolžan vzeti na oskrbo tistih, ki so se jih drugi rešili oziroma jih zavrgli. Še posebej pri malih otrocih ne bi želela, da mi okoli hiše smukajo klateške živali, ki lahko prinesejo s seboj tudi okužbo.
Klinca jih bos v gozd peljal ne vrrjamem.ker drugac sploh nebi iskal resitve…sej bojo prisli po muco mal bod tecen…
Pa zapomni si…otroc te opazujejo…upam, da jih pustis na gmah in ne valis krivde na otroke, da je muc pri vam….otroc niso nardili ama bas nic narobe…tko bi moral vsak…ne pa kokr je en mal dela se ze pizdimo…pust otroke…
Tudi pri nas se je podobno zgodilo. Breja mačka, povrgla pozimi štiri mladiče. Takrat je bil ravno sneg in hud mraz jaz pa ravno na porodniški. Pa sem vsak dan nosila mački mleko in hrano, kasneje pa mladičkom Aptamil, ko so že sami capljali naokoli. Mladičke smo odpeljali v zavetišče, mačko pa sterilizirali in je ostala pri nas.
Ampak bi pa imela slabo vest, če ne bi mački in mladičkom tisto zimo pomagala.
Svetujem ti, da jih pobereš (zna bit mal problem) jih daš v škatlo in zavetišče za živali.
Forum je zaprt za komentiranje.