izračun porabe vozila in litri izpisano na zaslonu črpalke
recimo da ti tankaš gorivo za 20eur bencin oktan100maxxmotion in to je 15 litrov
in če avto pije 7 litrov koliko km treba sedaj narediti da bo porabe imel 7litrov za 15 litrov bencina
a to pomeni bo treba prevoziti za 7 litrov porabe 250km a imam prav, če pa hočeš pridt da 6.5 pa treba s tem narediti 300km a se motim a je pravilni izračun.
ni težko za izračunat kajne
upam da ni prepozno
no pa zaokrožimo 14 litrov goriva za 7 litrov porabe treba narediti 200km itak a nimam prav
za porabo 6.5 treba narediti 250km ?
ali za 6 litrov 300km
pač moji izračuni so taki da dam na pol razpolovim če je recimo 6.5 porabe se razpolovi tudi kilometrina recimo gre na 50km na polovica porabe.
a mi matematika malo šepa ali …. ??
no pa zaokrožimo 14 litrov goriva za 7 litrov porabe treba narediti 200km itak a nimam prav
za porabo 6.5 treba narediti 250km ?
ali za 6 litrov 300km
pač moji izračuni so taki da dam na pol razpolovim če je recimo 6.5 porabe se razpolovi tudi kilometrina recimo gre na 50km na polovica porabe.
a mi matematika malo šepa ali …. ??
[/quote]
Če si tankal 15 litrov, in je poraba 6,5 litra, rabiš za sto km 6,5 litra, za dvesto 13 litrov, torej ti ostaneta še 2 litra in s temi bi ti rad naredil še 100 km, čeprav si malo prej za sto km rabil 6,5 litra?
Se pravi, z 2 litroma narediš slabo tretjino od 100 km (6,5 litra deljeno z 2 je 3,25), torej cca 30 km.
Če bi tankal 14 litrov, ti pa pri 6,5 na sto km ostane še en liter … torej lahko s tem litrom narediš še 15 km.
Ne vem, kaj ti pričakuješ od pol litra manj porabe na sto km? Da se boš z enim tankom peljal 300 km več kot sicer?
Takole: shranis si racun od tankanja in zapises na njega stanje stevca. Zapomnis si, na kateri tocki je bil kazalec goriva pred tankanjem, ali pa naredis fotko.
Se vozis.
Ko pride kazalec goriva na tocko izpred tankanja, pogledas na stevec in izracunas porabo. To pa naredis tako, da vklopis kalkulator na telefonu in vtipkas
Trenutno stanje stevca
Minus
Stanje, napisano na racunu
Je prevozenih km
Drugi racun:
Natankanih litrov
Deljeno s
Prevozenih km
Krat 100
Je poraba na 100 km.
Ce poznas porabo in hoces vedet, kako dalec se lahko peljes, pa je racun:
Natankani litri
Deljeno s
Predvideno (!) porabo
Krat 100.
Samo pazi, ker poraba je precej odvisna od vsega mogocega in ni nujno, da ti bo bencin zdrzal toliko dalec, kot si izracunal/a.
Ja, res. Zakaj ze rabimo v soli take brezvezne predmete, kot je matematika…
če si prej s 95 bencinom imel 7 l porabe na sto km, potem imaš s 100 oktanskim maxmotion gorivom, ki je nekaj, kar svet še ni videl ( v bistvu čista rocket science), porabo gotovo nižjo od 5 litrov, tako da ti kar natoči za 20€ in pojdi na 300 km vožnjo, pa še ti bo ostalo rezerve. da bo adrenalin višji, glej da ni pumpe vmes.
Edino kako lahko določiš približno točno porabo je, da 3-5 tankov točiš polno in izprazniš do konca.
Litre od vseh petih točenj deliš z kilometri, ki si jih naredil in množiš s 100…. Vse ostalo je nepomembno, ker če vsakič točiš 20€ ne boš nikoli vedel točne porabe, lahko se giba tudi za 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.
po mojem je tale način najprimernejši..
s krampom narediš luknjo spodaj v tank, da izteče trenutno ves bencin..
potem luknjo zapreš š štoflcom..najboljš plutastim..
potem vzameš DVE 10l kante in not natočiš glih za 20€ benza..
stankaš v avtomobilski rezervar..
nato spet natankša v eno 10l kanto ene 3l benza za rezervo..bo kasneje prišla prav
greš na turo..
ko zmanjka benza si porabu ves benz in po prevoženih kilometrih izračunaš porabo..
če ti števc ne dela, gledaš na “najdi si” razdalje med lokacijama ki si jih prevozu..
v kolikor tud to ne gre..se voziš fštric železnice, ker majo tiste Km kamne..
ko torej zmanjka goriva iz kante doliješ tiste 3l benza da se došlepaš do serviserja
da ti zamenja tank..
Forum je zaprt za komentiranje.