Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pes bruha belo penasto sluz

pes bruha belo penasto sluz

Oh, ta naš kuža starček, vedno se nekaj dogaja…

Zdaj občasno bruha penasto sluz.
10 dni nazaj je zbruhal hrano, nič jedel, ojavila se je še driska, izvidi pri veterinarju pač nič bajni, a tudi nič kaj posebnega niso pokazali, pač starosti in slabim ledvicam primerno. Dobil antibiotik v tazadnjo in za domov, pa Ranital seveda. Začel jesti in super truper, mi vsi hepi, pes pa tudi ves zadovoljen in živahen.
Zdaj pa vsak drugi ali tretji dan bruha belo peno. Nekaj se mu dogaja po prebavilih, se sliši, kako strugajo in cvilijo, potem se pa napenja in napenja, da bruha in zbruha samo to belo penasto sluz. Prdvidevam, da pena nastane zaradi takega napenjanja, ko se centrifugira želodec, ven pa ne more in ne more vreč. Hran ne bruha, čeprav kar normalno je, sicer več manjših obrokov na dan, ampak skupna količina pa čisto normalna (jooj, odkar je spet začel jesti, je čisto drug pes, vesel, poskočen, kot bi bil 10 let mlajši).

Glede na to, da iz gobca ni tistega tipičnega urinskega vonja, sklepam da te slabosti in bruhanje niso posledica slabih ledvic. Še vedno je na terapiji z Ranitalom, hrana dietna, osnova riž, nekaj mesa, pusta riba, zelenjave v bistvu te dni niti ne. Kaj bi mu še lahko ponudila, da je ugodno za želodec in neškodljivo ledvicam?

In seveda, kaj za vraga je to bruhanje sluzi? Nikdar še ni tako bruhal, če bruha, bruha hrano, konkretno, ne pa belo sluz. Na kaj naj bom pozorna?

Sluz je verjetno zelodcna kislina. Ali se jemlje ranital? Moral bi pomagati. Jemlje tudi spasmex? Jaz mu ne bi ponujala nicesar razen riz in kuhanega piscanca. Odvaja normalno?

Nisi povedala niti katere preiskave so bile narejene.

Nočem strašit, ampak naša mačka je tudi dolgo bruhala belo sluz in peno. Se je dogajalo po etapah: en mesec dobra, nekaj dni bruhanja. Med dnevi bruhanja ni skoraj nič jedla. Ko se je to vleklo kakšno leto, smo jo dali uspavati. Je pa bila že skoraj 15 let stara.

Ne, Spamex ne jemlje, samo Ranital, osminko zjutraj in zvečer. Odvaja normalno. Tudi jaz sklepam, da je želodčna kislina, ne pogruntam pa, kaj jo draži, ne najdem nobene povezave, zakaj en dan bruha, potem pa dva dni ne, ob isti prehrani.

Kri, urin, biokemija, nekaj bakterij v urinu, zato antibiotik, vrednosti, ki kažejo na stanje ledvic so vedno malo nad normalo, ostalo pa kakor kdaj, nikdar bleščeče dobro, a nikdar porazno slabo, zdaj nekaj nagajajo tudi jetrni encimi, a spet ne alarmantno.

Naš kuža je že 16 letnik in mi je povsem jasno, da se bliža konec našega druženja, želim mu le olajšat in polepšat ta zadnji čas. Če se da priti do vzroka, kaj mu draži želodec, da pogruntam in da eliminiramo to stvar, naj uživa še kolikor lahko v tem zadnjem obdobju.

Naš kuža je že 16 letnik in mi je povsem jasno, da se bliža konec našega druženja, želim mu le olajšat in polepšat ta zadnji čas. Če se da priti do vzroka, kaj mu draži želodec, da pogruntam in da eliminiramo to stvar, naj uživa še kolikor lahko v tem zadnjem obdobju.
[/quote]
Naredi, kar lahko. Mi nismo delali nobenih preiskav, vi, če imate možnost, kar dajte. Mogoče vam res uspe mu olajšati zadnje tedne/mesece/leta.
Mi nismo imeli te možnosti, zato smo se tudi tako odločili. Na koncu je bila že čisto apatična.

[/quote]
Naredi, kar lahko. Mi nismo delali nobenih preiskav, vi, če imate možnost, kar dajte. Mogoče vam res uspe mu olajšati zadnje tedne/mesece/leta.
Mi nismo imeli te možnosti, zato smo se tudi tako odločili. Na koncu je bila že čisto apatična.
[/quote]

Popolnoma razumem. Če bi se nam to dogajalo nekaj let nazaj, našega pesa že ne bi bilo več, razen če bi veterinarji delali gratis in bi plačali samo zdravila.

Dajte mu hrano brez zitaric. Nas je imel pidobne probleme. Ima hrano brez zitaric. Bruha ce poje kaj ko najde na sprehodu.,..Poskusite.,..

Riž naj bi bil žitarica, a za želodec baje blagodejen.
Konzervirane hrane se pa izogibamo, ker ledvičarsko noče jest, sem in tja kdaj dobi mačjo vrečkico za ledvičarje, če je res kak dan kriza, da nisem skuhala. Do zdaj sem šela beljakovine in minerale, žit priznam, da nism gledala, bo res prečekirala še žita.

Kaj pa, če je pes pojedel kakšen strup, ali morda travo, ki je bila s čim poškropljena? Mogoče se gre za kakšno zastrupitev.
Vsekakor vam želim, da rešite problem, psičku pa okrevanje!

Strupa sigurno ni pojedel, ker se zunaj nikdar ne pali na nobeno odvrženo hrano, je fin gospod, hrana mora bit na krožniku, tolk da še pribora nima 😉
Na travo sem pa tudi jaz pomislila, ne vem pa, s čim bi v parku škropili travo, nisem še videla, da škropijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close