Enga zvit, potem pa it.
Pozdravljeni.
Sem moski, star 26 let. Kmalu bom postal star voznik, trenutno sem se mlad. Nikoli, ampak res nikoli ne pijem alkohola, kadar vozim. Tudi sicer se ga ne posluzijem na veliko, zvecer ali za vikend spijem kaksno pivo ali dve.
Redno pa kadim travo. Cez dan skadim kar veliko, recimo 3-5 g. Potem tudi vozim, ampak kadim ze vrsto let in se pocutim popolnoma varnega, vem, kaj pocnem, refleksi so odlicni, skratka upam si trditi, da sem res dober voznik.
Skrbi pa me, po kakem kljucu ti dajo THC test pri recimo temu obicajni kontroli prometa? Ga sploh dajo, ce ni nekega suma? Recimo, da bi imel strasno rdece oci, da bi se kaj vonjalo… Potem ga verjetno ponudijo, ne vem. Sam sem enkrat ali dvakrat naletel na kontrolo prometa in sem pihal. Seveda nisem napihal, sem sel normalno v miru dalje. Tudi po omejitvah vozim vedno, tako da ni problema.
Ker redno kadim, mi tudi ne bi pomagalo, ce tisti dan, ko vozim, ne bi kadil, saj bi morebitni test pokazal prisotnost THC-ja se od prejsnjih dni.
V primeru, da se ne bi nic videlo, ce bi kadil vceraj in vozil danes, pac ne bi. Tako pa v vsakem primeru se zazna TCH. Ali pac? So kakšni postopki, ki dokazejo, da si cisto pri sebi, da so le sledi?
Zanima me, ce pozna kdo koda, ki je dozivel kaj takega, da bi vedel, kako se postopa s tem. Kaksne so sankcije?
Verjamem, da me boste napadali, ampak zase lahko trdim, da sem popolnoma priseben in varen voznik.
Hvala za odgovore.
Rad bi se povedal, da kadim zato, ker mi ustreza, ugaja in pomaga mojim tezavam. Kot mladostnik sem imel konstantne glavobole, nobene preiskave mi niso pomagale, nic… Bil sem dobesedno na tabletah, da sem blazil bolecine. Potem sem po zelo zanimivi poti prisel do ideje za resitev in moje resitve. Ker imam astmo sem bil tudi na slikanju pljuc in zdravnik mi je rekel, da so zdrava. Tudi pri astmi mi zelo pomaga.
glej te ne bom napadala, a me sam zanima: zakaj kadiš travo- drogo?
kaj če povzročiš hudo prometno-nato odvzem krvi?
si ziher,da si varen za okolico ?………..?
daj povej mi,kaj boš naredil takrat,ko ti travca ne da več tisti poseben občutek?[/quote]
Sej so ze delali poizkuse s kamero v sloveniji, no je tip skadil joint pol pa šel v simulator vozit, odg. osebi ki je spremljala postopek tega niso povedali, na koncu testa je rekel, da ima odzivni čas rejli voznika.
Kar se tiče testa: nikoli ga ne odkloni
Test ima 3 stopnje
Urin, kri in psihofizični test.
Test je veljaven če oddaš vsaj 1 od telesnih tekočin in psihofizični test.
NIKOLI NE ODDAJTE URINA !!!
Dajte samo kri in psihotest. V krvi ne iscejo THC-ja test je pa še vedno veljaven. S psihotestom pa dokažeš, da si sposoben za vožnjo.
Na test te odpeljejo če Primarni test (slina) ki ga pravi policist pokaže pozitivno, ni pa to noben dokaz. Potrditev da šele laboratorij po odvzemu krvi in urina. THC pa iscejo le v urinu.
Povzetek: test je veljaven če date le kri in psihotest lepo rečeš da ne moreš ali ne želiš urinirat.
Srečno
Joj katoliski debili, 29.04.2017 ob 10:13
glej te ne bom napadala, a me sam zanima: zakaj kadiš travo- drogo?
kaj če povzročiš hudo prometno-nato odvzem krvi?
si ziher,da si varen za okolico ?………..?
daj povej mi,kaj boš naredil takrat,ko ti travca ne da več tisti poseben občutek?[/quote]
Sej so ze delali poizkuse s kamero v sloveniji, no je tip skadil joint pol pa šel v simulator vozit, odg. osebi ki je spremljala postopek tega niso povedali, na koncu testa je rekel, da ima odzivni čas rejli voznika.
Kar se tiče testa: nikoli ga ne odkloni
Test ima 3 stopnje
Urin, kri in psihofizični test.
Test je veljaven če oddaš vsaj 1 od telesnih tekočin in psihofizični test.
NIKOLI NE ODDAJTE URINA !!!
Dajte samo kri in psihotest. V krvi ne iscejo THC-ja test je pa še vedno veljaven. S psihotestom pa dokažeš, da si sposoben za vožnjo.
Na test te odpeljejo če Primarni test (slina) ki ga pravi policist pokaže pozitivno, ni pa to noben dokaz. Potrditev da šele laboratorij po odvzemu krvi in urina. THC pa iscejo le v urinu.
Povzetek: test je veljaven če date le kri in psihotest lepo rečeš da ne moreš ali ne želiš urinirat.
Srečno
Še zdaleč ni tako preprosto, sankcije pa so ogromne.
Forum je zaprt za komentiranje.