Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 5 stopnja izobrazbe in PLAČA javna dela – koliko znaša?

5 stopnja izobrazbe in PLAČA javna dela – koliko znaša?

Zanima me koliko dobiste na račun nakazano (brez bruto neto šmorna). HVALA

Okoli 800 eur

Bruto plača je 804,96€. Neto je odvisen od olajšav, izračunaj si sama http://www.davkoplacevalci.com/racunajmo-na-prste/izracun-place, saj ne vemo, ali imaš otroke in koliko jih je in ali sploh uveljavljaš olajšavo zanje (ali pa jo partner).

http://www.mju.gov.si/si/delovna_podrocja/place_v_javnem_sektorju/veljavna_placna_lestvica/
Statistični urad, V stopnja izobrazbe, 16 plačilni razred: BRUTO 793,100

Izračun neto:
https://www.racunovodja.com/izracuni/place2016/
NETO 563,01 EUR

Dobro plačana državna služba, kakor pogosto poslušamo.

Javna dela so ukrep Zavoda za zaposlovanje, to ni zaposlitev v javnem sektorju
https://www.ess.gov.si/_files/9516/JD_2017_Izracun_plac_kilometrina.pdf
1.bruto je bruto plača, 2.bruto je bruto plača + prispevki delodajalca.

Hočeš povedati da so javna dela bolje plačana, kot delo za isto stopnjo izobrazbe na Statističnem uradu

Hočeš povedati da so javna dela bolje plačana, kot delo za isto stopnjo izobrazbe na Statističnem uradu[/quote]

Ne, ker so v javnem sektorju začetni plačni razredi za V.stopnjo 18 PR (kar nanese 857€) + dodatek za delovno dobo (ki ga pri javnih delih ni).

Hočeš povedati da so javna dela bolje plačana, kot delo za isto stopnjo izobrazbe na Statističnem uradu[/quote]

Ne, ker so v javnem sektorju začetni plačni razredi za V.stopnjo 18 PR (kar nanese 857€) + dodatek za delovno dobo (ki ga pri javnih delih ni).[/quote]

No, pri nas so delovna mesta za V stopnjo v 16 plačilnem razredu .
Dodatek za delovno dobo je pa tako ali tako kot povsod odvisen od posameznika.

Ne, ker so v javnem sektorju začetni plačni razredi za V.stopnjo 18 PR (kar nanese 857€) + dodatek za delovno dobo (ki ga pri javnih delih ni).[/quote]

Dodatek za delovno dobo je pa tako ali tako kot povsod odvisen od posameznika.[/quote]

Tako na hitro pogledano po predpisanem katalogu del v javnem sektorju so DM za V.stopnjo od 18 PR naprej, v 16 PR so za IV.stopnjo (in bi me res zanimala šifra DM, ki zahteva V.stopnjo in je v 16.PR).
Dodatek na delovno dobo pa se pri javnih delih tudi nekomu, ki ima npr.25 let delovne dobe, ne izplačuje (v JS seveda se).

…. se mu zdi 562 evra neto malo, jih lahko gre iskat kaj jaz vem, pod kakšno smreko morda…! Lahko, da kje poganjajo zdaj spomladi tudi evrčki!
Sama delam na JD in sem vesela, da je vsaj to. Po vseh letih brezposelnosti in obupa… Joj… Škoda le, da mi ostanejo le še 3 meseci, preden bom spet na beraški palici in čisto brez vsega… Sicer mi bo za 3 mesece pripadalo nadomestilo, ampak… :/
Barca, morda veš, ali je kaj možnosti, da bi bila JD spet za nedoločen čas kot so nekdaj že bila???

Hvala in Lp.

Ne spomnim se, da bi bila kdaj dela prek JD za nedolocen cas… delodajalci se morajo vsako leto prijavljati na razpis, pod dolocenimi pogoji pa so lahko nezaposleni vkljuceni 2 leti (ni nujno, da kar skupaj in ves cas pri istem delodajalcu).

Dodatek za delovno dobo je pa tako ali tako kot povsod odvisen od posameznika.[/quote]

Tako na hitro pogledano po predpisanem katalogu del v javnem sektorju so DM za V.stopnjo od 18 PR naprej, v 16 PR so za IV.stopnjo (in bi me res zanimala šifra DM, ki zahteva V.stopnjo in je v 16.PR).
Dodatek na delovno dobo pa se pri javnih delih tudi nekomu, ki ima npr.25 let delovne dobe, ne izplačuje (v JS seveda se).[/quote]

Grafični oblikovalec, šifra DM 1042, šifra DM 1044 in DM 1048, vsi V stopnja, 16 plačilni razred
Imamo še manj
Korektor, šifra DM 1049, V stopnja, plačilni razred 14 !!!!

Toliko o plačah javne uprave.

Lej zato pa je tako. Ker pristajaš na vse.

Dodatek na delovno dobo pa se pri javnih delih tudi nekomu, ki ima npr.25 let delovne dobe, ne izplačuje (v JS seveda se).[/quote]

Grafični oblikovalec, šifra DM 1042, šifra DM 1044 in DM 1048, vsi V stopnja, 16 plačilni razred
Imamo še manj
Korektor, šifra DM 1049, V stopnja, plačilni razred 14 !!!!

Toliko o plačah javne uprave.[/quote]

Verjetno rabiš te šifre:
Grafični oblikovalec: J035022
Korektor: J035034

Javna dela so samo eno leto, vse ostalo je neznanje razen ce si Rom ali invalid potem mas lahko trajno…

Tudi starejsi delavec … a za nikogar ni trajno, je 2 leti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close