Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nudim sprehajanje psa

Nudim sprehajanje psa

Nudim sprehajanje psa 2 uri na dan med tednom v Postojni.

Jaz pa varovanje mačke na vašem ali našem domu. Gorenjska.

Kakršnegakoli psa? 2 uri skupaj bi se sprehajala in gledala oblake ali kako bi to izgledalo?

In tvoje izkušnje s psi so? Kakšne pse sprehajaš, kaj počneš z njimi med sprehodom, kako daleč greš, na kakšno področje ga pelješ, ga je treba pripeljat do tebe ali prideš ti ponj, kaj narediš kadar spuščen pes napade psa, ki ga sprehajaš, kako obvladaš pse, ki vlečejo?

Vbistvu bi rada prezivela nekaj casa s psom, ker ga sama ne morem imeti. Ce bi pes potreboval daljsi sprehod, mi to ugaja. Ce bi potreboval le malo gibanja na soncu in druzbo pa tudi. Seveda nad 50kg psa ne bi mogla obvladovati. Imela sem ze labradorca v varstvu, potem pa smo se preselili. Tako da sem vbistvu jaz tista, ki bi rada pasjo druzbo 🙂 ce je pes iz Postojne, pridem sama ponj in ga tudi pripeljem nazaj.

Ja, predvsem po soncu vlačit v prihodnjih dneh psa, ki ga ne poznaš, ene 2 uri, zna zelo dobro rezultirat. In kaj je s to kilažo? A psom ponujaš sprehod ali jih mislit nosit?
Oprosti, ampak malo preveč na izi si tole nekateri predstavljate. Vem, da to počnete na črno, pa se sploh zavedate, kaj sledi, če se med takim sprehajanjem zgodi napad pes na psa ali celo pes na človeka?
Se mi zdi, da ravno ne najbolj?
p.s. Moja psica ima 35 kg. In si kar ne upam predstavljat, kako bi izgledal vajin sprehod. Pa ti povem zakaj? Ker za obvladovanje psa nad recimo 15kg rabiš več kot fizično moč. Ti ta popolnoma nič ne pomaga. Vem, kaj govorim, sem imela mastine, samec je imel 100kg+

p.p.s. Preden kdo popolnoma ven pade, en povprečen današnji labi ima do 40kg. In si ne znam predtavljat, da na podlagi te izkušnje nekdo sprehaja karkoli do 50kg…

In za vse s takimi idejami – s fizično močjo povprečen človek obvladuje nekje so 20kg max psa.

p.s. Če to vzamete za sveto, se tudi APBT ni treba bat, najboljši v pasjih bojih so bili vedno tisti med 12 in 18 kg. Samo za orientacijo, hehehe.

Ravno zaradi sprehodov nimamo več psa in nobene živali. Potem si obvezen najmanj trikrat dnevno na sprehod s psom najsi bo vreme tako ali drugačno,tudi utrujen ne smeš biti,saj imaš obveznost do psa. Vzeti si moraš čas,četudi ti gre vse narobe in je potem stresno za vse. Nerodno je tudi,ko pes zboli ali vsaj misliš,da je zbolel. Skratka pes je obveznost.

Meni so sprehodi muka kvečjemu zaradi tistih, ki psov nimajo pod kontrolo in vsaj tu, na mojem koncu, so to v veliki meri tudi plačani sprehajalci. Kar izgleda tako, da imajo po 3+ pse, spuščene, visijo na telefonu in ne jebejo pet postov nikogar. Ko jih za kapuco zagrabiš in jim privlečeš cucka, ki si ga snel iz svojega in hkrati poskrbel, da jih ni skasiral, se pa derejo, da psi niso njihovi, da oni pač ne vejo, bla bla bla.

Yo bedna si.

Punca ima rade pse, ponuja sprehode, hkrati bi se še sama podružila s psom, nikomur nič slabega.
Avtorica, predlagam, da napišeš svoj mejl (oz. nek kontakt), kamor ti lahko potencialni uporabniki tvoje storitve pišejo.
Sama obvladam na sprehodu dva psa, mislim, da boš tudi ti sposobna enega. Sploh če je vsaj malo šolan, dresiran oz. socialen. V kolikor ni pes, ki bi prišel k tebi v vsakem primeru, ne glede na okoliščine, ga pač ne spuščaš s povodca, kjer to ni primerno.
Yo dela iz pasjih sprehodov pač znanost.
Glede vremena, tudi ob dveh, treh, so tile dnevi še povsem v redu. Mogoče je fino, če lahko na polovici sprehoda (če je govora o npr. eno urnem), kje spije malo vode.
Sicer pa vsak kuža bo vesel prijetnega druženja in sprehoda.
Ti očitno imaš rada pse, torej se boš znala z večino psov povezat, jih začutit in se potem z njimi “pogovarjat”.

Vse dobro, yo, ti se pa nehaj obnašat, kot da imaš doma žirafo in sedaj si edina, ki ve, kako se z žirafo ravna.

Jaz sem ena od tistih, ki drugim ne dela težav, čeprav ima morda doma žirafo, se strinjam.

Tudi meni so občasna čuvanja psov super kompenzacija, ker zaradi urnika nimam časa za vzgojo mladiča, niti za bondanje in morebitno resocializacijo ali rehabilitacijo odraslega psa…
Samo z mano ljudje in psi nimajo problemov, posledično tudi s psom v varstvu ne. V mestu in okoli cest ni šans, da bi imela spuščenega, tudi najbolj vzgojenega in pridnega ne. Pomagajo tudi osnove razumevanja pasje telesne govorice. In stabilnost.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Mater yo. Si pa res zatežena. Po tvojem bi za sprehajanje psa potreboval še poseben izpit. Pa kaj te briga, če je delo na črno. Si prepričana, da to sploh je?

Jaz nisem nobenega rotila, naj mi da svojega psa. Vem pa iz lastnih izkusenj, da bi marsikater pes obcasno potreboval nekoga, ko lastnik zaradi nekega razloga ne more. Jaz samo ponujam pomoc in to je to. Hvala bogu, da obstajajo tudi dobri ljudje na tem svetu in ne samo taki, ki si prek foruma upajo vse, v bistvu so pa oni eni sami cucki. Vem kako ravnati s psi, ce pa je toliko neuzgojen da grize zivali in ljudi, pa se niti ne oglasaj. Kot sem ze povedala, sem pse ze sprehajala in se z enim zelo navezala in sedaj mi je malo tezko, ker nimam psa. Moj gmail: meta.sva@gmail.com , lahko kontaktirate z dodatnimi vprasanji 🙂

Zakaj preprosto, če se da komplicirat in ti kot običajno kompliciraš, a veš kaj je sprehod psa, si morda kdaj videla to po tv ali na kakem filmu, trop psov na vrvicah sprehajalec jih pa pelje po parku, ti psi so socializirani in ubogljivi, divjakov in nevzgojenih napadalnih psov nihče ne sprehaja razen lastnikov, čudno taka poznavalka psov pa tako idiotski komentar, sem mislil, da imaš vzgojene pse in ni težav, če jih neka xx oseba sprehaja.

Nudiš samo sprehajanje ali tudi daljše varovanje seveda, če imaš vrt in je pes lahko čez dan zunaj?

Nudiš samo sprehajanje ali tudi daljše varovanje seveda, če imaš vrt in je pes lahko čez dan zunaj?[/quote]

Ne, na zalost nimam vrta.

Saj ni taki problem. Ce lahko prakticno vsak sprehaja zavetiske pse, lahko tudi lastniske. Marsikdo s tem nadomesca lastnega psa.

Je pa v ponudbi res nekaj vprasljivih navedb, ki bi jih bilo treba razdelati. Npr pes in sonce praviloma ne gresta skupaj. Pes in asfalt in sonce se manj. Zahtevnejse pasme in sprehajalec z malo izkusnjami tudi ne. Ko si to poslihtas, pa bos znotraj dovolj ostrih kriterijev verjetno vseeno nasla kuzka, ki se rabi malo razgibat.

Mi tudi rečemo, da gremo malo na sonce, pa ne mislimo, da gremo ven v največji vročini, ampak pač iz hiše, četudi je jutro ali pozno popoldne.
Pač fraza, ki pomeni, da nisi samo med 4 stenami.

Niti ne, vsaj ne povsod. In le zakaj…

Saj niste normalni, da se spravljate na Yo, ki je povedala tako, kot je.
Predvidevam, da ste taki nabavili ne ke “pse”, brez razmisleka.
Pes je odgovornost, in to velika.
Vsak pes ima svojo osebnost, ki jo je treba poznati. Dober lastnik pozna svojega psa, in se ne zanaša na: labradorci so takooo prijazniiii, majhni kužki so takoooo srčkaniiii…in podobne traparije.
Obožujem pse, trenutno ga nimam, ker ne bi mogla skrbeti zanj, tako, kot je treba. Da bi pa vzela psa, in mi ga neko bitje, ki se mu sanja ne, sprehajalo – ga raje nimam. Pa si ga res želim.

Ne vem sicer, kaksne kriterije ima katero zavetisce. Predvidevam, da bolj resna imajo tudi kriterije bolj resne, se pa najde tudi kaki sprehajalec, ki nima prav veliko izkusenj. Verjetno potem dobi za sprehodit kakega neproblematicnega in pac sklepam, da so tudi med lastniskimi psi kaki neproblematicni.

Za avtorico ne vemo, kako je s psi, razen omenjenega labija. Se mi pa zdi meja 50 kil zelo (prevec) optimisticno nastavljena, razen kake 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nezne in miroljubne zverine. S tem, da so tudi zepne izdaje lahko presneto zahtevne.

Tako da cisto narobe ponudba ni, ima pa haklce. 🙂

PismoRosno, katero zavetišče na dobrem glasu pa sploh še ima naključne sprehajalce?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close